reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

U nas w Wawie też tak wieje potwornie!
Dziewczyny, mój mąż już taki zmęczony widokiem teściowej, że dzisiaj wstał o 6 i z radością o 630 wybiegł do pracy ha ha :)
Co do Sylwka, to my zawsze z dwójką znajomych go spędzaliśmy, kameralnie, ale zawsze gdzieś wyjeżdżaliśmy, w tym roku też razem tylko w domu i ja z Piccolo w ręku:D

reklama
U nas nie ma pradu :(
Ja osobiscie jestem generalnie malo swiateczna (Walentynki, Halloween, Sylwester itp.) Ale rozumiem, ze sa tacy, ktorzy lubia celebrowac :) moj maz np :) umowilismy sie, ze obchodzimy Sylwestra co 2 lata, w tym roku wypada "jego rok" wiec wychodzimy do znajomych :) na bal tez pewnie kiedys pojde a za 2 lata pomysle o jakims hotelu ze spa.

Spóźnione ale szczere życzenia dla Was wszystkich! Przede wszystkim zdrówka, ogromu siły i cierpliwości, samych radosnych chwil i łatwych drog podczas spełniania marzen [emoji8][emoji319][emoji320]

Ja uwielbiam atmosfere różnych Świąt i wydarzeń. Sylwestra w tym roku spędzam sama bo K ma służbę ale w następnym roku na pewno zrobie imprezę u siebie [emoji4]

Podczytywalam Was w Swieta podczas drog od rodziny do rodziny. Szkoda, że te Święta się juz skończyły. Uwielbiam Boże Narodzenie i nie wyobrażam sobie nie objezdzic całej rodziny w nie. Ale rozumiem, zw kazdy lubi cos innego.

Od półtora tygodnia zmagam się z ciągłym bólami pleców, ciaglymi wizytami w toalecie i problemami z pozycją do spania [emoji37] Teraz juz w zadnej pozycji nie jestem w stanie pospac dluzej niz 30min. Minimum 3/4 razy chodze siku [emoji21]

Dziewczyny pochwalcie się prezentami od partnerów ;> Postarali sie w tym roku? A może bylyscie niegrzeczne i byly rózgi? [emoji1]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny, fajnie że wszystkie jeszcze w dwupaku i oby tak dalej ;)
Ja miałam tyle biegania przez ten tydzień przedświąteczny, że cudem się poruszałam już wieczorami :p

23-go miałam urodziny także u mnie święta zaczynamy dzień wcześniej:p A brzuszek daje się we znaki, też Wam się czasem wydaje, że Dzieciątko jest już w żołądku? Moja Pierdola tak się rozciąga,,że masakra, a ja to jakbym arbuza polknela.

Po Sylwestrze zaczynam pranie ubranek, bo to już nie żarty, chociaż nie do końca do mnie to dociera ;p

Witam. Mam pytania dotyczące butelek, ponieważ wiem już że będę musiała karmić mlekiem modyfikowanym. Ile butelek najlepiej kupić i jakiej pojemności ? Czy smoczki z butelki np lovi będą pasowały też do innych butelek czy tylko do tej z zestawu? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)
Izunia Ja kupiłam jedna 150ml i jedna 260ml (ta większa przyda się potem ), jeszcze jedna mała dokupie na picie. Ja po każdym jedzeniu mylam butelkę,wiec nie kupowałam 3-4szt żeby mieć zapas akurat jak ta jedna będzie brudna:) Raczej smoczki Lovi pasują tylko do Lovi - tego nie wiem,bo ja z Tommee Tippee kupuje wszystko, i smoczki tylko do tych butelek pasują.

Asia - sto lat:)! Tak, Młody siedzi na na żołądku i żebrach, zgagę mam potworną:(
Spotkałam w laboratorium koleżankę w ciąży, trochę pogadałyśmy;) Fatalnie się dzisiaj czuję, niedobrze mi i słabo. Chyba miętę sobie zaraz zrobię. Miałam dziś odrabiać lekcje z córką i pouczyć ją do sprawdzianu semestralnego, ale chyba nic z tego nie będzie, bo mój organizm odmawia posłuszeństwa. Chciałam kupić coś na obiad, ale półki puste w sklepie, a nie miałam siły już jechać do innego, tylko pieczywko świeże kupiłam. Na szczęście teściowa od razu w drzwiach zapytała, czy nie chcę mięsa i zupy z wczoraj bo im zostało. Także dzięki Bogu mam z głowy obiad.
Klauduśka, ja dostałam fajny prezent i na urodziny i pod choinkę. Mąż mi kazał na początku grudnia wymyślać co bym chciała i dostałam to, o czym mówiłam, więc jestem szczęśliwa. Mąż ma urodziny i imieniny w styczniu, więc już kombinuję co kupić jemu.

Asia3003 Wszystkiego Najlepszego :) za mna chodzi od wcxoraj zurek wiec chyba zrobie dzisiaj :) wczoraj maz malowal pokoj na nasza sypialnie a ja znalaxlam sposob na maluszka, czystym pedzelkiem laskotalam brzuch i chyva mu sie podobalo bo mialam spokoj :) ostatnio po prawej stronie jak sie rusza strasznie boli mnie zebro wiec nie wiem co tam kombinuje...
Wvzoraj byla rocznica spoznienia sir na slub haha i oczywiscie znow klotnia o kuchnie... maz nigdy nie sprzata a zawsze mi kaze zejsc na dol i sprzatac po wszystkich ... nie wiem jak my przezyjemy jeszcze min 2 lata... a dzisiaj juz prawdziwa 1 rocznica slubu i ciekawa jestem vxy gdzies wyjdziemy...
Klauduska ja dostslam telefon na gwiazdke bo w moim starym mialam za malo pamieci a teraz jak sie dziecko urodzi to chcialam duuuuzo gb :)
Dziewczyny, nie wiecie kiedy moge sie wprowadzic do pokoju po malowaniu? Farby jakies specjalne naturalne benjamin moore... no ale jednak farby...

Wszystkiego dobrego po Świętach, ciężko nadrobić tydzień zaległości w postach. Przed wigilią 3 dni lepilam pierogi i piekłam ciasteczka. No i jeszcze poszukiwania prezentow. Przez to wszystko myślałam że mi stopy odpadną były opuchnięte i obolałe. Na szczęście przez święta wypoczelam, wigilia u mamy, pierwszy dzień u teściów, a wczoraj dzień na kanapie:-) i tylko spacer z psem żeby się dotlenic.
Mały coraz częściej ma czkawke i lubi wbijać mi nóżkę pod zebra. Ogólnie mam wrażenie, że brzuszek mi się sporo obniżył ostatnio. Mam w planach dziś spakować walizkę i dokończy szycie ochraniaczy na łóżeczko ale mam takiego lenia, że nie wiem czy to ogarnę.
Co do kosmetyków to jeszcze nie zakupione ale po przeczytaniu bloga srokao wiem że kupię HiPP i jak uda mi się znaleźć w promocji kosmetyki z serii Momme to je kupię.
Sylwester spędzamy w domu jak na razie sami, ale coś czuję że ktoś ze znajomych wbije się do nas bo planów nie mają i czuję że tylko czekają na zaproszenie od nas.

reklama
Do góry