reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Tak, ginekolog stwierdził, że mógł być nie do końca pod prawidłowym kątem założony, teraz założył i kazał mi kasłać, żeby sprawdzić, czy się nie obsuwa. I albo szyjka już przyzwyczajona, albo faktycznie teraz lepiej siedzi, bo kompletnie nic nie czuje od momentu założenia, a wtedy jednak czułam takie lekkie ciągnięcie do wieczora.

reklama
Już w domu ale....z przygodami. Od 13:30 byłam w domu, wszystko niby ok, poszłam do toalety.. i spadł mi pessar:O Boże jaki stres! Ciśnienie mi tak skoczyło, że w ogólnie nie wiedziałam co robić. No i telefon do gina i w samochód z powrotem, na szczęście już do jego prywatnego gabinetu. Założył mi go z powrotem, kasy za wizytę nie wziął (to w ramach reklamacji), kazał mi nie realizować całej recepty ze szpitala, bo coś tam bez sensu przepisali i umówić się do niego za dwa tygodnie. Na wynikach ze szpitala mam całkiem ładną morfologię. No i dłuuugie zwolnienie dostałam, bo aż do 3.01.

Ooo... współczuje. Ja też cały czas się boję żeby nie wypadł. Ale jaka złośliwość, tak jakby nie mógł wypaść w szpitalu :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Asienka Ty też z pessarem?
Jak nosiłam z Adamem to nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło, a teraz takie kwiatki. Mam nadzieję, że już będzie siedział na "amen"

Ja wróciłam do domu już po wigilii ale szczerze powiedziawszy ciężko mi już ustać godzinę w jednym miejscu. Kręciłam się, przeskakiwałam z nogi na nogę.. takie stanie już nie dla mnie.
Jagódka to ci się porobiło z tym pessarem. Ja bym chyba na zawał zeszła jakby mi tak wypadł, o ile bym go miała :)

Asienka Ty też z pessarem?
Jak nosiłam z Adamem to nigdy nic takiego mi się nie zdarzyło, a teraz takie kwiatki. Mam nadzieję, że już będzie siedział na "amen"

Tak tak, juz od 26 tygodnia. Szyjka się skróciła i wylądowaliśmy w szpitalu. Podali steryd na rozwój płuc i założyli pessar :) także jestesmy zabezpieczeni do 38 tygodnia :)

Ile mm miała szyjka przy zakładaniu? Też jestem po sterydach i kilku innych specyfikach.

Jak mnie skierował do szpitala to miała 23 mm. Jak mnie przyjmowała inna lekarka (następnego dnia) to tej zamkniętej wyliczyła 12[emoji15]i rozwarcie na 10. Przy zakładaniu po trzech dniach pobytu w szpitalu (mierzył moj ginekolog) miała 27mm[emoji23], ale cały czas było rozwarcie (mniejsze). Zastanawiał sie czy zakładać ale ze względu na to rozwarcie założył. Teraz mam za pessarem zamkniętej szyjki 25 mm.

No to ładnie. U mnie była zamknięta, na szczęście 25mm, przed samym zakładaniu niby 28mm, ale z moją historią już się nie zastanawialiśmy, tylko trzeba było działać.

Ellie mogę zapytać co robisz w pracy, ze jeszcze masz sile pracować [emoji12] ja przyznam, ze mam lekką prace biurową otoczenie bardzo przyjazne, ze tak powiem praca bezstresowa, ale samo wysiedzenie 8 godzin było dla mnie bardzo męczące. Od listopada jestem juz na zwolnieniu i przyznam, ze uważam ze dosyć długo pracowałam.
Jagódka juz w domu? Wypisali cię?
Co u reszty dziewczyn szpitalnych ? Dajcie znać
Wczoraj nas zmogła jelitówka, córkę najbardziej wymęczyła łącznie z wysoką gorączka. Mnie trochę przczyścilo i z sił opadłam, mąż najbardziej na chodzie, ale tez go nie ominęło. Praktycznie cały dzień przeleżeliśmy w łóżku, dziś juz lepiej na szczęście. Córka bez gorączki, ale jeszcze ja zostawię ze 2 dni w domu.
Bóle takie miesiączkowe tez mam, przyznam ze posiłkuje się nospą od czasu do czasu. Martwi mnie, ze miewam kłucia w kroczu, czasem takie ze kroka nie mogę zrobić. Lekarz twierdzi, ze o ile jest to sporadyczne to jest ok. Zdarzają wam się takie kłucia, normalne to jest?

Mam to samo co Ty te kłucie i brzuch jak na okres, jutro mam wizytę zapytam;)

reklama
Jagódka jakie przejścia! Teraz już na pewno będzie ok :) ja się wybrałam na zakupy do jednego sklepu ale przeszlismy kilka km do niego (nie da się tam dojechać) i dziękuję bardzo! Ostatni raz przed porodem...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry