reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Ano właśnie..Mi przeszkadza nie dość, że ciąża to i dzieci;) Odkąd mamy Klaudię byliśmy raz na balu i chyba raz na domówce.. Także to już kolejny Sylwester z serii oglądamy głupoty, leżymy na kanapie i czekamy na petardy;) Ale szczerze to wcale mi to nie przeszkadza:)

A propos mleka ja w tej chwili czytam co się da o karmieniu po cc, w razie gdybym mi się jednak dzidziuś nie obrocil, żeby w razie czego wiedzieć co robić. Przyznaję ze jak Jaska urodziłam to w temacie karmienia byłam zielona a pieprzone polozne i pielęgniarki miały temat gdzieś. Cud ze mi się udało bez żadnej wiedzy i bez problemow. Ale dużo stracilismy, ani go nie miałam przez pierwszą noc, a one go dokarmialy mm z butelki, dopiero na drugi dzień mogłam próbować go przystawiac ale oczywiście pomocy zero. Jeszcze jedna małpa się ze mnie śmiała bo jej mowie ze dziecko dużo ulewa po mm, a ona ze za dużo daje dziecku a najśmieszniejsze ze to pielęgniarki go tak dokarmily pierwszej nocy ze mu się w żołądku nie mieściło :(
Pisalyscie kiedyś o cerze i włosach w ciazy. Ogólnie mam zawsze lepsza cerę w ciazy, teraz tez. Ale moje włosy tym razem to są jak aksamit normalnie :) Smaruje jej przed myciem olejem kokosowym, nie farbuję od zajścia w ciąży (bo chciałam wrócić do naturalnego koloru po 15 latach farbowania) i te wszystkie witaminy ciążowe, aż jestem w szoku i je sobie macam od czasu do czasu :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja po cc dostałam Ale po 2 h do pierwszego przystawienia. To było ok 20. Potem rano o 6, a przed południem juz normalnie miałam pokarm. Jednak wiem, że moje koleżanki nie miały tyle szczęścia i musiały latać pod Laktator, żeby coś ruszyło, a paradoksalnie tyłki ja byłam cięta "na zimno".
Witajcie lutoweczki [emoji4]
Jak tam prawie po Świętach? Ja właśnie kończę pranie ostatnich pościeli Nadii, bo dziś taki wiatrek, że trzeba wykorzystać [emoji3]
Mój M tak świętował, że od rana chrapie [emoji33][emoji43][emoji23][emoji23]
A my z chłopcami zaraz na spacer
A propos kosmetyków, ja tam lubię Nivea i moim chłopakom po nich nic nie było, tak samo jak po Johnsonie [emoji6]ale każda sama musi sprobowac
Elena gratulacje [emoji4]

5djy3e3kpgua6zwe.png
O pielęgnacji dziewczynek to chyba Kasia.Zosia I Jagódka temat wyczerpały. Najważniejsze wycierać od przodu do tyłu. Wydzieline zmywałam jak byla kupa. Pudrów nie stosowałam. Jeśli już to mąkę ziemniaczaną, ale nie to nie na błony śluzowe, częściej na pupke.

Ellie siara z piersi jest oznaką, że się gruczoły do karmienia przygotowały. W ciąży z Alą miałam od 18 tc a ur w 41 tc wiec to raczej nie oznaka zbliżającego się porodu ;)

Ja Sylwestra na 100% w domu w twarzystwie M, Ali i psa:p wołami by mnie z domu nie wyciągnęli. Na towarzystwo też nie mam ochoty. Po świtętach musze po prostu odpocząć :D

My od kilku lat sylwestra spedzalismy u mojej przyjaciółki ze wszystkim dzieciakami, rok temu było ich już 5cioro i nas dorosłych 4. A w tym roku sami. Dla mnie sylwester też jest przereklamowany i żadne bale i wieksze imprezy mnie nie ciesza.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Witam. Mam pytania dotyczące butelek, ponieważ wiem już że będę musiała karmić mlekiem modyfikowanym. Ile butelek najlepiej kupić i jakiej pojemności ? Czy smoczki z butelki np lovi będą pasowały też do innych butelek czy tylko do tej z zestawu? Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Ale u nas wieje:o mam jechać do laboratorium, ale aż ciężko nos wystawić spod kołdry, a gdzie tu w ogóle wychodzić i gdzieś jechać, brrr, paskudna pogoda, jeszcze leje. No ale muszę, bo jutro wyniki mi mogą nie dojść do godziny wizyty i będzie kicha.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale u nas wieje:o mam jechać do laboratorium, ale aż ciężko nos wystawić spod kołdry, a gdzie tu w ogóle wychodzić i gdzieś jechać, brrr, paskudna pogoda, jeszcze leje. No ale muszę, bo jutro wyniki mi mogą nie dojść do godziny wizyty i będzie kicha.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mamy ten sam problem za godzine mam lekarza a ja w łóżku jeszcze i brak sił żeby wstać

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry