reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Hejka, ale mialam dzisiaj czytania :) wlasnie wrocilam od dentysty i okazalo sie ze zgubilam karte do konta :( jak zdaze przed praca to podjade po nowa karte ( chyba juz 5-6 w ciagu roku) jakas rozkojarzona chodze....
Moj pierwszy zakup to byly buciki czapka i niedrapki ale dla dziewczynki hahah wiec chyba bede musiala kupic jeszcze raz albo tak jak piszecie zaloze skarpetki :)
Ze spaniem chcialabym zeby spal u siebie w pokoju ale to tylko chcialabym a jak bedzie to zobaczymy ... Pierwsze dziecko wiec wszystko pewnie eyjdzie w praniu :)
Moj maluszek w 28 tyg wazyl 0.95 kg zastanawiam sie czy to nie jest malo... Czytalam ze z cukrzyca to dzieci sa duze..

reklama
To ja spróbuję z tą kolyska w sypialni i będę starała się do niej chłopak odkładac, pewnie wszystko wyjdzie w trakcie. Ja planuję mieć rożek ( samam go chce uszyć) i śpiworek z nim poczekam na grudniowe wyprzedaże :-) Materac też spędza mi sen z powiek tyle się na czytałam na temat gryka kokos i robalach że ten odpada, myślę nad kokos pianka.
Pokój też pierwotnie miał być z sówkami ale jakoś mi przeszla na nie ochota i będę malować na jednej ścianie góry i motyw z chmurką( półeczki i lampki z ikea). Niedrapki też pewnie kupię i wypróbuję też skarpetki.

Hejka, ale mialam dzisiaj czytania :) wlasnie wrocilam od dentysty i okazalo sie ze zgubilam karte do konta :( jak zdaze przed praca to podjade po nowa karte ( chyba juz 5-6 w ciagu roku) jakas rozkojarzona chodze....
Moj pierwszy zakup to byly buciki czapka i niedrapki ale dla dziewczynki hahah wiec chyba bede musiala kupic jeszcze raz albo tak jak piszecie zaloze skarpetki :)
Ze spaniem chcialabym zeby spal u siebie w pokoju ale to tylko chcialabym a jak bedzie to zobaczymy ... Pierwsze dziecko wiec wszystko pewnie eyjdzie w praniu :)
Moj maluszek w 28 tyg wazyl 0.95 kg zastanawiam sie czy to nie jest malo... Czytalam ze z cukrzyca to dzieci sa duze..
Dzieci są duże u matek z nieuregulowana cukrzycą, jeśli cukier jest "opanowany" czy to dietą czy insuliną, dzieci rodzą się z normalną wagą.

Ja będę mieć między dziećmi 18 lat różnicy, to dopiero przepaść zakupowa.

Rozmaryn pozrzędź sobie, zawsze i się lżej zrobi.
Ja wymusiłam na firmie od biurka podanie dokładnego terminu realizacji, mają nadać w czwartek, jeśli tego nie zrobią, to oddają mi kasę.

Ja już po wizycie, Maluszek rośnie, ma już 1090 g i ok 38 cm:), szyjka długa, zamknięta, wszystkie wyniki w normie:)
Maluszek będzie spał u nas w sypialni, na początku w wózku a później w łóżeczku, starszy też jeszcze śpi u nas ma swoje łóżeczko, ale coraz częściej po karmieniu zostawiam go w naszym łóżku, bo już ciężko mi się schylać, żeby go odłożyć

Fajnie byloby, zeby maluszek spal w swoim pokoju, ale.. praktycznie wyglada to tak, ze czasami i co 2 godz sie budzi, jak ja bym miala latac do drugiego pokoju nocami to chyba bym kota dostala. Starszy synus mial pol roku jak poszedl spac do swojego pokoju. U nas lozeczko ebdzie kolo duzego lozka, po mojej stronie, ja sobie lubilam nieraz dotknac, sparwdzic czy oddycha jak sie przebudzilam, swiec mialam go na wyciagniecie reki :)

A z tymi wyprawkami to tez jest tak,ze jak czegos braknie to teraz nie ma problemu, zeby szybko skoczyc do sklepu i kupic. Ja kupilam butelki i smoki a moj nigdy nie napil sie z butelki: cyc a pozniej kubek-kapek. Wiec kasa w bloto. Dlatego ja policzylam ilosc bodzaikow, kaftanikow, pieluch (dokupie z 10 tetrowych jeszcze), mam kocyk i nawet rozek (kto wie, moze uzyje) i spoko.

Turlu - to twoje pierwsze dziecko, pierwsza wyprawka - masz drapki, dobrze! Nie rob sobie wyrzutow sumienia teraz, ze cos masz albo nie masz, wiekszosc z nas nie wie czego tak naprawde bedzie uzywac, bo nie wiadomo jaki dzieciak bedzie :)

Nosy do gory!

Moj starszak wychodzi powoli z ospy, ale dosc ostro to przechodzi :/ niemniej widac juz "swiatelko w tunelu" :)

A ja właśnie wróciłam z wizyty. Lekarka powiedziała mi, że mały waży już 1000 g i stwierdziła, że to dużo i będę mieć prawdopodobnie duże dziecko ale z tego co tutaj piszecie to to jest normalna waga.. sama nie wiem, ale ważne, że wszystko ok. Wyniki w porządku, szyjka zamknięta i długa tylko ciśnienie mi skacze i nastraszyła mnie, że mogę się spodziewać cesarki, bo jednego dnia ciśnienie ok a drugiego za wysokie :(
Dodatkowo dała mi Staveran, bo mam za wysoki puls. Już mam dosyć tych wszystkich leków. Niedługo zacznę je garściami brać :(

My mamy malutkie mieszkanie, bo ledwo dwa pokoje i dzieciątko na razie będzie spać z nami w naszej sypialni w łóżeczku. Później jak podrośnie oddamy mu sypialnię i wyniesiemy się do salonu :)

super_mysz17 nie chcę Cię straszyć, ale generalnie ja miałam dwóch dużych chłopaków, a lekarze mi zapowiadają, że Niunia im dorówna o_O:D

reklama
A ja właśnie wróciłam z wizyty. Lekarka powiedziała mi, że mały waży już 1000 g i stwierdziła, że to dużo i będę mieć prawdopodobnie duże dziecko ale z tego co tutaj piszecie to to jest normalna waga.. sama nie wiem, ale ważne, że wszystko ok. Wyniki w porządku, szyjka zamknięta i długa tylko ciśnienie mi skacze i nastraszyła mnie, że mogę się spodziewać cesarki, bo jednego dnia ciśnienie ok a drugiego za wysokie :(
Dodatkowo dała mi Staveran, bo mam za wysoki puls. Już mam dosyć tych wszystkich leków. Niedługo zacznę je garściami brać :(

My mamy malutkie mieszkanie, bo ledwo dwa pokoje i dzieciątko na razie będzie spać z nami w naszej sypialni w łóżeczku. Później jak podrośnie oddamy mu sypialnię i wyniesiemy się do salonu :)

W ktorym jestes tygodniu ciazy ? :)

Do góry