reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Cześć mamusie. Szczęśliwego roku 2017 [emoji3]. Widzę większość wypoczęta po świętach. Marudzenie sie włączyło tak jak i u mnie. Dzisiaj miałam takiego stracha że sie poród zaczyna, masakra. Od 4 dni bolał mnie brzuch, mały strasznie wywijał, czyściło mnie, dostałam skurczy. Jak dzisiaj obudził mnie ból kręgosłupa i znowu pojawiły sie skurcze to zaczęłam panikować. Pojechałam do sklepu dokupić reszta ubrań i wszystko co bedzie mi potrzebne. Na szczęście sie uspokoiło. Rozstępy mam na tyłku i dookoła pępka ale to stare. Sprzątać nie sprzątam jakoś specjalnie, tak jak na codzień. Pomysłu na imię brak [emoji17]. Was też wszystko drażni? Wiecznie coś mnie denerwuje. Siły brak na cokolwiek, golić sie to wyzwanie, libido minus sto.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Japko ja ostatnio mam tak samo z tymi skurczami... Ostatnio młody wywijał jak szalony a wczoraj cały dzień cisza, przez dwie godziny ani nie drgnął... Już się tak wystraszylam... Ale wypiłam słodkie, położyłam się i się przebudzil na chwilę :)

Rozstępów nie mam, ale kto wie... Jeszcze trochę do końca, zresztą tak jak Jagódka mówi, dużo historii słyszałam, że dopiero po porodzie wychodziły :/

Ja spać nie mogę, kręce się, pić mi się chce, jeść, non stop coś :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mnie pierwszy raz śnił się poród. Z tym, że urodziłam... pieska [emoji23] W dodatku przez cesarkę, bo nie szło naturalnie.

Airfix 52??! To z jakiej Ty wagi startowałaś??? Ja już z 10kg na plusie, choć podobno poza brzuchem nie widać (ja widzę człowieka galaretę) :/Chciałabym nie przekroczyć 70kg. Rozstępów póki co nie mam i oby tak zostało, smaruje po kąpieli oliwką Palmersa i dodatkowo 1-2 razy dziennie baby dream.
Kochana ja całe życie waze 45kg:) Przed ciaza wazylam 46kg, i na samym początku spadło mnie aż 3kg (ok 6tyg ciazy) . Więc można powiedzieć ze startowalam z 43kg. Myślałam ze dociagne do 56kg chociaż, ale widzę ze nic z tego. Mam koleżankę która wygląda szczuplej niż ja ( ja mam chociaż biust ze jest co wystawić haha i tyłek ;) ) i ja 45kg,a ona 62kg waży. Chyba to sprawa ciężkości kości też. A u mnie kobity to od zawsze takie chudzinki ale dzieci do 50-tki rodzą [emoji23]

Kamilaxm I U mnie tak jak i u Klauduski Ok 30-31tyg waga córci 1766g

Kamila, a Ty masz termin na luty, czy o co chodzi, bo tak wpadasz do nas, nic o sobie nie napiszesz tylko zadajesz pytania na wyrywki..
Ja miałam usg robione w skończonym 29tc i Młody miał 1280g bodajże i teraz w 32tc 1800g
Tak , mam termin na luty. Zadaje pytania jeśli coś akurat interesuje mnie. A jeśli ktoś nie chce to nie musi przecież odpowiadać

No powiem wam dziewczyny, że ja im wyższa ciąża tym bardziej się stresuję jak mnie coś zakłuje czy boli. Poród coraz bliżej więc wszystko dla mnie teraz to objawy porodu :D Zazdroszczę wam dziewczyny, które już rodziły. Wiecie co was czeka i jak wygląda poród :)
a ja wiecznie w stresie :D

Super mysz ja już rodziłam ale jestem totalnie spanikowana że teraz poród przegapię. Ostatnio lekarz mi powiedział że rodzę a miałam tylko skurcze których wogóle nie czułam. Czop śluzowy wypadł mi na porodówce po masażu szyjki bo rozwarcia nie było do samego końca tzn. Do dnia porodu. Pęcherz płodowy też przebojami mi na porodówce.

Wiecie co was czeka i jak wygląda poród :)
a ja wiecznie w stresie :D

ja też się obawiam, że nie rozpoznam kiedy się zacznie, skurcze, które czułam podczas porodu niczym się nie różniły od tych które odczuwałam wcześniej. Wręcz gdybym tego dnia nie miała wizyty i lekarz nie powiedziałaby mi, że to już to bym siedziała w domu i czekała na nie wiem co

Ja tez wiele razy myślałam że przegapie początek porodu bo nie mam doświadczenia porodu, który zaczyna się sam. Na każdy byłam przygotowana, mniej więcej dzień wcześniej wiedziałam że będzie wywolywany. Ale teraz jakoś się o to nie boje.
Wspolczuje wam tych boli, kluc itp. Ja nie mam nic, przepowiadajace bezbolesne, żadnego klucia, bezbolesne ruchy dziecka. Teraz to już jest mi naprawdę dobrze jak zebra nie bolą i można swobodnie oddychac. Nawet wczoraj zasnęłam po 1 pójście do toalety :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia nadrobilam za Ciebie, wstawalam na siku 4 razy;)
Porodu nie da się przegapić. Skurcze przepowiadające mogą mylić, ale są sposoby na to, żeby sprawdzić czy to już. Jeśli po no-spe i prysznicu/kapieli skurcze słabną to oznacza,ze to jeszcze nie teraz. Porodowych nie da się wyciszyć.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry