reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Airfix- poszlam na latwizne i zjadlam rice cake i nutella malemu cos i nie ma naleśników nie chciało mi się robić[emoji14], mam takiego lenia ze nie pytaj ... najchętniej to bym się przewróciła na drugi bok i spała, szkoda mi młodego , narazie się bawimy autami później do parku na rower, później nas W. Zabiera na przejażdżkę wanem bo mały uwielbia :). Ale.mam ochotę na rosół chyba będę gotować :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam 27 lat i jestem z Nowej Soli [emoji5]

Z objawów ból piersi, zmęczenie, większy apetyt, trochę słabe nerwy jak na PMSa [emoji6]
Ale dzisiaj w południe zrobiłam drugi test i krecha wyraźniejsza niż wczoraj [emoji5]

Kupiłam sobie witaminki i trzeba pamiętać o łykaniu.

Moja od dawna sama wchodzi po schodach. Jedynie muszę ją znieść z naszych schodów od mieszkania bo są wysokie i strome (uroki starej kamienicy). Wchodzi sama. W domu też nie muszę jej dźwigać, czasami na placu zabaw tylko gdzieś podsadzić. Ale trzeba pamiętać żeby się trochę oszczędzać bo do tej pory wnosiłam sobie na górę kupę zakupów i spacerówkę za jednym zamachem.

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka wkradł się mały błąd w tebelce bo mam synka a nie córeczkę.
Rozmawiałam dzisiaj z szefem i jestem pozytywnie zaskoczona :) wysłał mnie na urlop do czasu kiedy będę miała już l4 i zapewnił że będę miała do czego wracać :) jestem w cudownym nastroju
Mam jeszcze takie pytanie do Was czy takie twardnienia brzucha i uczucie ciągnięcia i pełności jest normalne czy mam się martwić??

Rozmaryn, właśnie, magnez może pomóc. Miałam takie uczucie dużo później, nie wiem na ile to normalnie na tym etapie.Ale pewnie macica robi miejsce :D

Cudownie że szef tak dobrze zareagował :D

Rozmaryn super wieści. Ciągnięcie, kłucie w brzuchu normalne. Twarnienie nie bardzo, ale magnez na pewno pomoże. Tylko taki prawdziwy taki który się chociaż trochę przyswoi ;) magne b6 podobno jest łatwo przyswajalny

7u223e3k88z714o0.png

Rozmaryn Też polecam Magne b6 max albo tani Polomag b6 max 90tabl... Oba zawierają cytrynian magnezu który jest najlepiej wchlaniany z tym że Polomag tańszy i tego używam .

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka przyzwyczajam Hanię do chodzenia po schodach poki co ;) Bo mała spryciara wchodzi na pierwsze kilka i kładzie mi się w połowie[emoji14]Dzisiaj prowadziłam ją jajkiem-niespodzianką jak osiołka marchewką :D

A co do tabelki to jestem z Poznania :)

Peri89 oj, pewnie się namęczyłaś biedna..
Fabimama, nie da się szybciej gdzieś indziej pojść ? :)
Mogłabym iść prywatnie do polskiego Ginekologa ale powiem szczerze ze skoro i tak za 5 tyg lecimy do Polski to wolę poczekać. Tu koszt takiej wizyty to około 100-150 euro. Plus dla mnie dojazd więc jeśli będę się czuć dobrze i nie będzie działo się nic niepokojącego to czekam ;) miałam wizytę u położnej w przyszłym tyg jadę się umówić do szpitala na wizytę to może się okaże że będę mieć skan przed wyjazdem do pl. ;)
Ja mam 27 lat i jestem z Nowej Soli [emoji5]

Z objawów ból piersi, zmęczenie, większy apetyt, trochę słabe nerwy jak na PMSa [emoji6]
Ale dzisiaj w południe zrobiłam drugi test i krecha wyraźniejsza niż wczoraj [emoji5]

Kupiłam sobie witaminki i trzeba pamiętać o łykaniu.

Moja od dawna sama wchodzi po schodach. Jedynie muszę ją znieść z naszych schodów od mieszkania bo są wysokie i strome (uroki starej kamienicy). Wchodzi sama. W domu też nie muszę jej dźwigać, czasami na placu zabaw tylko gdzieś podsadzić. Ale trzeba pamiętać żeby się trochę oszczędzać bo do tej pory wnosiłam sobie na górę kupę zakupów i spacerówkę za jednym zamachem.

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom
Witam ;)
Miciur-ka wkradł się mały błąd w tebelce bo mam synka a nie córeczkę.
Rozmawiałam dzisiaj z szefem i jestem pozytywnie zaskoczona :) wysłał mnie na urlop do czasu kiedy będę miała już l4 i zapewnił że będę miała do czego wracać :) jestem w cudownym nastroju
Mam jeszcze takie pytanie do Was czy takie twardnienia brzucha i uczucie ciągnięcia i pełności jest normalne czy mam się martwić??

Super! !!!!!

34bwcsqvxs7xh9od.png

I

reklama
Rozmaryn- tak jak dziewczyny piszą , magnez ewentualnie nospe ale nie wiem czy w tak wczesnej ciąży można brać w sumie , ps. Już poprawione ;) . Super ze szefa masz takiego i problemu nie robi:).

Martyyyna- wpisze detale twoje do tabelki jak wrócę do domu :). Jakie masz witaminki?

anade- to nie byłam ja ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry