reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Grabcia - moze pozajelitowe nie ejst zlym rozwiazaniem? wzmocnisz sie to a jelita i przewod pokarmowy odpocznie..

reklama
Czesc. U nas kiepsko. Wczoraj miałam zabieg na nerke trochę pomogło Ale niestety dalej nie jem. Chcą mi założyć żywienie pozajelitowe [emoji22]
Mało tego wczoraj mały prał główką i były skurcze co 4 minuty [emoji22]
W życiu tak się nie bałam
Chciałabym zacząć jeść Ale nie mogę nie dam rady

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Grabcia będzie dobrze! Trzymaj sie, my tu o Tobie myślimy cały czas!

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Grabcia dzięki ze się odezwałeś, martwiłyśmy się tu o Ciebie. Dalej trzymamy kciuki, będzie dobrze, musi być!
Kasia. Zosi pomoc domowa płacona z kasy to u nas marzenie. U nas polityka prorodzinna raczkuje jeszcze, dobrze ze chociaż po porodzie jest roczny urlop macierzyński, to jest naprawdę na duży plus

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Grabcia dzięki ze się odezwałeś, martwiłyśmy się tu o Ciebie. Dalej trzymamy kciuki, będzie dobrze, musi być!
Kasia. Zosi pomoc domowa płacona z kasy to u nas marzenie. U nas polityka prorodzinna raczkuje jeszcze, dobrze ze chociaż po porodzie jest roczny urlop macierzyński, to jest naprawdę na duży plus

A roczny urlop macierzyński jest wciąż tylko dla zatrudnionych? Czy dla prowadzących firmy tez przewidzieli?

A roczny urlop macierzyński jest wciąż tylko dla zatrudnionych? Czy dla prowadzących firmy tez przewidzieli?

Dla osób prowadzących działalność rownież, ale pozmieniali troche w zakresie wyliczania jego wysokości. Nawet dla osób, ktore w ogóle nie pracują przewidzieli 1000,00 zł

Czesc. U nas kiepsko. Wczoraj miałam zabieg na nerke trochę pomogło Ale niestety dalej nie jem. Chcą mi założyć żywienie pozajelitowe
emoji22.png

Mało tego wczoraj mały prał główką i były skurcze co 4 minuty
emoji22.png

W życiu tak się nie bałam
Chciałabym zacząć jeść Ale nie mogę nie dam rady

Dobrze, że się odezwałaś...będzie dobrze... trzymamy kciuki

Dzięki laski za kciuki ;* rzeczywiście w jednym znamieniu jest mała zmiana ale możliwe że to przez ciąże, reszta ok. Przed świętami mam mieć robiona videodermatoskopie i później 3 miesiące obserwować go. W razie czego usunięcie po porodzie i skończeniu karmienia (bo to na piersi jest...)

Kasia.zosia - ale super sprawa z tą pomocą domowa! Ja aktualnie jeszcze nie mam armagedonu bo to będzie moja pierwsza dzidzia ale jakbym pomyslala, że mam dwójkę jak Ty i teraz ta rwa kulszowa to na pewno bym skorzystała :)

Grabciu - mam nadzieję, że teraz będzie juz tylko lepiej!

Grabcia caly czas trzymamy kciuki !!!
Kasia.zosia - ale z ta pomoca super !!! Ja juz sie boje co bedzie po porodzie bo przez cala ciaze maz mi nie pomaga a co bedzie po... U nas nie ma urlopow wychowawczych macierzynskicj itp... Mnie juz sie babki pytaly kiedy wracam do pracy jak bylam w 4-5 miesiacu ciazy :) teraz tez juz nie mam sily pracowac ale beda potrzebne pieniadze wiec postanowilam wytrzymac do konca grudnia...

Sojna ja mam pieprzyka przy sutku i on w poprzedniej ciąży też mi się zmienił, oglądał to dermatolog, mówił, że można usunąć po zakończeniu karmienia, ale nic z nim nie robiłam, po ciąży się zmniejszył (bo już nie było tyle melaniny), potem karmiłam długo, zaszłam od razu w kolejną ciążę, poroniłam i dałam sobie spokój z tą piersią. Dalej wygląda tak jak wyglądał, nie będę tego ruszać:)

reklama
Sojna ja mam pieprzyka przy sutku i on w poprzedniej ciąży też mi się zmienił, oglądał to dermatolog, mówił, że można usunąć po zakończeniu karmienia, ale nic z nim nie robiłam, po ciąży się zmniejszył (bo już nie było tyle melaniny), potem karmiłam długo, zaszłam od razu w kolejną ciążę, poroniłam i dałam sobie spokój z tą piersią. Dalej wygląda tak jak wyglądał, nie będę tego ruszać:)

Ta babeczka też mi mówiła że może nic z nim nie być i tylko w trakcie ciąży się zmienił, przypuszczam,że u mnie będzie tak jak u Ciebie :)

Do góry