reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

O rooibos nie słyszałam i nie czytalam odnosnie zelaza, pije za to napary z miety i pokrzywy. Ale powiem Wam, ze zauwazylam ogromna roznice w organizmie po zaprzestaniu picia czarnej herbaty. [emoji4]

Ktoras tu pisala, ze zelazo jej wrocilo do normy po tym jak zaczela jeść mieso. Ja od czasu kiepskich wyników tez zaczelam wiecej jesc miesa i to o wiele. Poki co chyba i tak to zelazo nie skoczylo do gory jakos bardzo bo rzeczywiście oslabienie zaczelo sie w podobnyn czasie jak i spadek ilosci hb.

Juz jutro czeka nas wizyta z dokladnym usg i mierzeniem Poldka [emoji7] A ja dzisiaj jade dokupić reszte środków higienicznych do wyprawki dla siebie. Wczoraj poczytalam blog sroki i wybralam liste wszystkich potrzebnych rzeczy [emoji26]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
klauduska - ja zaczelam jesc mieso, a nie jadlam wogole, bo nie lubie smaku miesa. Poza tym duzo zielonej pietruszki, pokrzywam szpinak i buraki i w 5 tyg z 100 na 124, jak dla mnie to duzo

Ja nie mam jeszce tzn wyprawki, w sumie to do szpitaal szczoteczke do zebow i paste, bo ubrania pewnie te same w ktorych przyjade.. dla dzidziusia cos na wyjscie i tyle. Reszte znajde w domu.

Pytanie ( moze troche gllupie) Ja po zeszly porodzie mialam watle krwawienie, ze zwykla podpaska wystarczylaby i na caly dzien, tak bylo tydzien, a pozniej 4 miesiace plamien. Jakbym teraz rodzila sn to wystarcza taakie zwykle podpaski czy trzeba jakies ogromne?

To chyba zależy od kobiety, ja dwa razy rodzilam sn i mocno krwawilam, podpaska nie dała by rady na pewno.
Klauduska bepanthen jest słaby, do pupy ok, do piersi polecam maltan, lurelan albo lansinoh. Najlepiej czysta lanolina

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

.jagodka - ja mialam cc poprzednio i ajk sie pytalam o krwawienie to mi mowili, ze nie bedzie wielkiego. MNie tylko czas zaskoczyl, ze tak dlugo. Czyli na wszelkiw ypadek kupic te wielkie podpaski?

.jagodka - ja mialam cc poprzednio i ajk sie pytalam o krwawienie to mi mowili, ze nie bedzie wielkiego. MNie tylko czas zaskoczyl, ze tak dlugo. Czyli na wszelkiw ypadek kupic te wielkie podpaski?
Ja tym razem kupiłam tylko jedna paczke do domu na wszelki wypadek (ostatnio właśnie tylko jedna zuzylam). Najbardziej potrzebne były jeszcze w szpitalu a tam dostałam.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja po cc dość mocno i długo krwawilam, ale to dlatego że wcześniej było 13 godz sn
Wczoraj w końcu zrobiłam śledzie po kaszubsku [emoji3]
Dziś M sprzątnie kuchnie i jesteśmy gotowi do Świat [emoji3]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Witam się z Wami przed swietami:) Nie nadrobie wszystkiego co napisaliście. Założyli mi Internet w listopadzie-chodził tydzień [emoji48] do wczoraj się prosiłam o naprawe-montaż zaplacony 300zl, faktury 160zl za Internet ale kogo to obchodzi. Wściekła byłam jak nie wiem.
Tydzień byłam w szpitalu-lekarz zdecydował o przetoczeniu krwi z powodu anemi ale jest już dobrze.
Niepokoją mnie co raz częstsze skurcze (w 1 ciąży takie miałam gdzieś w 9mcu), i wydzielina mleczna lub przezroczysta od kilku dni.
Mam co raz mniej sił,a wrażenie jakby roboty w domu przybywało. Część ubranek poprasowane, nowe jeszcze nawet nie uprane. Wyprawka nie skompletowana -przeraża mnie to.
Kochane,a czy któraś miała ok 30tyg mierzona komorę boczną mózgu u dziecka? U mnie wszystkie badania do tej pory idealne,a tu lekarz w 30tyg jakoś mi mówi ze komora poszerzona 1,46mm. Czekam na wizytę do 4.01...Ale od zmysłów odchodzę. O niczym innym nie myślę.

Witam się z Wami przed swietami:) Nie nadrobie wszystkiego co napisaliście. Założyli mi Internet w listopadzie-chodził tydzień [emoji48] do wczoraj się prosiłam o naprawe-montaż zaplacony 300zl, faktury 160zl za Internet ale kogo to obchodzi. Wściekła byłam jak nie wiem.
Tydzień byłam w szpitalu-lekarz zdecydował o przetoczeniu krwi z powodu anemi ale jest już dobrze.
Niepokoją mnie co raz częstsze skurcze (w 1 ciąży takie miałam gdzieś w 9mcu), i wydzielina mleczna lub przezroczysta od kilku dni.
Mam co raz mniej sił,a wrażenie jakby roboty w domu przybywało. Część ubranek poprasowane, nowe jeszcze nawet nie uprane. Wyprawka nie skompletowana -przeraża mnie to.
Kochane,a czy któraś miała ok 30tyg mierzona komorę boczną mózgu u dziecka? U mnie wszystkie badania do tej pory idealne,a tu lekarz w 30tyg jakoś mi mówi ze komora poszerzona 1,46mm. Czekam na wizytę do 4.01...Ale od zmysłów odchodzę. O niczym innym nie myślę.
Airfix juz się bałam ze się nie odezwiesz więcej :) co do mierzenia tej komory to nie miałam wiec nie pomogę ale nie martw się na pewno będzie dobrze :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix no nareszcie i dzięki Bogu nadal w dwupaku. Martwiłyśmy się tu o Ciebie! Komory mózgu miałam sprawdzane - w normie.

Monsku
ja krwawiłam jakieś półtora tygodnia, 4 dnia już w podpaskach chodziłam, a w sumie plamiłam do 4 tygodni - ale jednego dnia nic, a drugiego trochę. 4 miesiące to zdecydowanie za długo, generalnie do końca połogu powinno być po wszystkim

Rozmaryn jak sytuacja??

reklama
Do góry