reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Super_mysz No i u mnie identyczna sytuacja. Wigilię sama robiłam bo cudownie się dwa razy ciotce przysnelo- cuz za zbieg okoliczności;) wstała i zasiadla do stołu, żeby widelec chociaż przyniosła. ..mąż i syn pomagali chociaż. A przed swietami bylo- ile to ona będzie miała roboty u mnie. Odpoczywam teraz wreszcie swiatecznie:)
I tak myślę (bo ciągle odwlekam) ze czas spakować torbę do szpitala bo coś te skurcze za wcześnie się pojawiły.
Nawet łóżeczka nie mam:) Ubranka tylko popralam i poprasowalam w tygodniu ( przypalilam koronkę już w nowej bluzeczce [emoji14] )

Kobietki interesują mnie jeszcze kosmetyki dla noworodka, co kupujecie? Jakieś konkretne firmy? Ja nie mam doświadczenia bo mój synek miał AZS wiec od urodzenia na Oilanie byliśmy. Myślałam nad serią Nivea Baby, konkretnie krem na odparzenia w tubce taki niebieski, krem pielęgnacyjny w pudeleczku zakrecanym i z Nivea Baby Sos- balsam nawilzajacy z pompka.
Niestety Nivea nie ma za dobrych opini, dużo chemii, ja bym to jeszcze przemyslala. Ja używam baby dream z rossmana lub hippa a teraz kupiłam amerykańskie kosmetyki burt's bees, na wosku pszczelim, podobno w 100% naturalne. Testuje na sobie wersje dla mam, te są juz w 98%naturalne.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Nad burt's bees sie zastanawiam,na razie mama ich nie znalazla. Masz jakieś konkretne typy dla maluszka z tej firmy? Chciala mi kupic mama z Aveeno albo Eucerin Baby, ale to juz kosmetyki specjalnie do atopowej skory- nie chce od urodzenia takich ciezkich uzywac. Może akurat nie beda potrzebne.Zresztą płyn do kąpieli Aveeno 11$, w Polsce 12zl dawalam za Oilan.

Nad burt's bees sie zastanawiam,na razie mama ich nie znalazla. Masz jakieś konkretne typy dla maluszka z tej firmy? Chciala mi kupic mama z Aveeno albo Eucerin Baby, ale to juz kosmetyki specjalnie do atopowej skory- nie chce od urodzenia takich ciezkich uzywac. Może akurat nie beda potrzebne.Zresztą płyn do kąpieli Aveeno 11$, w Polsce 12zl dawalam za Oilan.
Ja kupiłam na amazonie, nie brałam wszystkich możliwych, bo na razie szukalam przede wszystkim kremu do buzki, oni maja taka masc uniwersalna do buzi i do ciałka się nadaje, na razie testuje ja na zosi i dla mnie też pięknie pachnie, lekko miodowo ale delikatnie. Oprócz tego mam płyn do kapieli. Niestety tanie nie sa, około 10 euro za jeden kosmetyk. Wydaje mi się jedbak ze są bardzo wydajne bo są bardzo gęste i niewielka ilość wystarczy np zosi do posmarowania buzi

1482752988-1d1mld.jpeg
1482752993-1d1mld.jpeg

Ja kupuje z baby dream z Rossmanna. Ale zastanawiałam sie w czym będziecie kąpać maluszki? Bo z baby dream sa plyny ale nie pisze od kiedy mozna je stosowac..

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja na początku będę myć dzidziusia tylko woda, tak się też tu robi w moim szpitalu, a potem tym płynem który kupilam.

reklama
Airfix, byle nie Nivea:/ baby dream z rossmanna, weleda, hipp. Ja będę myć hippem od stóp do głów;)
Ja bym na coś takiego nie pozwoliła. Poza tym robienie Świąt w ciąży to przegięcie. Mało to bab w rodzinie? Ciotka chyba na łeb się potlukla, ja bym jej zrobiła świąteczna atmosferę:) ale ja jestem z tych co się nie piep**a w konwenanse, nie pasuje mi coś to od razu mówię.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry