reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Mi też te zdjęcia 3D się nie podobają, dziecko moje wygląda na nich przerażająco:D
Nie przepadam za tym 3D.
Mój gin ma sprzęt taki, że jest normalne usg na ekranie i obok na tym samy ekranie włącza 3D a Mała i tak nie chce się pokazać nigdy :)
.jagódka - cudny brzusio, kiedy wizytujesz, dzisiaj?
będę trzymać kciuki :)
No z tym goleniem to ja tez tak mam, że już robię naprawdę przeróżne akrobacje..:)
Dziewczyny, czy do fotelika przyda mi się pokrowiec oraz podkładka dla dziecka? Czy ta podkładka jest bezpieczna w ogóle? Oglądałam filmik na youtubie jakiejś mamy-blogerki i tam polecała takie rzeczy.
Jak to jest?

reklama
Mialam dziś wizytę, wszystko ok poza tym, że na wadze już +8kg. Założyłam sobie limit 70 kg, teraz już jest 65 kg, a dopiero 3 trymestr zaczynam i poważnie rozważam przejście na dietę, chociaż słodyczy raczej nie jem dużo. Usg żadnego 3D nie robiłam, nie widzę potrzeby, a lekarz i tak do oceny potrzebuje zwykłego. Nawet nie pytałam czy jest opcja 3D bo nie bardzo mi się te fotki podobają.

Ja też się martwię kilogramami, choć się nie objadam, od 5 msca bardzo się pilnuję.
Ja mam 30 tc i plus 9 kg. Waga 64 kg, wszystkozajęte-też mam limit swój własny do 70 kg;-)

Mi sie podobaja zdjecia 3D ale po ostatnim to z mezem sie przerazilismy ze nasz synek ma nos wiekszy od glowy :) u mnie w szpitalu jak bada lozysko to tez pokazuje nam synka i przy okazji robi fotke 3D juz sie nie moge doczekac za 2 tyg nowego usg...
A z waga u mnie juz ok 15 plus z tym ze teraz na diecie cukrzycowej chudne...

Jagódka współczuję tego szpitala, mam nadzieję, że jednak nie jest aż tak źle bo dopiero za tydzień.
Dziewczyny coraz mniej czasu nam zostało i coraz więcej z nas w szpitalach :( mimo wszystko trzymajcie się Wszystkie cieplutko i oby w dwupaku jak najdłużej [emoji4]
Co do 3D to mnie też przerażają te zdjęcia [emoji6] a my mamy 29 tydzień i 7 kg na plusie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Turlu wkładka niemowlęca jest niezbędna a przykrycie bardzo się przydaje zwłaszcza w chłodne dni ( no chyba że masz samochód w garażu i nie musisz wychodzić na dwór)
.jagódka to już? Jakoś wcześnie
Grabcua trzymajcie się - będzie dobrze, lekarze wiedzą co robią. Twoje zdrowie też jest ważne bo na jednej nerce z małym długo nie pociągniecie

reklama
Grabciu trzymam kciuki, bardzo mocno!
Turluturlu ja to biorę na zimno, bo się tego spodziewałam, tylko nie wiedziałam czy już, czy dopiero na następnej wizycie:/
Teoretycznie chciał mnie położyć dopiero za kilka tygodni, ale że wypadło to w święta, to oboje wolimy opcję za tydzień i święta w domu. Oczywiście skróciła mi się szyjka:/ 3 tygodnie temu było 32mm, dziś 25mm - a to już graniczna wartość. Także zamawiam pessar, wyleczę grzybka, bo znowu coś mnie dopadło, a do pessaru muszę być czysta i kładę się w poniedziałek. Podobno na pięć dni i wychodzę. Szkoda mi tylko, że nie zobaczę jak dzieci otwierają prezenty mikołajkowe:(
Wiktor ma się dobrze, waży już 1045g, leży już głową w dół.
Oprócz tego mam jeszcze ograniczyć sól, bo puchnę (stąd te kilogramy) i pić napar z korzenia pietruszki.
Stwierdziliśmy z ginem, że po prostu się sypię:p

Do góry