reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Gratuluję serduszek kochane bardzo się cieszę :) dajcie o siebie :)
Martyna ja mam alergie na pyłki chwilowo mam spokoj bo jest chlodniej u nas i wieczorami popada ale tak to biorę pół alerteca na noc a w dzień pije wapno. Trochę to wszystko łagodzi no ale malowanie się to mam z głowy bo oczy ciagle lzawia, spuchnieta i ciągle pociagajaca chodze .
Dziewczyny też musicie teraz częściej niż zwykle łapać takie głębsze oddechy? Zauwazylam ze czuje tak jak ktoś by mi siadł na klatkę. Ciśnienie mam oki czyli jak zawsze niskie ;) miłego dnia mamuśki ;)

7u223e3k88z714o0.png

reklama
Ja też muszę się zacząć pilnować z tym dźwiganiem.

Ewelina ja jestem niestety zmęczona już od samego rana.

Kruczyca dzięki za podpowiedź. Może też w awaryjnej sytuacji łyknę sobie połówkę tabletki. Wapno mam więc będę popijać. Podobno do 1000 mg dziennie można w ciąży.
Też mam jakby większe zapotrzebowanie na tlen [emoji6]

Ayran ja dzwoniłam niedawno do mojego lekarza i teraz jest na urlopie. Nie w tym tygodniu co będzie, tylko w kolejnym mogę przyjść i zapytać czy mnie przyjmie. Bo tak to dopiero na lipiec mogliby mnie zarejestrować [emoji53]

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Gratuluję bijących serduszek :) Nie mogę się doczekać kiedy i ja je usłyszę :)
Mój Miki (synek) lubi być noszony na rękach ale staram się ograniczać podnoszenie go do minimum bo waży 16 kg.
W pierwszej ciąży brałam luteine i przytyłam do porodu 16kg ale nie wiązałam tego z tym lekiem a z urokami ciąży.
Dolegliwości ciążowych nie mam jako takich i z tego bardzo się cieszę bo w poprzedniej ciąży okropnie wymiotowalam i dość długo, musiałam spać na siedząco :)
Miłego dnia Wam wszystkim życzę :*

Marzycielkaaa- gratuluję :) , fajnie ze ciąża potwierdzona , (już dopisze twoje detale do tabelki)

Magdziocha- ojej , oszczędzaj się ! Dobrze ze jesteś pod dobrą opieka , to niezle termin porodu się przesunął :) , ja tak samo co do przytycia tez 2 kg w tydzień czy coś ! , a to jest twoja pierwsza ciąża czy kolejna ? To może nie być od luteiny tylko po prostu taki urok ciąży, można na początku szybko też przytyć bo w końcu hormony szaleja i w ogóle :) , ja w poprzedniej ciąży brałam luteine i nie przytyłam na początku nic a w całej ciąży ok 10-11 kg.

Martyyyna-lepiej jak można to się oszczędzaj, ja np próbuje z małego zrobić takiego bardziej niezależnego bo wiadomo ze nie będę za nim latac jak wcześniej bo tu karmienie pieluchy itp. A obrączkę lepiej zdejmij jak najszybciej żeby później problemu nie było , co za debil z tym podworkiem. ..chyba by wam się pies przydał ;). Ja nie mam alergii ale to najlepiej z ginekologiem gadać,

Ewelina - zazdroszczę juz takiej samodzielnej córki :) - twoja wizyta juz tuż tuż ;). Ja także dziś zabijam wzrokiem hehe :D.

Ayran- pora ustawić męża hehe , mogę Ci oddać trochę mojego humoru to zaraz byś go ustawiła na pomaganie haha ;). A Hanie powoli odzwyczajaj żeby trochę mała. Sama coś robiła, ja np. Widzę że młody to wykorzystuje juz mnie na maxa , że mam mu coś podnieść bo spadło mu itp.juz przesadza. .., a z fryzjerem oj ryzykujesz z tym kolorem hehe :D

Kruczyca - współczuję alergii, mi też jakoś ciężko na klatce dziś :/ , i jakieś mroczki przed oczami może duże zmiany hormonalne - ja niestety nie mam możliwości zmierzyć sobie ciśnienia , ale wizyta w niedziele

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie! 4 dni mnie nie bylo, a tyle nowych mam do nas dolaczylo [emoji322] gratulacje

Postaram sie Was nadrobic, ale tyle napisalyscie [emoji43]

Ja po wycieczce jestem bardzo zmeczona, jednak 4 dniowa wycieczka z nastolatkami nie dla mnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny lista mamuś na dzien dzisiejszy - zrobie osobny wątek i bede wklejac po prostu nowe mamy - bedzie do wgladu :) aby nie zginelo - na dzien dzisiejszy 23 mamy :)

.....Nick--Imię--Wiek--Skąd--T.P.--Dzieci.....

Miciur-ka
- Edyta - 28 l. - Irlandia - 30.01.17 - syn 3 lata
Magdziocha - Magda - 27 l. - Siedlce - 27.01.17 - dzieci?
Kruczyca - Gosia - 22 l. - Lublin - 01.02.17 - 1 w drodze :)
Han.kowa - Hania - 26 l. - skąd - 01.02.17 - dzieci?
Peri86 - Karolina - 29 l. - skąd - 01.02.17 - 1 w drodze
Ayran - Marta - 25 l. - skąd - 02.02.17 -córka 2 lata
Sojnabig - Ania - 24 l. - Legnica - 02.02.17 - dzieci?
ewelina1238 - Ewelina - 27 l. - Opole - 2-3.02.17 - córka 5 lat
Marzycielkaaa - Paulina - 26l. - Trójmiasto - 06.02.17 -córka (2,5 roku)
Anetka80 - Aneta - 36 l. - Siedlce - 07.02.17 - dzieci?
Aniade - Ania - 32 l. - skąd - 08.02.17 - dzieci?
Mimi-mama - imię - wiek - skąd - 08.02.17 - syn 2,5 roku
Ewpa - imię - wiek - skąd...........tp: 09.02.17 - dzieci?
Fabimama - Beata - 28 l. - Irlandia - 11.02.17 - dzieci?
Anna25 - Ania - 35 l. - Wielkopolska -12.02.17 - dzieci?
Lu-Cyferka - imię -lat - skąd tp: 12.02.17 - 1 córka
Martus001 - Marta - 24 l. - Trójmiasto - 15.02.17 - dzieci?
Airfix - imię - 31 l. - K.Krakowa - termin porodu - 1 syn
Asiczekk - imię - wiek - skąd - termin porodu - dzieci?
Suddenly - imię - wiek - skąd - termin porodu - dzieci?
Rozmaryn - Justyna - 30 l. - Kujawy/Pomorze - TP. - córka 6 lat
Czarna0 - imię - wiek - skąd - 17.02.17 - dzieci?
martyyyyna - Martyna - wiek - skąd - 17.02.17 - córka 2 lata

Oszczędzajcie się ile wlezie. Ja wczoraj podniosłam córkę kilka razy do jakiejś tam zabawki na placu zabaw a potem w nocy bolały mnie więzadła [emoji53]

A z tym szybkim tyciem to może od zbierającej się wody? Ja od kilku dni jestem dość opuchnięta. Obrączki z palca bym nie zdjęła.

Nie śpię od 5. Jakiś idiota chciał przejść na skróty przez nasze podwórko i wykopał nam dziurę w bramie. Już jakiś czas temu było to samo. Mąż zabił deską i teraz wywalili razem z dechą... Potem nie mogłam już zasnąć [emoji53]

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się wczoraj narobilam i też niestety wieczorem bolalo :( czasami zapominam ze muszę się troszkę bardziej oszczędzać.
Gratuluję serduszek kochane bardzo się cieszę :) dajcie o siebie :)
Martyna ja mam alergie na pyłki chwilowo mam spokoj bo jest chlodniej u nas i wieczorami popada ale tak to biorę pół alerteca na noc a w dzień pije wapno. Trochę to wszystko łagodzi no ale malowanie się to mam z głowy bo oczy ciagle lzawia, spuchnieta i ciągle pociagajaca chodze .
Dziewczyny też musicie teraz częściej niż zwykle łapać takie głębsze oddechy? Zauwazylam ze czuje tak jak ktoś by mi siadł na klatkę. Ciśnienie mam oki czyli jak zawsze niskie ;) miłego dnia mamuśki ;)

7u223e3k88z714o0.png
U nas też chłodno ostatnio ; (
dziewczyny lista mamuś na dzien dzisiejszy - zrobie osobny wątek i bede wklejac po prostu nowe mamy - bedzie do wgladu :) aby nie zginelo - na dzien dzisiejszy 23 mamy :)

.....Nick--Imię--Wiek--Skąd--T.P.--Dzieci.....

Miciur-ka
- Edyta - 28 l. - Irlandia - 30.01.17 - syn 3 lata
Magdziocha - Magda - 27 l. - Siedlce - 27.01.17 - dzieci?
Kruczyca - Gosia - 22 l. - Lublin - 01.02.17 - 1 w drodze :)
Han.kowa - Hania - 26 l. - skąd - 01.02.17 - dzieci?
Peri86 - Karolina - 29 l. - skąd - 01.02.17 - 1 w drodze
Ayran - Marta - 25 l. - skąd - 02.02.17 -córka 2 lata
Sojnabig - Ania - 24 l. - Legnica - 02.02.17 - dzieci?
ewelina1238 - Ewelina - 27 l. - Opole - 2-3.02.17 - córka 5 lat
Marzycielkaaa - Paulina - 26l. - Trójmiasto - 06.02.17 -córka (2,5 roku)
Anetka80 - Aneta - 36 l. - Siedlce - 07.02.17 - dzieci?
Aniade - Ania - 32 l. - skąd - 08.02.17 - dzieci?
Mimi-mama - imię - wiek - skąd - 08.02.17 - syn 2,5 roku
Ewpa - imię - wiek - skąd...........tp: 09.02.17 - dzieci?
Fabimama - Beata - 28 l. - Irlandia - 11.02.17 - dzieci?
Anna25 - Ania - 35 l. - Wielkopolska -12.02.17 - dzieci?
Lu-Cyferka - imię -lat - skąd tp: 12.02.17 - 1 córka
Martus001 - Marta - 24 l. - Trójmiasto - 15.02.17 - dzieci?
Airfix - imię - 31 l. - K.Krakowa - termin porodu - 1 syn
Asiczekk - imię - wiek - skąd - termin porodu - dzieci?
Suddenly - imię - wiek - skąd - termin porodu - dzieci?
Rozmaryn - Justyna - 30 l. - Kujawy/Pomorze - TP. - córka 6 lat
Czarna0 - imię - wiek - skąd - 17.02.17 - dzieci?
martyyyyna - Martyna - wiek - skąd - 17.02.17 - córka 2 lata
U mnie 3 chlopcow:)

U mnie z objawów to 3 wielkie! Senność, taki ból piersi ze masakra! , mdłości. .. feeeee. No i oczywiście brak @ :)

Ależ wam zazdroszczę tych wizyt!!!! Moja dopiero końcem lipca...

34bwcsqvxs7xh9od.png

Fabimama- juz poprawione na osobnym wątku :) - ojej oszczędzaj się !

jak jeszcze komuś mam coś dopisać to piszcie co ;).

Mi też dzisiaj wszytsko śmierdzi hehe, kupiłam. Sobie dżem na naleśniki którego teraz zdzierzyc nie mogę heheh,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka Powiadasz ze dzis naleśniki w menu. ..Ja serki waniliowe dzis, reszcie zrobię pomidorowke a ja mam zapas ptasiego mleczka na dzis[emoji14]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciur-ka przyzwyczajam Hanię do chodzenia po schodach poki co ;) Bo mała spryciara wchodzi na pierwsze kilka i kładzie mi się w połowie :p Dzisiaj prowadziłam ją jajkiem-niespodzianką jak osiołka marchewką :D

A co do tabelki to jestem z Poznania :)

Peri89 oj, pewnie się namęczyłaś biedna..
Fabimama, nie da się szybciej gdzieś indziej pojść ? :)

Do góry