reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Oj bigosik tez bym zjadla ale nigdy nie robilam... No a teraz przy cukrzycy to prawie codziennoe rybe i brazowy ryz bo mam najpeszy cukier po tym.. Oprocz slodkiego to tez kapusciane rzeczy za mna chodza w tej ciazy no i kochane ziemniaczane ale ta milosc jest od zawsze :)
 
Ja bigos robiłam jakoś w październiku, a że trochę zamroziłam to stosunkowo niedawno jadłam więc bigosu mi się nie chce :p ale gołąbki raczej zrobię :)
Rozmaryn ale hemoglobine masz złą? Czy coś innego źle wyszło?
Nuśka ja też się na wielu rzeczach nie znam ale pociskam pierdoły ;)
 
jagódka w sumie racja ;p i nie tylko o gołąbkach, bo niedługo sezon świątecznych potraw się zacznie, więc będzie o czym czytać i to ze smakiem hehe ;)
super_mysz to ja się postaram czasem jakieś pierdoły też pisać ;p

Ja to w tej ciąży się pierogowa zrobiłam, pierożki mogę jeść non stop ;p i takie z kapustką i grzybami też, aj aż się świąt doczekać nie mogę, bo wtedy takie pyszności na stole ;) i kwaśne i słone to moje smaki ;D
 
Tiaa to zrobiłam bigos... Mąż "aaallee bym fasolki po bretońsku zjadł".. Córka "noooo ja też". Poszedł do sklepu po coś tam, wrócił z fasolką. Niebardzo mam na nią ochotę, ale chyba nie mam już wyjścia i któregoś dnia trzeba będzie zrobić
 
I ja juz po wizycie, Jasiowi jajeczka nie odpadły, wszystkie parametry książkowe, wazy prawie 1400.
Gin zrobił dziś juz to 3 usg, następna wizyta za miesiąc
Fasolkę i ja bym zjadła, tylko kto mi zrobi[emoji12] Zresztą ostatnimi czasy nic mi się nie chce, spałabym całymi dniami. Mam wrażenie, ze jak pracowałam to miałam więcej siły i energii.
A i najważniejsze udało mi się nie przytyć nawet grama. Od początku ciąży 8 na plusie, wiec tragedii nie ma.


Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
 
A ja znowu pierogi cały czas jem ale ruskie i obowiązkowo z kefirem :) ostatnio miałam jeszcze w zamrażalce dość sporo farszu a że nie chcialo mi się robić pierogów to odsmażyłam sam farsz i zjedliśmy z kefirem :D

Agatucca też już masz sporo do dźwigania ;)
 
Rozmaryn pisz co i jak.
Densik A jak u Ciebie?
Wy tu o golabkach A ja dopiero wracam do żywych.[emoji22] przez ostatnią dobę było bardzo źle i jedyne co mi wolno od godziny to wodę niegazowana

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
 
reklama
Ja jestem też kapuściana, poniedziałek gołąbki od teściowej chociaż wolę od mamusi bo moja robi na białej kapuście a teściowa na włoskiej, we wtorek zrobiłam kapuśniak i został jeszcze do środy bo mąż zup nie jada :-) a w weekend muszę zrobić " ciap " kapustę ( kapuste z ziemniakami) bo za mną chodzi.
 
Do góry