reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny wszystkie Wasze rady spisałam do notesu bo później to już nie odnajde ich tu. Tak więc w razie W będę mieć wszystkie informacje pod ręką [emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas na szkole rodzenia polozna ostatnio mowila ze a ciemieniuche swietnie dziala tez olej kokosowy. Sama nie mam zadnego doświadczenia w tym temacie bo to moje pierwsze dziecko więc bardzo chętnie i uwaznie Was podczytuje :-) tez nawet nie wiedzialam ze mamy watek zamkniety. Dzis ide na przedostatnie zajecia do szkoly rodzenia, ma byc poruszany temat wozkow, fotelikow, lozeczek, chustowanie oraz inne gadzety. A za tydzien mamy tworzyc plan porodu, mialyscie z tym do czynienia juz?

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas na stronie szpitala jest do druku plan porodu... Ja juz wydrukowalam i wypelnilam tzn zaznaczylam ze chce wszystko mozliwe do znieczulenia :) przyciemnione swiatlo i wlasna muzyke, maz ma byc przy porodzie a odwiedziny za powiadomieniem :) no i bez obrzezania..
6 grudnia bedzie a la wycieczka po szpitalu to sie dowiem wiecej.. Raz na 2 miesiace robia dla mam takie spotkanie bezplatne i mowia co i jak oraz oprowadzaja po szpitalu pokazuja sale itp

Plan porodu pisałam już przy porodzie z Adamem.
Wszystkozajęte - sporo moich znajomych myło w wiaderku i sobie chwaliły:)
Rozmaryn przydało by się przy okazji chyba zrobić porządki na zamkniętym, bo sporo dziewczyn się już nie udziela, a z założenia zamknięte forum jest dla udzielających się na otwartym, a nie podczytywaczy..

Z kapaniem jest chyba podobnie jak z karmieniem :D Najwazniejsze jest nastawienie :) Jak ktos bedzie panikowal to wiadomo rece beda sie trzesly i trudniej trzymac dzidziusia. Po jakims czasie to juz jest rutyna :) Duzo czytalam, ze tatusiowie czesto przejmuja obowiazek kapania malucha :)

tez czytalam pozytywne opinie ale wydaje mi sie ze do wiaderka trzeba juz miec jakies doswiadczenie... Moj maluszek bedzie pierwszy wiec bezpieczniej bede sie czula z wanienka :)

O ja też się pewnie czuje myśląc o wanience, a znowu tatuś ostatnio stwierdził, że wiaderko lepsze (dodam, ze on jeszcze nigdy małego dziecka na rękach nie miał) i weź tu zrozum człowieka [emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

A jeśli chodzi o smarowanie dzidziusia to wiadomo, co położna to inna opinia ale już dwie w tej szkole nam polecaly po prostu olej kokosowy :) jak to mówią "nie smaruj się niczym czego nie możesz zjeść" :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U nas kąpiemy w najzwyklejszej wanience, myjemy ręką, od początku przeważnie kąpie tatuś, uważam, że warto przekazać jakąś część obowiązków przy maluszku tacie
Po kąpieli niczym dzieciaczka nie smarowaliśmy, miał fajną skórkę i nie było takiej potrzeby:)
Jeśli chodzi o wydatki to cały czas mi się wydaję, że nic dla tego maluszka nie kupujemy, więcej kosztuje nas starszak, bo np. musieliśmy mu teraz kupić nowy fotelik, żeby ten co miał do tej pory był dla młodszego i tak z większością rzeczy
Ja za wizyty nie płacę, tu nie ma wizyt prywatnych, z opieki lekarskiej jestem zadowolona, teraz wizytuję co 4 tyg, a od 30 tyg wizyty będą częstsze

reklama
U nas tata jest od mycia, nawet w szpitalu po urodzeniu mial przeszkolenie do kapania i tak juz zostalo. Myje reka, gabki to dla mnie siedlisko bakterii. Ja myslalam nad tym iwaderkiem, ale musialabym zakupic co oznacza znowu wydatek a wanienke juz mam, wiec portfel znow zwycieza :)

Moj maluch mial/ma atopowa skore wiec przetestowalismy rozne kosmetyki, ale dopiero takie na recepte pomogly (bez sterydow itp). Wg lekarza to aptekowe/drogeryjne produkty xa dla dzieci, ktore nie maja problemow, w innym wypadku trzeba zasiegnac innych srodkow.

Ja sobie wczoraj wirtualnie popatrzylam na porodowke, bo niestey ta najbliza przeniseli i do mam 40km do nasteonej. Ani mnie nie zachwycil widok pomieszczen , ani nie zniechecil.. do porpdu podchodze jak do zadania do wykonania (ktos pisal o tym podobnie) i jak dla mnie to nie wiem czy mi muzyczka pomoze jak beda mnie skurcze skrecac przez dobe :/

Do góry