reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Jagódka trochę odpoczniesz bo zabiegana jesteś także przyda Ci się chwila wytchnienia :) a pessar założą i spokojnie do końca dacie rade.
Grabcia trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ważne ze jesteście pod opieką lekarzy i będą się Wami dobrze opiekować. My już mam druga serię zastrzyków na płuca za sobą pierwsza w 23 tyg i w tamtym tyg była powtórka sterydow. No i odliczamy jeszcze przynajmniej te 3 tyg żeby wytrzymać w dwupaku ehh.

reklama
Jagódka starość nie radość :D i jeszcze 3 ciaza i 3 porod :D ja osobiscie mam nadzieje ze nie skończę z wielką czarna dziura jak mi kolejne dziecko się przepchnie :D
Grabcia trzymaj sie! :)
Turluturlu wkładka niemowlęca jest konieczna, są też takie dodatkowe pokrowce na fotelik na lato, przydatne przy upalach, wchłaniają wilgoć i chronią i dziecko i fotelik.

Jagódka trochę odpoczniesz bo zabiegana jesteś także przyda Ci się chwila wytchnienia :) a pessar założą i spokojnie do końca dacie rade.
Grabcia trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ważne ze jesteście pod opieką lekarzy i będą się Wami dobrze opiekować. My już mam druga serię zastrzyków na płuca za sobą pierwsza w 23 tyg i w tamtym tyg była powtórka sterydow. No i odliczamy jeszcze przynajmniej te 3 tyg żeby wytrzymać w dwupaku ehh.
Densik trzymam kciuki cały czas, a już mnie bolą palce po tych 7 tygodniach :D dacie rade na pewno te 3 tygodnie :)

Kasia zosia errata 6 ciąża i 3 poród.:p

Densik wierzę, e wytrzymamy wszystkei spokojnie do szczęśliwego finału!

Co do tej wkładki niemowlęcej - jeśli Twój fotelik Turluturlu jest od 0kg, czy od 0mcy, to nic już do niego nie wkładaj! Niektóre foteliki są dla niemowląt - i wtedy dla noworodka trzeba kupić wkładkę redukcyjną, w innym wypadku niczego do fotelika się nie wkłada

Jagódka dobrze, że kładą cię tylko na kilka dni. Dasz radę :)
Grabcia mam nadzieję, że lekarze zrobią wszystko co w ich mocy żebyście obydwoje z maleństwem byli zdrowi.
Densik trzymam kciuki żebyś wytrwała jak najdłużej z maleństwem w brzuchu :)

U nas wczoraj zaczęło padać, dziś już biało i sypie dalej okresami. Ja na zimówkach już od końca października.

Pewnie, że dam radę;) Nie raz w szpitalu leżałam. Oby tylko spokojnie mi po tym pessarze macica zareagowała, bo wtedy leżałam dłużej ze względu na skurcze po założeniu tego ustrojstwa.

Kasia zosia errata 6 ciąża i 3 poród.:p

Densik wierzę, e wytrzymamy wszystkei spokojnie do szczęśliwego finału!

Co do tej wkładki niemowlęcej - jeśli Twój fotelik Turluturlu jest od 0kg, czy od 0mcy, to nic już do niego nie wkładaj! Niektóre foteliki są dla niemowląt - i wtedy dla noworodka trzeba kupić wkładkę redukcyjną, w innym wypadku niczego do fotelika się nie wkłada
jak pisze jagodka, w sensie taka wkladka, ktora juz jest w foteliku. Ja mam maxi cosi pebble i tam jest taka, która można wyjąć gdy dziecko podrosnie :)
13665210.jpg

Załączniki

• 13665210.jpg
    13665210.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 424
Dziewczyny pada u was śnieg? u nas trochę popruszyło a nie mam założonych opon zimowych :szok:
Tak się zbierałam zbierałam i nie zdążyłam...
Moj maz tez w tym roku się nie spieszyl, choc mu przypominalam, założył jak bylam w szpitalu. A obowiązek tu jest od października do wielkanocy. U mnie śnieg nie pada ale za to już mróz jest więc też może być slisko.

reklama
Tu tez obowiazek od 1.11 chyba, wiec my juz na kolcach jezdzimy.

.jagodka - bedzie dobrze! a kto Ci bedzie dzieciaki oporzadzal?

densik, grabcia - trzymajcie sie!

Ja niestety juz przekroczylam norme z kg, ale najwiekszy przyrost to chyba juz za mna, bedzie co robic po pologu :p

Do góry