reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
To moj naprawde jakas chudzinka... Tylko ze ja duzo jadlam :) ale moze przez to ze maz i ja urodzilismy sie z waga 2800-2900....

Dziewczyny czy możecie napisać mniej więcej jakie ilości ubranek jest potrzebne na początek? Chodzi mi o bodziaki, pajacyki itp. Nie chce przesadzić, gdyż nie problem jest dokupić w razie czego, tylko pojęcia nie mam jaka może byc rozsądna ilośc.
U mnie różnica miedzy dziećmi 12 lat i wydaje mi się, ze wcześniej lepiej to ogarniałam.
I jeszcze zapytam, czy pod pajacyka powinno się zakładać bodziaka, czy pajacyk na gołe ciałko?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Agatucca, cholernie trudne pytanie;) Moje dzieci ulewały, duuużo było przebierania, więc żeby nie prać codziennie to miałam tego sporo. Jak upiorę wszystko i policzę to mogę powiedzieć ile czego mam. A bodziak pod pajaca -to zależy jak ciepło masz w domu, jak dziecko śpi pod grubym kocem to raczej tylko pajacyk, niektórzy wolą dwie warstwy, kwestia indywidualna.

Ja mam po 10 sztuk ze wszystkiego w 3 rozmiarach (56,62,68): bodziakow krotki i dlugi rekaw oraz pajacykow (planuje dokupic kilka welurowych czy jakis polarowych), spodenek ze stopkami. Troche dostalam troche dokupilam ale martwie sie ze pojde do szpitala rodzic i uslysze ze co ze mnie za matka ze cos bedzie za male, za duze,za cienkie... :(
Nie wiem np.ile kaftanikow mam miec? 5 mi wystarczy?
I co ze spiochami? Inwestowac w nie? (Bo dostane jeszcze bodziakow duzo...).
Bylam dzis na Szkole Rodzenia 3,5 h! Moje hormony sa szalone, babka mowila o porodzie, uczylismy sie trzymac dzieci a mi sie plakac chcialo.. ze wzruszenia ! :d
Nie bylam sie w stanie przedstawic i powiedziec kiedy rodze bo mi sie plakac chcialo... :)
Dobrej nocki Laseczki :)

A ja mam do was ciekawe pytanie... dokładnie od 3 dni wieczorami jak się już poloze czuje na dole tak jakby w pochwie takie jakby pulsowanie kilkanaście razy kilkanascie uderzeń i później spokój...wgl mam wrażenie ze dzidzia jest niżej i ze jeździ mi jakąś tam cząsteczka ciała po dole brzusia wręcz jakby mi gmerala w pochwie

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam do was ciekawe pytanie... dokładnie od 3 dni wieczorami jak się już poloze czuje na dole tak jakby w pochwie takie jakby pulsowanie kilkanaście razy kilkanascie uderzeń i później spokój...wgl mam wrażenie ze dzidzia jest niżej i ze jeździ mi jakąś tam cząsteczka ciała po dole brzusia wręcz jakby mi gmerala w pochwie

Może ma czkawke?:) mój dosyc często ma a że główka na dole to czuję takie pukniecia nad wzgorkiem :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
sojnabig też się zastanawiałam nad czkawką tyle że mialby ja regularnie mniej więcej o stałej porze [emoji3] żeby tak później w nocy regularnie tylko do jedzonka wstawal ale byłoby cudnie [emoji23]

Do góry