reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Pierwszy raz obudziłam się z plamą mleczną na piżamie, zaczęło się:p My dziś śniadanko w najbliższym groni. Potem obiad u teściów ze szwagrem i jego rodzinką i koniec obżarstwa... Wczoraj sobie pofolgowałam, myślę, że dziś to już będzie skromnie, bo nie mam miejsca;)
Airfix nie rozumiem, po co to wszystko? W imię czego? Chcesz sobie krzywdę na własne życzenie zrobić? Koło mnie skaczą wszyscy, bo widzą, że mi ciężko i ja nie mam zamiaru ich powstrzymywać, bo faktycznie, ani się schylić, ani coś dźwignąć. Wczoraj układałam z Klaudią bardzo skomplikowane lego, to co jakiś czas musiałam odpoczywać, bo nie dawałam rady, tak mi wszystko cierpło.

Jagodka a takie plamy to jest zwiastun ze niedlugo porod? Czytam i czytam kiedy jechsc do szpitala i jakie sa objawy ale podejrzewam ze pojade za pozno bo wszystko sobie tlumacze ze tak to jest w ciazy :)
Mnie swieta wymeczyly moze fizycznie to tak bardzo nie bo zrobilam 2 potrawy i sprxatnelam gore domu ale psychicznie to bardzo... ciesze sie ze za rok pojade juz do domu ;)
Pisalyscie o tych winach bezalkoholowych i cale swieta chodxilam z wywieszonym jezykiem :)

reklama
Heja,
Ja w Swieta bylam offline, bylo sporo pracy, zreszta Swieta to czas dla rodziny. Boje sie odpalic fb bo zaraz zostane zasypana zdjęciami dzieci i choinek ;) objadlam sie jak chyba wiekszosc z nas, zachowalam umiar jedynie z pierogami bo zdarza mi się tracic po nich przytomnosc (chyba sa za ciezkie po prostu). Udalo mi sie przejsc przez swieta i cierpliwie odpowiadac na pytania o płeć ze to synek. Remont posuwa sie do przodu i choc trudno mi w to uwierzyć to 14go sie wprowadzamy ;) 2.5 mca od stanu 0 ;) nie bedzie oczywiście jeszcze całego oświetlenia, wielu mebli, dodatkow itp ale przeciez nie pd razu Rzym zbudowano.
W te Swieta pierwszy raz dotarlo do mnie ze bez dzieci nie ma prawdziwej magii świąt i ze zrobie wszystko zeby co roku "wyczarowac" swoim dzieciom piekne Swieta zeby mialy co wspominać :)

Densik i Grabcia - zaciskajcie nogi
Elenna gratulacje! :)
Wszystkozajete gratuluje przeprowadzki.

Airfix ja mam tylko ten płyn do mycia z hippa. Żadnych kremów nie używam, chyba, że zaczyna się coś dziać. Ale to najpierw idzie na pierwszy ogień masło shea na skórę, a do pupy bepanthen.Jak pojawiała się ciemieniucha to używałam pianki musteli do mycia włosów.
Pielęgnacja dziewczynki - najważniejsza zasada: myć od góry do odbytu (ważne, żeby uczulić tatusia, żeby pamiętał o tym przy przewijaniu, bo dla kobiet to raczej naturalne, a facet musi dostać jasny komunikat) Ja nie zmywałam do końca wydzieliny z warg sromowych mniejszych, dla mnie to bariera ochronna. Chyba, że dziecko się odkupkało wszędzie to wiadomo, że myłam też wszystko dokładnie, ale nie wycierałam obsesyjnie tej wydzieliny przy każdej zmianie pieluszki.
Wreszcie na własnej kanapie w dresach. Jestem już zwyczajnie zmęczona tymi Świętami - chociaż dziś delikatnie tylko obiad i ciacho do kawy, bez pochłaniania sałatek, śledzi itp. Jutro muszę jechać o laboratorium, bo w środę mam wizytę u gina.

Elenna gratulacje :)

Airfix podejdź gdzieś może na ktg dla czystego sumienia :) i odpoczywaj.

Grabcia i co tam ?

My narazie w dwupaku troszkę się wyciszylo rano rozwarcie na 3 cm ale tak jak twierdzą może to być tylko na kilka dni jak lek się skończy to możemy mieć powtórkę z rozrywki. Ważne ze teraz odpuściło o 6 jeszcze mieliśmy skurcze ale teraz ok :)
Ja narazie w domku ale tylko leżenie no spa a jutro o 9. 30 mam lekarza zobaczymy co powie

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Elenna gratulacje :)

Airfix podejdź gdzieś może na ktg dla czystego sumienia :) i odpoczywaj.

Grabcia i co tam ?

My narazie w dwupaku troszkę się wyciszylo rano rozwarcie na 3 cm ale tak jak twierdzą może to być tylko na kilka dni jak lek się skończy to możemy mieć powtórkę z rozrywki. Ważne ze teraz odpuściło o 6 jeszcze mieliśmy skurcze ale teraz ok :)
Densik życzę Ci w takim razie żeby dzidziuś urodził się jak największy i najsilnieszy, bez wczesniaczych dolegliwości i żeby jak najkrócej musiał zostać w szpitalu! A jeszcze bardziej żeby się jednak załapał na 2017 :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zakupiłam w Rossmanie Hipp i BabyDream, mam nadzieję, że się sprawdzą.
U nas niestety wciąż goście są.. tzn mama się zasiedziała, jest od czwartku, liczyliśmy że dziś pojedzie, ale niestety nie.. moja mama jest kochana jak ma dobry dzień (jak ją na lotnisku odbieralismy, spojrzała na mnie i skomentowała "e, wcale nie jest tak źle" - chodzi o wygląd. należała do tych co wciąży tyją po magiczne 6-7 kg..) ale ma cięty humor, nieźle potrafi pocisnąć z jakimś komentarzem, mi się język wyostrzył w ciąży, więc atmosfera jest gęsta. Nie ułatwia fakt, że jutro przyjeżdża (co prawda na 1 dzień uff) brat z żoną (niestety nie przepadamy za nią z mężem.
Brat jest wspaniały, ale ich syn ma 11 lat i nie spuszcza po sobie wody w kibelku.. rozrzuca wszystko, komentuje że nie zje tego tamtego, ogólnie typ gości którzy się rozsiądą i trzeba ich "obsłuzyć".
Dzieciakowi naprawdę by się przydało parę lekcji z kultury.
W dodatku przyjeżdżają z psem wilczurem, tak mnie zatkało gdy o tym mówili, że nie zdążyłam zareagować. A my wynajmujemy mieszkanie, ja się trochę obawiam tego psa..
Czekamy tylko z mężem na środę wieczór,dzisiaj mu obiecałam, że nie będę zapracowywać się na śmierć i niech się sami goszczą bo ja mam już coraz mniej sił i że nie będę się tak wszystkim przejmować.
Rozpisałam się, bo musiałam sobie ulżyć ;-)
Zazdroszczę, jeżeli już jesteście po wszystkich odwiedzinach.

My nie mieliśmy żadnych odwiedzin, tylko samo z dziecmi i nie pamiętam świat kiedy byłam tak wypoczeta. Dziś spałam od 16 do 18, potem godzina kapieli i smarowania kremami :) potem znowu trochę leżenia. Luksus jednym słowem :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja jeszcze na koniec jakby było mi mało roboty miałam odwiedziny teściów, brata męża z dziewczyną i kuzynki z chłopakiem.. dzięki bogu nie są oni wymagający i chyba jako jedyni liczą się z tym, że jestem już w 33 tc i szanują to, że jest mi ciężko. I mam nadzieję, że do Sylwestra to już koniec odwiedzin :)

A wy myślicie już coś o Sylwestrze? My tradycyjnie jak co roku domówka ze znajomymi. A my jako jedyni co roku zapewniamy atrakcje w postaci fajerwerków bo je uwielbiam :D

Do góry