reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Niedawno wróciłam z zakupów. Jeśli lekarka myliła sie co do płci maluszka, to bardzo mi przykro ale dziewczynka bedzie ubierana w ubranka chłopięce. W mothercare są wielkie wyprzedaże wiec trochę tego kupiłam. Muszę jutro poprac. Co do picia to ja sama nie wiem ile pije. Wody samej nie moge bo mnie odrzuca, pije herbatę zieloną i soki.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Grabcia ja zauważyłam, że jest ciaśniej przy aplikowaniu luteiny gdzie wcześniej raczej nie było tak jak teraz więc może po prostu przy końcówce wszystko jeszcze intensywniej tam w środku pracuje :)

Jagódka - ja również oglądałam filmik instruktażowy, jak wykonać taki masaż ale mój mąż, chyba jak Kasi.Zosi i tak byłby bardzo chętny, on nawet baaaardzo Chętnie w goleniu mi pomaga :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak piszecie, żeby już masować krocze, a mi na szkole rodzenia polecali od 36 tygodnia, lekarz to samo.
Teraz już sama nie wiem, no ale jutro mam spotkanie z położną to dopytam i trzeba działać :)
Mama mi przywiozła przepiękny szlafrok, niestety jest na nim rozmiar S, a można nim okręcić chyba ze trzy ciężarne...więc zakup szlafroka jeszcze przede mną, kurcze a już myślałam, że mam wszystko.
A co z kosmetykami do szpitala dla nas mamuśki, chodzi mi o te podstawowe: szczotka, pasta, czy ja mam brać jakiś żel pod prysznic, krem do twarzy? Czy ja będę w stanie w ogóle tego użyć? (euforia, zmęczenie). Jak to jest?

Turlu ja myślę ze te podstawowe trzeba wziąć: Żel pod prysznic, szampon, pasta do zębów, łagodny żel do higieny intymnej to na pewno reszta wg uznania. Chociaż zależy od szpitala bo np. U mojej siostry po cc wychodzi się na drugi dzień a po sn tego samego dnia

Ja mam żel pod prysznic, szampon, antyperspirant pod pachy, szczotkę, pastę do zębów i wkładki na sam początek porodu (nie wiem czy będą potrzebne czy nie ale kilka spakowałam, bo tak sobie pomyślałam że póki nie zacznie się właściwa akcja porodowa to jednak chyba będę mieć normalne upławy bądź małe krwawienie). Słyszałam, że nawet w trakcie porodu można wziąć kąpiel więc zawsze się przyda :) Żadnych kremów czy toników nie biorę

Turluturlu żel pod prysznic/szampon na pewno. Prysznic po porodzie (jak juz wolno Ci wstawac) jest super. Ja biorę wszystko co używam na codzień, tylko w miniaturkach, coś do mycia twarzy, krem, szczoteczkę i pastę oczywiscie, pomadke ochronna do ust (ostatnio strasznie mi schly w szpitalu), olejek do brzucha, krem do rak. Ja biorę też podkład i tusz do rzęs bo bez tego źle się czuje :D
Szlafroka nie biore, mialam ostatnio i się nie przydał a zajmuje strasznie dużo miejsca w torbie. Zamiast tego biorę wiekszy sweter, w którym jest mi wygodnie.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w szpitalu nie miałam problemu z wyspaniem się i nic mnie nie bolało za bardzo a miałam za to duzo czasu wiec mogłam się spokojnie smarować kremami, pomalować, czytałam ksiazke, internety :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Grabciu, a z tymi Twoimi przygodami to w ogóle możesz? U mnie też ciasno całą ciążę, plus teraz pessar zajmuje miejsce;) przed porodem nie robiło się ciaśniej, raczej całą ciążę było tak samo.
Do szpitala koniecznie artykuły higieniczne, nie wyobrażam sobie nie umyć się, czy nie uczesać. Kosmetyki do makijażu można sobie odpuścić, chyba że ktoś czuje taką potrzebę, mi szkoda miejsca w torbie.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry