reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Super mysz na szczęście Niemcy nie robią uszek ani pierogów to pieczarek pod dostatkiem :)
Anna nie przypominaj o sledziach, właśnie sobie rano zaplanowałam zjeść ciastka a po nich śledzie :D
Monsku mi też jest ciągle cieplo, zwłaszcza w brzuch, po domu ciągle go na wierzch wywalam, tez się nie doping juz w kurtkę i tez nie będę kupować nic
Jagódka aż sobie z mierze brzuch z ciekawości. Ostatnio w 2 tyg przytylam tylko 1 kg

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mierzyłam po szpitalu to waga -1kg ale brzuch +1cm. Mąż się że mnie śmieję, ze idzie brzuch, potem brzuch, a dopiero potem cała ja.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam juz ze 14kg na plus, ale lapy i nogi mam tak spuchniete, ze nie wiem czy to tluszcz czy woda.. niemniej dla moich plecow to masakra tyle kg :/

U mnie na plusie 18kg. Mam nadzieję, że nie przekroczę 20 chociaż święta przed nami :szok: Ale jak tak czytam na grupie na fb jak niektóre kobiety piszą, że przytyły po 30-40kg (jedna nawet napisała, że 50) to jestem z siebie naprawdę dumna :)
Też mam spuchnięte nogi, a ostatnio lekarka zwróciła uwagę na moje palce. Szczerze nie zwróciłam na to uwagi, bo ogólnie mam grubsze palce a w obrączce nie chodzę już dawno, bo jeszcze w lecie od gorąca bardzo mi puchły i musiałam ściagnąć. A teraz rzeczywiście mam grube te paluchy :p

U mnie na plusie 18kg. Mam nadzieję, że nie przekroczę 20 chociaż święta przed nami :szok: Ale jak tak czytam na grupie na fb jak niektóre kobiety piszą, że przytyły po 30-40kg (jedna nawet napisała, że 50) to jestem z siebie naprawdę dumna :)
Też mam spuchnięte nogi, a ostatnio lekarka zwróciła uwagę na moje palce. Szczerze nie zwróciłam na to uwagi, bo ogólnie mam grubsze palce a w obrączce nie chodzę już dawno, bo jeszcze w lecie od gorąca bardzo mi puchły i musiałam ściagnąć. A teraz rzeczywiście mam grube te paluchy :p
U mnie tak jak u ciebie tzn w zeszły poniedziałek u lekarza było +17, ale ja raczej napewno przytyje do 25 do terminu

Ja póki co 5kg do przodu ale też zauważyłam, ze brzusio rośnie mi teraz bardzo. Ciekawa jestem jak duży jest dzidziuś. Czytałam, ze przy niedoborze hb dzieci mogą rodzić się mniejsze, a póki co Pola byla grubaskiem więc ciekawe czy nadal jest dość duża czy się unormowała jej wielkość [emoji4]

Dziewczyny myślicie już o Chrzcinach dla dzieci? Wiem, że jeszcze wczesnie jest ale zaplanowałam już sobie chrzciny i muszę po prostu zaklepać termin bo u nas to małe miasto i ze wszystkim są problemy. Zwłaszcza, że chcialabym, żeby Chrzest byl w maju lub czerwcu :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja póki co 5kg do przodu ale też zauważyłam, ze brzusio rośnie mi teraz bardzo. Ciekawa jestem jak duży jest dzidziuś. Czytałam, ze przy niedoborze hb dzieci mogą rodzić się mniejsze, a póki co Pola byla grubaskiem więc ciekawe czy nadal jest dość duża czy się unormowała jej wielkość [emoji4]

Dziewczyny myślicie już o Chrzcinach dla dzieci? Wiem, że jeszcze wczesnie jest ale zaplanowałam już sobie chrzciny i muszę po prostu zaklepać termin bo u nas to małe miasto i ze wszystkim są problemy. Zwłaszcza, że chcialabym, żeby Chrzest byl w maju lub czerwcu :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Myslimy, tzn ja osobiście z mężem wolałabym w ogóle nie robic, ale jednak rodzice by chyba zawału dostali, dlatego jest to dla mnie temat bardzo meczacy. Jeśli zrobimy to prawdopodobnie około Wielkanocy albo potem dopiero w wakacje.

reklama
Klauduśka my ochrzcimy jak pojedziemy pierwszy raz do Pl, u nas ksiądz ochrzci z dnia na dzień, więc z terminem nie będzie problemu, a żadnej dużej imprezy robić nie będziemy, tylko obiad, kawa i ciasto dla najbliższych

Do góry