reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Tak jak piszę Wszystkozajęte, ważne, że nie jest za wysoki. Turluturlu a co ile masz wizytę?
Tormentiol zdaje egzamin, ale zawiera strasznie dużo szkodliwych substancji - trzeba czytać składy niestety i nie ufać ślepo wszystkim w białych fartuchach. Także on działa, ale absolutnie nie jest przeznaczony dla dzieci.
Monsku obstawiam za długie siedzenie, może dziecko coś Ci uciska, rób przerwy.
Supermysz, ja nadal piorę z uporem maniaka:D Ułożę i posegreguję jak już wszystko wyprasuję. Mam na to jeszcze miesiąc wg moich założeń.

reklama
Ja mam 11,09 hemoglobiny a spadła od początku ciąży. Miałam wpierw chyba 12,40.
I biorę ten cholerny Tardyferon po którym mam mdłości, więc łykam na noc ale i tak mi rano niedobrze.
Ja przed ciążą wiecznie miałam anemię.
Za tydzien mam wizytę, więc jeszcze w przyszłym tygodniu zrobię sobie moroflogię.
Co 3 tygodnie chodzę. Wpierw co 4 tygodnie ale mówię do lekarza, że to dla mnie za rzadko a on mówi ok Ty ustalasz co ile żebyś się czuła spokojna.
A z tego co wiem to chyba potem co dwa tygodnie?
Ja mam termin na 11 lutego i nie wyobrażam sobie od stycznia nie chodzić co 2 tygodnie!
To na moją psychę też wpłynie:D
Bo wiadomo-emocje będą narastać

Ja też mam co 3 tygodnie, z zalecenia lekarza. Też płacę 150zł. Od 30tc chyba będę miała co 2 tygodnie wizytę. Średnio mi się to uśmiecha ze względu na finanse, ale z drugiej strony ta moja szyjka nieszczęsna...

Ja mam wizyte w piątek. Póki co chodze co miesiac i pewnie tak jeszcze zostanie ale ja mam termin na 25lutego.

Dziewczyny nie wiem czy wam juz pisała ale na szczęście małż ma wolne w wigilię. W sumie to juz od 22 do 27 grudnia ma wolne. Wiec na szczescie Wigilię spedzimy z rodzinka. Poki co wyprawka poszla w odstawke bo staram sie kupowac prezenty. Zabijaja mnie te wydatki...

A nie wyobrażam sobie chodzic do tego prywatnie do lekarza. Ja chodze na NFZ ale nie narzekam na opieke. Dzidziusia widuje co miesiac praktycznie bo jak nie prenatalne to lekarz chce go zobaczyc i tak o [emoji4]

Ja tez mam wizyty co miesiac. Na ostatniej bylam w poniedzialek i nic nie mowila by mialo sie to wkrotce zmienic. Moze od stycznia bedzie czesciej.. Termin mam na 9 lutego. A w mikolajki trzecie prenatalne wiec podejrzymy malutka i nagramy filmik na pamiatke.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Drusia zazdroszczę. Ja trzecie prenatalne sobie odpuściłam. A filmik mam z drugiego. Mega widok [emoji7]

Ja tak samo jak Ty :) i tak na każdej wizycie lekarz sprawdza serducho, przepływy, mierzy bobasa i tak coraz więcej tych wydatków a kolejne 250 zł to dosyć dużo... Dlatego odpuscilam ostatnie a filmik też mam z polowkowych :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska to fajnie:) Wydatki chyba każdego dobijają:/ Ja nawet nie chcę liczyć ile wydałam w ciągu ostatnich dwóch miesięcy, bo bym się w 10 tysiącach nie zmieściła:( Konta mamy wyczyszczone do cna..
W grudniu powinnam zrobić 3-cie prenatalne, kolejne 200zł. Mój ginekolog niestety nie przyjmuje na nfz.. a nikomu innemu nie ufam. Ja miałam ostatnie porządne usg z pomiarami w 20tc, więc pójdę.

Do góry