reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
airfix - chyba kazda z nam myslala, co tam u Ciebie. U nas komory byly sparwdzane na ostat. usg, bylo ok. Nie martw sie na zapas - moze to tylko kontrol

Rozmaryn Oj współczuję. Mi się chłopaki meczyli 4dni z jelitowka, mnie ominęło na szczęście bo wtedy w szpitalu byłam jak ich dopadło. Szczęście w nieszczęściu.

Martwią mnie te komory bo do tej pory były idealne, sprawdzane przez 3 lekarzy, dzidzia okaz zdrowia na wszystkich usg. A tu 2tyg temu mi na odchodne taka informacja ginek strzelił.

Grabcia Co u Ciebie?

A co do mojego potwornego swędzenia skory ktore mialo byc cholestaza- okazało się ze mam krytyczny poziom ferrytyny,który nie wystarcza do funkcjonowania mojego organizmu (a co dopiero jeszcze dziecka ) i ze jest to jeden z objawów, łącznie z puchnieciem i swedzeniem oczow. Dopiero hematolog mnie uświadomiła.

Airfix mojej lekarze też nie podobało się serce dzidziusia ale kontrola juz kilka razy wykazała ze jest wszystko idelanie. Czasem lekarz na usg coś tam zauważy ale lekarz też człowiek może źle zmierzyc, to są w końcu tylko mm. A moja zosia ma jedną nerke powiększona ale po poerwsze nie wplywa to w ogle na funkcjonowanie a po drugie co usg to jest lepiej. I oby u twojego dzidziusia to też była tylko kontrola z ostrożności. Nie wiem jak twój lekarz ale moja to panikara i jakby mogła to by mnie położyła w szpitalu na cala ciaze chyba :D

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska- przeszło ale chyba jakaś jelitówka panuje jak u Rozmaryn, bo coś mnie boli żołądek i mężu też coś narzeka.

Ja na razie mam dwie paczki podkładów poporodowych, kupiłam w Auchanie jakieś pierwsze lepsze ale muszę jeszcze dokupić w razie czego.

Airfix tak jak pisze Kasia.zosia na jednej wizycie może być coś nie tak, a na drugiej już będzie ok więc póki co nie stresuj się za bardzo. Mi lekarz u którego robiłam 3d powiedział, że synek ma powiększony żołądek. 3 tygodnie chodziłam jak na szpilkach bo bałam się, że coś jest nie tak a później moja lekarka powiedziała mi, że albo ma wypełniony bo na każdym usg ziewał albo po prostu ma większy ale w niczym to nie przeszkadza. Ale jeśli chcesz sie uspokoić to idź po prostu na dodatkowe usg do innego lekarza :)

Ale skrobiecie dziewczynki, cieżko było, ale przeczytałam wszystko [emoji12]
Co do chrzcin to my już mamy zamówiona sale, dla mnie to śmieszne, ale co zrobić. Zależało mi na jednej restauracji i konkretnym terminie- święta wielkanocne i niestety trzeba było zaklepywać. Koszt 120-130 zł od talerzyka, ale to podobno normalna cena. Dla mnie ciut drogo, może uda mi się zejść z ceny, będę negocjować.
Remont na szczęście prawie skończony, jakieś małe zaprawki trzeba porobić. Meble wyszły super, będziemy jeszcze dorabiać jedna szafkę i stół, ale to juz w styczniu.
Z wyprawka troszkę ruszyłam do przodu, ale po nowym roku zamierzam juz wszystko dopiąć na ostatni guzik.
Airfix u mnie na połówkowych lekarz stwierdził powiększenie komory wielkiej w mózgu. Skierował mnie na konsultacje do innego lekarza w Warszawie. Mimo stwierdzenia nieznacznego powiększenia, lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości. Powiedział, ze dziecko nie jest kwadratem i pewne odchylenia mogą się zdarzać. Oczywiście dodał, by mieć 100 % pewność należało by wykonać amniopunkcję, ale on jakby nie widzi wskazań. Na każdym kolejnym usg wymiar się zmniejszał i ostatnio to było juz ok 5 mm. Wiem, ze łatwo powiedzieć byś się nie martwiła, ja sama przepłakałam całą noc. Mnie tylko jedno przekonywało, ze zazwyczaj te powiększone komory zwiastują coś złego, jak są połączone z innymi nieprawidłowościami płodu. Trzymam kciuki za kolejne badanie
W piątek i ja byłam w na firmowej wigilii. Jechałyśmy do centrali 100 km wynajętym busem. Jak wyjechaliśmy o 13 to w domu byłam przed północą. Mimo, ze byłam wykończona to fajnie było spotkać się z ludźmi z pracy. Uśmiałam się, aż bałam się ze wcześniej urodzę tak mnie brzuch bolał.
I mnie się zdarza mieć taki przeszywający ból w okolicy krocza. Sama nie wiem czy to kopniaki czy co. Skurcze takie tępe tez juz miewam wieczorami, ale przechodzą, nawet staram się nospy nie brać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Posterisan w maści, dbaj o dietę, żeby nie dopuścić do zaparć. Możesz też przemywać tamte okolice naparem z kory dębu.

reklama
Ja mam wewnętrzne, póki co walczę o to aby nie wyszły na zewnątrz. Ja jak już widzę, że ciężej mi się wypróżnić to zjem kilka jabłek i jest ok. Także musisz dbac o to aby nie pojawiły ci się zaparcia. A co dalej to nie wiem, bo wewnętrzne nie są bolesne ani bardzo dokuczliwe więc nie potrzeba maści. Lekarka kiedyś zaleciła mi Cyclo3Fort ale nie chciałam się niepotrzebnie truć ale możesz zapytać o nie swojego lekarza

Do góry