reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
My za chrzciny 2 lata temu daliśmy 90zl od osoby bez ciasta i alkoholu. Teraz jeszcze o tym nie myślałam, zobaczymy, albo koło Wielkanocy albo dopiero jesienią, żeby nie było upałów. Najpierw to ja muszę urodzić, potem będziemy myśleć. U nas to impreza na ok 60 osób.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie chrzciny liczyłam dla najbliższej rodziny czyli jakieś 15-20 osób. I jeszcze nie planowałam terminu ale chcę jak najszybciej co by mi się kasa nie rozlazła :)
Klauduska ja za swoje wesele 3 lata temu płaciłam 150 zł za osobę za dwa dni, na chrzciny to strasznie drogo :szok:
Ja albo będę sama gotować (to wszystko zależy od tego czy teściowa powie, że mi pomoże bo sama na pewno nie dam rady) albo wezmę catering do domu. Jak się nie pomieszczą w domu to za oknem jakieś 5 metrów mam świetlicę wiejską więc tam na pewno mi się wszyscy zmieszczą :D Cenowo nie wiem jak to wygląda, musiałabym się dowiedzieć, choć dla mnie najważniejszy jest obiad. Przystawki mogę zrobić sama

Teraz maz mi powiedział, ze on chce male chrzciny i sami dziadkowie i pradziadkowie wystarcza... A ja jakoś mam potrzebę zaproszenia wiekszej ilosci osob bliskich. Hm, ciężki orzec do zgryzienia. Chyba jednak bede zmuszona zrobic mniejsze przyjęcie bo koszta nas zjedza ;l

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz maz mi powiedział, ze on chce male chrzciny i sami dziadkowie i pradziadkowie wystarcza... A ja jakoś mam potrzebę zaproszenia wiekszej ilosci osob bliskich. Hm, ciężki orzec do zgryzienia. Chyba jednak bede zmuszona zrobic mniejsze przyjęcie bo koszta nas zjedza ;l

Wszystko też zalezy od tego jakie się u was daje prezenty na chrzciny. Moi rodzice i tesciowie oraz chrzestni są bardzo chojni wiec chrzciny były na dużym plusie

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia.zosia prezenty sa zroznicowane. Na przyklad na wesele od jednych chrzestnych dostalismy 3tys a od drugich jeden tys ;x

Na wesele u nas było podobnie, na chrzciny jednak mamy mniej osób i to zawsze tych samych wiec juz wiem mniej więcej ile kto chce podarować. Kosztami chrzcin nie musimy się przejmowac. Ale przed pierwszymi oczywiście nie wiedzieliśmy jak to wyjdzie. A chrzciny robimy zawsze u moich rodzicow. U nich też zmieści się max 30 osob.

Nam w przyszłym roku szykują się chrzciny X3 bo chrzciny moja siostra i szwagierka i my. Już teraz się pytałam obu kiedy przewidują chrzcić to nie są w stanie powiedzieć a trochę mnie to wkurza bo ja nic nie mogę zaplanować. Jak się zdenerwuje to zaproszę tylko chrzestnych. No i my zdecydowaliśmy dawno temu że to jest święto dziecka więc zero alkoholu.

Nam w przyszłym roku szykują się chrzciny X3 bo chrzciny moja siostra i szwagierka i my. Już teraz się pytałam obu kiedy przewidują chrzcić to nie są w stanie powiedzieć a trochę mnie to wkurza bo ja nic nie mogę zaplanować. Jak się zdenerwuje to zaproszę tylko chrzestnych. No i my zdecydowaliśmy dawno temu że to jest święto dziecka więc zero alkoholu.
O fajnie. U nas nie ma takiej zasady ale na szczęście jest mało pijących osób. Tesciowie w ogóle nie pija, większość pijących to po kieliszku wina

reklama
Ja jeszcze nie mysle o chrzcinach..co do prezentow to zroznicowanie np na wesele od rodzicow dostalam kilkaset euro, a od drugich rodzicow 50euro.. na chrzest polska strona przyniosla naprawde kosztowne prezenty czy gruba koperte, a tutejsza strona np spioszki. Osobiscie podoba mi sie ta skromniejsza wersja, wtedy milo zaprosic gosci, zrobic drobne przystawki, kawa+ciacho i tyle. U nas problemem jest w ktorym kraju zrobic i wogiole 2 koscioly i wogole.. narazie o tym nie mysle!

Zawialo mi chyab szyje, ruszac nie moge, pewnie znow 2-3 dni bede "cierpiec". Przylozylan rozgrzany worek z jakims zbozem w srodku, troche ulzylo ale na chwile. Moi poszli do sauny a mi sie nie chce, teraz jak jetsem spuchnieta drazni mnie gorac

Do góry