Ale skrobiecie dziewczynki, cieżko było, ale przeczytałam wszystko [emoji12]
Co do chrzcin to my już mamy zamówiona sale, dla mnie to śmieszne, ale co zrobić. Zależało mi na jednej restauracji i konkretnym terminie- święta wielkanocne i niestety trzeba było zaklepywać. Koszt 120-130 zł od talerzyka, ale to podobno normalna cena. Dla mnie ciut drogo, może uda mi się zejść z ceny, będę negocjować.
Remont na szczęście prawie skończony, jakieś małe zaprawki trzeba porobić. Meble wyszły super, będziemy jeszcze dorabiać jedna szafkę i stół, ale to juz w styczniu.
Z wyprawka troszkę ruszyłam do przodu, ale po nowym roku zamierzam juz wszystko dopiąć na ostatni guzik.
Airfix u mnie na połówkowych lekarz stwierdził powiększenie komory wielkiej w mózgu. Skierował mnie na konsultacje do innego lekarza w Warszawie. Mimo stwierdzenia nieznacznego powiększenia, lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Powiedział, ze dziecko nie jest kwadratem i pewne odchylenia mogą się zdarzać. Oczywiście dodał, by mieć 100 % pewność należało by wykonać amniopunkcję, ale on jakby nie widzi wskazań. Na każdym kolejnym usg wymiar się zmniejszał i ostatnio to było juz ok 5 mm. Wiem, ze łatwo powiedzieć byś się nie martwiła, ja sama przepłakałam całą noc. Mnie tylko jedno przekonywało, ze zazwyczaj te powiększone komory zwiastują coś złego, jak są połączone z innymi nieprawidłowościami płodu. Trzymam kciuki za kolejne badanie
W piątek i ja byłam w na firmowej wigilii. Jechałyśmy do centrali 100 km wynajętym busem. Jak wyjechaliśmy o 13 to w domu byłam przed północą. Mimo, ze byłam wykończona to fajnie było spotkać się z ludźmi z pracy. Uśmiałam się, aż bałam się ze wcześniej urodzę tak mnie brzuch bolał.
I mnie się zdarza mieć taki przeszywający ból w okolicy krocza. Sama nie wiem czy to kopniaki czy co. Skurcze takie tępe tez juz miewam wieczorami, ale przechodzą, nawet staram się nospy nie brać
Napisane na iPhone w aplikacji
Forum BabyBoom