reklama
U
użytkownik 902
Gość
Ja wprawdzie do szpitala mam niedaleko, bo jakieś 10-15 minut autem, ale... jadąc tam ze skurczami co 3-4minuty (wcześniej na pewno nie pojadę) około 5 razy mogłabym spowodować wypadek Także mimo, że za kierownicą radzę sobie świetnie, bardzo lubię jeździć, to wg mnie, mogłabym nie reagować jak należy.
Dobra, chałupa ogarnięta, ja też Mąż zawiózł Klaudię na urodziny do jej koleżanki, a ja czekam na sygnał od przyjaciółki, o której będą, bo ich synio teraz ma drzemkę. W końcu będziemy mogły porozmawiać, bo jak jest Klaudia, to ciągle ciociu to ,ciociu tamto i nie ma gadania
@Ellie123 co do tekstów teściowej o słabości chłopców - olej! Nie rozumiem po co ona Cię straszy? I skąd takie mądrości ludzie biorą
Dobra, chałupa ogarnięta, ja też Mąż zawiózł Klaudię na urodziny do jej koleżanki, a ja czekam na sygnał od przyjaciółki, o której będą, bo ich synio teraz ma drzemkę. W końcu będziemy mogły porozmawiać, bo jak jest Klaudia, to ciągle ciociu to ,ciociu tamto i nie ma gadania
@Ellie123 co do tekstów teściowej o słabości chłopców - olej! Nie rozumiem po co ona Cię straszy? I skąd takie mądrości ludzie biorą
super_mysz17
Fanka BB :)
Pierwsze słyszę, że chłopcy są słabsi zawsze myślałam, że są silniejsi
Ja przypuszczam, że jak zacznę rodzić to będzie taka panika, że pewnie pojadę do szpitala a mnie odeślą, że za szybko przyjechałam
Ja przypuszczam, że jak zacznę rodzić to będzie taka panika, że pewnie pojadę do szpitala a mnie odeślą, że za szybko przyjechałam
kasia.zosia
Moderatorka
No dziewczyny ze statystyk wynika (i z informacji od mam choćby na tym forum) ze dziewczynki wcześniaki dają sobie radę lepiej od chlopcow. Zresztą ryzyko przedwczesnego porodu jest też większe przy ciazy z chłopcem.
Link do: Hum Rep
Link do: Gender aspects of preterm birth. - PubMed - NCBI
Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Link do: Hum Rep
Link do: Gender aspects of preterm birth. - PubMed - NCBI
Ostatnia edycja:
Ellie123
Fanka BB :)
Mam juz lozeczko dla malutkiego tylko musze dokupic taka falbanke i postawic w innym miejscu...
Załączniki
kasia.zosia
Moderatorka
Ellie ale przedwczesnych porodów wcale nie jest tak duzo. Nie martw się na zapas spokojnie doczekasz do lutegoZobacz załącznik 786037 Ja wstalam i zaczelam robic ciasto na baby shower dla meza siostry ale jak to uslyszalam to sie wystraszylam i teraz jak cos kopnie itp to sie boje.. Chyba wolalabym tego nie wiedziec...
Mam juz lozeczko dla malutkiego tylko musze dokupic taka falbanke i postawic w innym miejscu...
U
użytkownik 902
Gość
Kasia, a widziałaś z którego roku są badania? Sprzed 20 lat. Dla mnie na tyle przestarzałe, że mogą być już mocno nieaktualne. Medycyna każdego dnia idzie naprzód. Poza tym kto tu mówi o przedwczesnym porodzie przy zdrowej ciąży Ellie
reklama
kasia.zosia
Moderatorka
Ja juz nie będę straszyć bo mam też badania z 2014. A tak naprawdę na tym etapie ciąży na którym jesteśmy b.dobre szanse ma ponad 95% dzieci niezależnie od plci. A kobiety ogólnie są bardziej wytrzymałe bo przecież musza wytrwać w ciąży i urodzić