reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Jagódka trochę odpoczniesz bo zabiegana jesteś także przyda Ci się chwila wytchnienia :) a pessar założą i spokojnie do końca dacie rade.
Grabcia trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ważne ze jesteście pod opieką lekarzy i będą się Wami dobrze opiekować. My już mam druga serię zastrzyków na płuca za sobą pierwsza w 23 tyg i w tamtym tyg była powtórka sterydow. No i odliczamy jeszcze przynajmniej te 3 tyg żeby wytrzymać w dwupaku ehh.

reklama
Jagódka starość nie radość :D i jeszcze 3 ciaza i 3 porod :D ja osobiscie mam nadzieje ze nie skończę z wielką czarna dziura jak mi kolejne dziecko się przepchnie :D
Grabcia trzymaj sie! :)
Turluturlu wkładka niemowlęca jest konieczna, są też takie dodatkowe pokrowce na fotelik na lato, przydatne przy upalach, wchłaniają wilgoć i chronią i dziecko i fotelik.

Jagódka trochę odpoczniesz bo zabiegana jesteś także przyda Ci się chwila wytchnienia :) a pessar założą i spokojnie do końca dacie rade.
Grabcia trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło ważne ze jesteście pod opieką lekarzy i będą się Wami dobrze opiekować. My już mam druga serię zastrzyków na płuca za sobą pierwsza w 23 tyg i w tamtym tyg była powtórka sterydow. No i odliczamy jeszcze przynajmniej te 3 tyg żeby wytrzymać w dwupaku ehh.
Densik trzymam kciuki cały czas, a już mnie bolą palce po tych 7 tygodniach :D dacie rade na pewno te 3 tygodnie :)

Kasia zosia errata 6 ciąża i 3 poród.:p

Densik wierzę, e wytrzymamy wszystkei spokojnie do szczęśliwego finału!

Co do tej wkładki niemowlęcej - jeśli Twój fotelik Turluturlu jest od 0kg, czy od 0mcy, to nic już do niego nie wkładaj! Niektóre foteliki są dla niemowląt - i wtedy dla noworodka trzeba kupić wkładkę redukcyjną, w innym wypadku niczego do fotelika się nie wkłada

Jagódka dobrze, że kładą cię tylko na kilka dni. Dasz radę :)
Grabcia mam nadzieję, że lekarze zrobią wszystko co w ich mocy żebyście obydwoje z maleństwem byli zdrowi.
Densik trzymam kciuki żebyś wytrwała jak najdłużej z maleństwem w brzuchu :)

U nas wczoraj zaczęło padać, dziś już biało i sypie dalej okresami. Ja na zimówkach już od końca października.

Pewnie, że dam radę;) Nie raz w szpitalu leżałam. Oby tylko spokojnie mi po tym pessarze macica zareagowała, bo wtedy leżałam dłużej ze względu na skurcze po założeniu tego ustrojstwa.

Kasia zosia errata 6 ciąża i 3 poród.:p

Densik wierzę, e wytrzymamy wszystkei spokojnie do szczęśliwego finału!

Co do tej wkładki niemowlęcej - jeśli Twój fotelik Turluturlu jest od 0kg, czy od 0mcy, to nic już do niego nie wkładaj! Niektóre foteliki są dla niemowląt - i wtedy dla noworodka trzeba kupić wkładkę redukcyjną, w innym wypadku niczego do fotelika się nie wkłada
jak pisze jagodka, w sensie taka wkladka, ktora juz jest w foteliku. Ja mam maxi cosi pebble i tam jest taka, która można wyjąć gdy dziecko podrosnie :)
13665210.jpg

Załączniki

• 13665210.jpg
    13665210.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 427
Dziewczyny pada u was śnieg? u nas trochę popruszyło a nie mam założonych opon zimowych :szok:
Tak się zbierałam zbierałam i nie zdążyłam...
Moj maz tez w tym roku się nie spieszyl, choc mu przypominalam, założył jak bylam w szpitalu. A obowiązek tu jest od października do wielkanocy. U mnie śnieg nie pada ale za to już mróz jest więc też może być slisko.

reklama
Tu tez obowiazek od 1.11 chyba, wiec my juz na kolcach jezdzimy.

.jagodka - bedzie dobrze! a kto Ci bedzie dzieciaki oporzadzal?

densik, grabcia - trzymajcie sie!

Ja niestety juz przekroczylam norme z kg, ale najwiekszy przyrost to chyba juz za mna, bedzie co robic po pologu :p

Do góry