reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Czytałam ostatnio trochę na temat ściągania napletka u chłopców... powiem szczerze, że widzę, że opinie są podzielone. Jedne mamy mówią żeby ściągać, drugie nie. Sama przeczytałam, że nie powinno się go ruszać, bo sam się odklei a znowu mama mówi mi, że ona nie ściągała mojemu bratu i później lekarz ściągał mu na siłę i brat się nacierpiał bo sam się nie odkleił. To samo było u syna mojej siostry.
A wy jakie macie zdanie/doświadczenia na ten temat?

reklama
Czytałam ostatnio trochę na temat ściągania napletka u chłopców... powiem szczerze, że widzę, że opinie są podzielone. Jedne mamy mówią żeby ściągać, drugie nie. Sama przeczytałam, że nie powinno się go ruszać, bo sam się odklei a znowu mama mówi mi, że ona nie ściągała mojemu bratu i później lekarz ściągał mu na siłę i brat się nacierpiał bo sam się nie odkleił. To samo było u syna mojej siostry.

Dokładnie tym samym się zainteresowalam.. W internecie zdania 50/50. Pytałam połozna na szkole rodzenia i mówi, że się nic nie ściąga . Teściowa urodziła 3 synów i mówi, że w trakcie kąpieli raz na jakis tylko leciutko sciagala, żeby się właśnie nie skleil. Więc to moje pierwsze dziecko, syn i nadal jestem zielona ://

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nic nie ściągać, gadalam o tym z chirurgiem. Nawet do 5 roku życia ma prawo nie schodzić,to fizjologia. Chyba,ze zbiera się mastka, wtedy delikatnie odchylić, aby umyć

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ja ściągałam a raczej próbowałam ściągać tak delikatnie. Najlepiej to zrobić na mokro w ciepłej kąpieli. Po trochu napletek powinien zejść, najlepiej jak schodzi do końca. My mieliśmy oferowaną stulejkę bo napletek miał strasznie wąski a maści sterydowe nie pomagały. Jak macie wątpliwości możecie zapytać położnej albo pediatry

My niestety musieliśmy coś z tym zrobić bo młody łapał infekcje za infekcją przez to że napletek był zwężony. Teraz młody sam ściąga napletek tak żeby było widać żołądź i myje.

My niestety musieliśmy coś z tym zrobić bo młody łapał infekcje za infekcją przez to że napletek był zwężony. Teraz młody sam ściąga napletek tak żeby było widać żołądź i myje.
Na pewno nie ma jednej uniwersalnej zasady.. u niektórych chłopców można nie ściągać u innych pewnie trzeba, każde dziecko jest inne, najlepiej zachowac rozsądek i obserwować :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry