reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Od początku jestem na duphastonie i wierze ze będzie dobrze. Pozostaje czekać. Życzę Wam wszystkim ( i sobie )dużo cierpliwości :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Witam! Życzę szczęśliwych 9 miesięcy!!! Trzeba wierzyć że będzie dobrze!
Nie mam wg żadnych powiadomień od was :/ i przez to nie jestem na bieżąco... Witam nowa macie oby teraz wszystko było dobrze. Byliśmy dziś na działce ale tylko się wymarzlam. Ide się grać herbatka z cytryna pod kołdrę :) dobrej nocki :)

7u223e3k88z714o0.png
Może masz powiadomienia nie włączone ?
a to nasz Tymek :D podświadomie czuję że będzie chłopak , u męża w rodzinie prawie same chłopy :D

https://lh3.googleusercontent.com/-...s720/13392975_1084813534891172_22217570_n.jpg
Magdziocha! Piękne maleństwo... !! U mojego męża w rodzinie są sami chłopcy od strony jego ojca... jego brat ma syna... My w domu trójkę chłopców. . Marzymy o córci... teraz naszą dieta żywieniowa była bardzo bogata z wapno i magnez... dodatkowo lykamy je w tabletkach . A to niby dieta na dziewczynke... u mnie w rodzinie też sami chłopcy od strony ojca... wyjątkiem jestem ja i moją siostra... mam 9 kuzynów!
Magdziocha - jeny to co ty sprzedajesz kobieto ze te paczki takie ciężkie ?! Meble jakieś rzeźby czy coś?

Ale mała Fasolka ojej, oj tam nigdy nie wiesz szanse są 50/50 ale zapamiętam i zobaczymy czy będziesz miała rację , u mnie same dziewczyny w rodzinie milion kuzynek zero facetów a teraz się "wybijaja" hehe - myślałam że będę miała córkę a syn wyskoczył ;) . Fajne imię wymysliliscie - właśnie dziś mówiłam do W. Że może Tymek hehe :) .

Wiesz co chyba coś w tym jest ze dzieci czują podświadomie naprawdę ... ale chyba tylko właśnie takie małe :). Do mnie dzis jakiś mały w przedszkolu mamo gdzie ja nawet nie wygladalam jak jego mama z samego koloru włosów chociażby hehe .

Dam znać co i jak i napisze u Ciebie ze pierwsze w drodze, no ja się cykam przed wizytą, jakiś stres itp. - trzymajcie kciuki jutro o 13.30 Polskiego czasu :). Hihi .

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za wizyte!!!
Magdziocha Śliczny kropek ;) ja jeszcze do czwartku muszę czekać na foteczke ehhs

Miciurka Kciuki za wizytę i czekamy na Twoją foteczke fasoleczki:)

Hankova Gratuluję podwójnego szczęścia :) u nas w rodzinie co 3 pokolenie bliźniaków, na razie kuzyn i ja mamy tylko dzieci i jeszcze się nie przytrafiło, a kuzynki chyba nigdy dzieciaków mieć nie beda-bo może akurat by się trafilo:)

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

U nas też co 3 pokolenie bliźniaki!!!! Od mamy strony i też pada na mnie i moje rodzeństwo... mam nadzieję ze mnie to nie będzie dotyczyć!

Czesc kobitki! Ja dopiero patrze na swoj pozytywny test ciazowy:) termin wypada na ok.25.02 wiec niesmialo narazie sie witam i licze na to ze zostalam lutowka i bedzuecie sie tu ze mna meczyly ;) postaram sie nadrobic zaleglosci forumowe..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluje!!!!!! Super! Ja tu byłam już pół godziny po zrobionym teście!

Ja tam się nie nastawiam na żadną płeć.... boję się ze jak bym się nastawila to później było by mi przykro.. nie wiem czy wiezycie czy nie wróżka mnie kiedyś zaczepila sama i powiedziała że będę mieć córkę. .. zobaczymy czy sie spelni. ;)

Ja mam zamiar ubranka kupować i wszystko inne w neutralnych kolorach tak jak w pierwszej ciąży. W sumie lepsza dziewczynką w niebieskim niż chłopak w różowym!
Tym bardziej ze w pierwszej ciąży 4 różnych lekarzy polskich i irlandzkich mówiło nam ale piękna dziewczynka! Pani doktor jak nas zegnala po wizytach zawsze mowila do meza: Dbaj o swoje dziewczyny. Nawet na usg 3d powiedzieli że to dziewczynka! - dobrze że sukienek nie kupowalismy ! Ale pokuj maluszka był cały różowy!!

Moja mama mówiła że w jej czasach to obrączka na nitce sprawdzaly babcie płeć dzieci... mi od zawsze wychodził syn i córka... wszystkim w rodzinie się sprawdza.... - robiła któraś z Was?

34bwcsqvxs7xh9od.png

reklama
Cześć wszystkim. To i ja się przywitam. Podczytuje was już od kilku dni. Jestem Ania, to moja trzecia ciąża. Termin chyba na 7 luty ale nie mam pewności bo od ostatniej ciąży dostałam tylko jednej miesiączki co wyglądało bardziej jak plamienie. Mieszkam w Londynie i na wizytę jeszcze muszę poczekać. Nikt o ciąży nie wie. Nawet moja druga połówka. Czekam do dnia ojca

Cześć wszystkim. To i ja się przywitam. Podczytuje was już od kilku dni. Jestem Ania, to moja trzecia ciąża. Termin chyba na 7 luty ale nie mam pewności bo od ostatniej ciąży dostałam tylko jednej miesiączki co wyglądało bardziej jak plamienie. Mieszkam w Londynie i na wizytę jeszcze muszę poczekać. Nikt o ciąży nie wie. Nawet moja druga połówka. Czekam do dnia ojca
Gratuluje! Witam sąsiadkę ;) ja z Irlandii ;) w jakim wieku masz dzieci? Po usg na pewno będzie wszystko jasne;) na kiedy termin ;)

34bwcsqvxs7xh9od.png

Cześć Fabimama. Dziękuje. Mam dwie dziewczynki - 13 miesięcy i 9 lat. Co do wizyty to mam z gp na 22go. Na usg będę musiała poczekać do trzeciego miesiąca ( koniec lipca).

O ile dobrze pamiętam cześć z was ma już jakieś objawy, ja mam jedynie brak apetytu . Ciągnie mnie do coli co mnie martwi. Nic innego pic nie mogę

Cześć Fabimama. Dziękuje. Mam dwie dziewczynki - 13 miesięcy i 9 lat. Co do wizyty to mam z gp na 22go. Na usg będę musiała poczekać do trzeciego miesiąca ( koniec lipca).
Ja już byłam u GP; ) w poniedziałek mam odebrać list do szpitala ;) i mam jechać go zawieść osobiście bo usg też by wypadało końcem lipca... a w Tym czasie będziemy będziemy Polsce na wakacjach;) więc położna poradziła żebym pojechała osobiście i się umowila na wizytę sama ;)

Mnie też ciągnie do coli ;) ale staram się jej nie pić ;)
O ile dobrze pamiętam cześć z was ma już jakieś objawy, ja mam jedynie brak apetytu . Ciągnie mnie do coli co mnie martwi. Nic innego pic nie mogę

34bwcsqvxs7xh9od.png

Ja z kolei miewam bole podbrzusza, nagle bóle głowy które szybko przechodzą, szybko się mecze, wczesnie zasypiam i powoli zaczynają mi się mdłości. Czekam na pierwsze zachcianki :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie. Kciuki za wszystkie wizyty :) moja już pojutrze i jakoś nie nastawiam się na nic. Jakoś sobie nie wyobrażam siebie w ciazy. Myślę pozytywnie ale nie dociera do mnie to wszystko. Jakie plany na niedzielę?

7u223e3k88z714o0.png

Pocieszyłas mnie Fabimama. Super ze tak można. Ja tez lecę do Polski pod koniec lipca. To już twoje czwarte będzie? Czy coś mi się placze? Jak się czujesz w tej ciąży? Podobnie jak w poprzednich?

reklama
Pocieszyłas mnie Fabimama. Super ze tak można. Ja tez lecę do Polski pod koniec lipca. To już twoje czwarte będzie? Czy coś mi się placze? Jak się czujesz w tej ciąży? Podobnie jak w poprzednich?
Japko; ) można tak powiedziec ;) mamy z mężem jednego wspólnego syna i od 8 lat wychowuje dwoje synów z jego pierwszego małżeństwa ;) ale jakos od zawsze mowie ze mam juz 3 dzieci... ;) kocham jak wlasnych a to ze nie maja moich genow nie robi mi żadnej różnicy ;) mówią do mnie "ciocia" jak było mniejsi próbowali mówić mamo... Ale wytlumaczylam im ze mamę już mają a mamę ma się jedna ;) inaczej by było gdyby ona nie żyła albo coś... mój mąż też by nie chciał żeby chłopcy do jej faceta mówili tato... stąd taką decyzja;) ja ich wychowuje od kiedy jeden miał 9 drugi miał 10 lat ;) wiec można powiedzieć że wychowuje ich dłużej niż ich rodzona matka... Tym bardziej ze ona... hmmm nie była zbyt przykladna matka skoro chłopcy woleli mieszkać mieszkać nami;) mąż się śmieje że jak by nam ktoś konkurs zrobil kto zna najlepiej chłopców to dostalabym złoty medal;) to ja podpowiadam co kupić im N urodziny czy święta... No ona NIE WIE !;)

34bwcsqvxs7xh9od.png

Do góry