reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Mi też te zdjęcia 3D się nie podobają, dziecko moje wygląda na nich przerażająco:D
Nie przepadam za tym 3D.
Mój gin ma sprzęt taki, że jest normalne usg na ekranie i obok na tym samy ekranie włącza 3D a Mała i tak nie chce się pokazać nigdy :)
.jagódka - cudny brzusio, kiedy wizytujesz, dzisiaj?
będę trzymać kciuki :)
No z tym goleniem to ja tez tak mam, że już robię naprawdę przeróżne akrobacje..:)
Dziewczyny, czy do fotelika przyda mi się pokrowiec oraz podkładka dla dziecka? Czy ta podkładka jest bezpieczna w ogóle? Oglądałam filmik na youtubie jakiejś mamy-blogerki i tam polecała takie rzeczy.
Jak to jest?

reklama
Mialam dziś wizytę, wszystko ok poza tym, że na wadze już +8kg. Założyłam sobie limit 70 kg, teraz już jest 65 kg, a dopiero 3 trymestr zaczynam i poważnie rozważam przejście na dietę, chociaż słodyczy raczej nie jem dużo. Usg żadnego 3D nie robiłam, nie widzę potrzeby, a lekarz i tak do oceny potrzebuje zwykłego. Nawet nie pytałam czy jest opcja 3D bo nie bardzo mi się te fotki podobają.

Ja też się martwię kilogramami, choć się nie objadam, od 5 msca bardzo się pilnuję.
Ja mam 30 tc i plus 9 kg. Waga 64 kg, wszystkozajęte-też mam limit swój własny do 70 kg;-)

Mi sie podobaja zdjecia 3D ale po ostatnim to z mezem sie przerazilismy ze nasz synek ma nos wiekszy od glowy :) u mnie w szpitalu jak bada lozysko to tez pokazuje nam synka i przy okazji robi fotke 3D juz sie nie moge doczekac za 2 tyg nowego usg...
A z waga u mnie juz ok 15 plus z tym ze teraz na diecie cukrzycowej chudne...

Jagódka współczuję tego szpitala, mam nadzieję, że jednak nie jest aż tak źle bo dopiero za tydzień.
Dziewczyny coraz mniej czasu nam zostało i coraz więcej z nas w szpitalach :( mimo wszystko trzymajcie się Wszystkie cieplutko i oby w dwupaku jak najdłużej [emoji4]
Co do 3D to mnie też przerażają te zdjęcia [emoji6] a my mamy 29 tydzień i 7 kg na plusie.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Turlu wkładka niemowlęca jest niezbędna a przykrycie bardzo się przydaje zwłaszcza w chłodne dni ( no chyba że masz samochód w garażu i nie musisz wychodzić na dwór)
.jagódka to już? Jakoś wcześnie
Grabcua trzymajcie się - będzie dobrze, lekarze wiedzą co robią. Twoje zdrowie też jest ważne bo na jednej nerce z małym długo nie pociągniecie

reklama
Grabciu trzymam kciuki, bardzo mocno!
Turluturlu ja to biorę na zimno, bo się tego spodziewałam, tylko nie wiedziałam czy już, czy dopiero na następnej wizycie:/
Teoretycznie chciał mnie położyć dopiero za kilka tygodni, ale że wypadło to w święta, to oboje wolimy opcję za tydzień i święta w domu. Oczywiście skróciła mi się szyjka:/ 3 tygodnie temu było 32mm, dziś 25mm - a to już graniczna wartość. Także zamawiam pessar, wyleczę grzybka, bo znowu coś mnie dopadło, a do pessaru muszę być czysta i kładę się w poniedziałek. Podobno na pięć dni i wychodzę. Szkoda mi tylko, że nie zobaczę jak dzieci otwierają prezenty mikołajkowe:(
Wiktor ma się dobrze, waży już 1045g, leży już głową w dół.
Oprócz tego mam jeszcze ograniczyć sól, bo puchnę (stąd te kilogramy) i pić napar z korzenia pietruszki.
Stwierdziliśmy z ginem, że po prostu się sypię:p

Do góry