reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Wszystkozajete problem z no-spa jest taki, że przy skurczach takich, jak ja mam, jednorazowe zażycie nie przynosi efektów. Organizm musi się nasycić i utrzymać ten stan, dlatego przyjmuje się stała dawkę ciągle. Tez staram się nie brać leków bez uzasadnienia, ale wiem, że tutaj muszę odłożyć na bok moje przekonania. Dostaję no-spe forte 3x1 i scopolan 2x1 z rozkurczowych. Plus ten adalat, ale to tylko w leczeniu szpitalnym. Zobaczymy co mi zaleca w domu.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam tego pecha, że często miewam migreny a przy tym bólu nie pomaga mi sen, odpoczynek ani zimne okłady i muszę wziąć ten paracetamol czy tak czy inaczej, bo jak nie wezmę to potrafi mnie 2 dni trzymać. Ale tak poza tym unikam wszelkich leków jak się tylko da.

Dziewczyny akurat z asertywnością nie mam problemów. Po prostu nienawidzę jak cos u mnie jest nie tak jak ja to robię. Mąż latał wokół mnie i staral sie ze wszystkiego wyreczyc ale jednak stanowczo wole to zrobic sama. W piatek omdlenia byly spowodowane goracem i duchota w kuchni. Pewnie, ze nikomu nie zaszkodzi ale lubie miec wszystko posprzatane i przygotowane, a teraz tym bardziej mam ochote, zeby wszystko bylo zrobione na czas i na bieżąco. Najbardziej zmęczona to bylam psychicznie po tym weekendzie. Niby z tesciami jest ok ale jednak mecza bardzo.

Jeszcze 1,5 miesiąca nie odpuszczam. Dokoncze uczelnie, zakoncze korepetycje i wtedy bede juz czekala w spokoju na poród.

Kiedy teraz wizytujecie? Ja mam 21 grudnia wizyte kontrolna z usg, na ktorym lekarz bedzie mierzyl Pole.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska czasem po prostu trzeba odpuścić, moje bratowa też była taka "co to nie ona" pracować do porodu chciała itp Aż wylądowała w szpitalu i siadła na tyłku. Skończyło się rumakowanie, w końcu chyba do niej dotarło, że to nie jest do konca normalny stan i trzeba też myśleć o dziecku w brzuchu, a nie tylko o sobie. Dla mnie takie omdlenie to już sygnał, że się przeforsowalas i Twój organizm nie daje rady.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

klauduska - niemniej jednak uważaj, żeby się nie przeforsowywać:)
ja również z tych antylekowych, ale np. jakby mi zaaplikowali coś do porodu, zeby dodatkowo poszło szybko i gładko, to bym się nie obraziła;d pomarzyć można

burdel mam niesamowity w domu, ale czego innego się spodziewać skoro większość czasu leżę, bardzo słaby był ten tydzień, moze ten będzie lepszy. Na szczęście moja cudowna opuchlizna stóp powoli schodzi (widać masaże męża dają radę;d), to może uda się chociaż część prania poprasować.

moje dziecię kopie ile wlezie, od ok. 23 zaczynamy zabawę i trzaska niemiłosiernie. Pokręcone to wszystko, bo z jednej strony boli (oj boli!), ale z drugiej to się cieszę jak się rusza... i bądź tu człowieku mądry;p

aaa wczoraj w ogóle zrobiłam D jazdę;d normalnie już byłam spakowana i w drogę do mamusi... o draże:D taką złapałam chcicę (od dłuższego czasu nie jem słodkiego, bo mi gin zakazała), nie było zmiłuj. Wiecie co w tym wszystkim jest najgorsze? Koniec końców nawet mi nie smakowały:)

Jenny_1502 haha skad ja to znam :D Czasem az mi glupio, ze ten moj pojdzie do tego sklepu albo kupi mi cos w niespodzianke a ja nie moge na to patrzec już ;c Ostatnio pochlanialam salami w hurtowych ilościach i w weekend wlasnie jak wyciągnęłam na sniadanie i poczulam zapach to prawie zwymiotowalam... Ale na ten smak mialam wielka ochote :D

Jagodka wiadomo, że jak jest zagrożenie przedwczesnym porodem to korzyści z brania nospy przeważają szkody i nie ma o czym mówić.

Ja się staram zwolnić, choć przy wykańczaniu domu i szykowaniu się do przeprowadzki jest full do zrobienia. Jakoś dziele sobie zadania i odpoczywam pomiędzy, bo wiem, że jak przegnę i wyląduje w spa to dopiero będzie klops (ani nie ogarnę przeprowadzki ani wyprawki, której nie mam). Pakuje dwie walizy książek, a później 1-1,5h na kanapie. Jak mam dużo do zrobienia to odpuszczam zrobienie obiadu (można zamówić) czy ogarnięcie chaty.

Wszystkozajete pomimo, ze u mnie nie wiadomo kiedy bedzie przeprowadzka to ja tez malymi kroczkami pakuje juz rzeczy zbędne. :) Wszystkie ciuchy i rzeczy letnie spakowalam ostatnio w worki prozniowe. Męża zaangazowalam w sprzatanie skladzika i powyrzucam wszystkie zbedne rzeczy, zeby przy przeprowadzce bylo tego o wiele mniej.

reklama
Ja miałam dziś wizytę, następna za tydzień znowu. Aż się zastanawiam nad zmianą lekarza bo ta to.chyba panikara. A druga sprawa ona znowu twierdzi ze dziecko male, chociaż jak zmierzyła glowke to wychodzi porównywalnie do 34tc. Poleciła mi akupunkture u poloznej żeby dziecko się obrucilo bo główka wciąż w gorze.
Monsku ja też rzadko choruje i mam bardzo wysoki próg bolu. Jak czuje ze jakieś przeziębienie nadchodzi to imbir, cytryna, sok malinowy, miod i przechodzi. Ale wiadomo, czasem się musi brać leki.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry