reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Gratuluję serduszek kochane bardzo się cieszę :) dajcie o siebie :)
Martyna ja mam alergie na pyłki chwilowo mam spokoj bo jest chlodniej u nas i wieczorami popada ale tak to biorę pół alerteca na noc a w dzień pije wapno. Trochę to wszystko łagodzi no ale malowanie się to mam z głowy bo oczy ciagle lzawia, spuchnieta i ciągle pociagajaca chodze .
Dziewczyny też musicie teraz częściej niż zwykle łapać takie głębsze oddechy? Zauwazylam ze czuje tak jak ktoś by mi siadł na klatkę. Ciśnienie mam oki czyli jak zawsze niskie ;) miłego dnia mamuśki ;)

7u223e3k88z714o0.png

reklama
Ja też muszę się zacząć pilnować z tym dźwiganiem.

Ewelina ja jestem niestety zmęczona już od samego rana.

Kruczyca dzięki za podpowiedź. Może też w awaryjnej sytuacji łyknę sobie połówkę tabletki. Wapno mam więc będę popijać. Podobno do 1000 mg dziennie można w ciąży.
Też mam jakby większe zapotrzebowanie na tlen [emoji6]

Ayran ja dzwoniłam niedawno do mojego lekarza i teraz jest na urlopie. Nie w tym tygodniu co będzie, tylko w kolejnym mogę przyjść i zapytać czy mnie przyjmie. Bo tak to dopiero na lipiec mogliby mnie zarejestrować [emoji53]

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Gratuluję bijących serduszek :) Nie mogę się doczekać kiedy i ja je usłyszę :)
Mój Miki (synek) lubi być noszony na rękach ale staram się ograniczać podnoszenie go do minimum bo waży 16 kg.
W pierwszej ciąży brałam luteine i przytyłam do porodu 16kg ale nie wiązałam tego z tym lekiem a z urokami ciąży.
Dolegliwości ciążowych nie mam jako takich i z tego bardzo się cieszę bo w poprzedniej ciąży okropnie wymiotowalam i dość długo, musiałam spać na siedząco :)
Miłego dnia Wam wszystkim życzę :*

Marzycielkaaa- gratuluję :) , fajnie ze ciąża potwierdzona , (już dopisze twoje detale do tabelki)

Magdziocha- ojej , oszczędzaj się ! Dobrze ze jesteś pod dobrą opieka , to niezle termin porodu się przesunął :) , ja tak samo co do przytycia tez 2 kg w tydzień czy coś ! , a to jest twoja pierwsza ciąża czy kolejna ? To może nie być od luteiny tylko po prostu taki urok ciąży, można na początku szybko też przytyć bo w końcu hormony szaleja i w ogóle :) , ja w poprzedniej ciąży brałam luteine i nie przytyłam na początku nic a w całej ciąży ok 10-11 kg.

Martyyyna-lepiej jak można to się oszczędzaj, ja np próbuje z małego zrobić takiego bardziej niezależnego bo wiadomo ze nie będę za nim latac jak wcześniej bo tu karmienie pieluchy itp. A obrączkę lepiej zdejmij jak najszybciej żeby później problemu nie było , co za debil z tym podworkiem. ..chyba by wam się pies przydał ;). Ja nie mam alergii ale to najlepiej z ginekologiem gadać,

Ewelina - zazdroszczę juz takiej samodzielnej córki :) - twoja wizyta juz tuż tuż ;). Ja także dziś zabijam wzrokiem hehe :D.

Ayran- pora ustawić męża hehe , mogę Ci oddać trochę mojego humoru to zaraz byś go ustawiła na pomaganie haha ;). A Hanie powoli odzwyczajaj żeby trochę mała. Sama coś robiła, ja np. Widzę że młody to wykorzystuje juz mnie na maxa , że mam mu coś podnieść bo spadło mu itp.juz przesadza. .., a z fryzjerem oj ryzykujesz z tym kolorem hehe :D

Kruczyca - współczuję alergii, mi też jakoś ciężko na klatce dziś :/ , i jakieś mroczki przed oczami może duże zmiany hormonalne - ja niestety nie mam możliwości zmierzyć sobie ciśnienia , ale wizyta w niedziele

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie! 4 dni mnie nie bylo, a tyle nowych mam do nas dolaczylo [emoji322] gratulacje

Postaram sie Was nadrobic, ale tyle napisalyscie [emoji43]

Ja po wycieczce jestem bardzo zmeczona, jednak 4 dniowa wycieczka z nastolatkami nie dla mnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dziewczyny lista mamuś na dzien dzisiejszy - zrobie osobny wątek i bede wklejac po prostu nowe mamy - bedzie do wgladu :) aby nie zginelo - na dzien dzisiejszy 23 mamy :)

.....Nick--Imię--Wiek--Skąd--T.P.--Dzieci.....

Miciur-ka
- Edyta - 28 l. - Irlandia - 30.01.17 - syn 3 lata
Magdziocha - Magda - 27 l. - Siedlce - 27.01.17 - dzieci?
Kruczyca - Gosia - 22 l. - Lublin - 01.02.17 - 1 w drodze :)
Han.kowa - Hania - 26 l. - skąd - 01.02.17 - dzieci?
Peri86 - Karolina - 29 l. - skąd - 01.02.17 - 1 w drodze
Ayran - Marta - 25 l. - skąd - 02.02.17 -córka 2 lata
Sojnabig - Ania - 24 l. - Legnica - 02.02.17 - dzieci?
ewelina1238 - Ewelina - 27 l. - Opole - 2-3.02.17 - córka 5 lat
Marzycielkaaa - Paulina - 26l. - Trójmiasto - 06.02.17 -córka (2,5 roku)
Anetka80 - Aneta - 36 l. - Siedlce - 07.02.17 - dzieci?
Aniade - Ania - 32 l. - skąd - 08.02.17 - dzieci?
Mimi-mama - imię - wiek - skąd - 08.02.17 - syn 2,5 roku
Ewpa - imię - wiek - skąd...........tp: 09.02.17 - dzieci?
Fabimama - Beata - 28 l. - Irlandia - 11.02.17 - dzieci?
Anna25 - Ania - 35 l. - Wielkopolska -12.02.17 - dzieci?
Lu-Cyferka - imię -lat - skąd tp: 12.02.17 - 1 córka
Martus001 - Marta - 24 l. - Trójmiasto - 15.02.17 - dzieci?
Airfix - imię - 31 l. - K.Krakowa - termin porodu - 1 syn
Asiczekk - imię - wiek - skąd - termin porodu - dzieci?
Suddenly - imię - wiek - skąd - termin porodu - dzieci?
Rozmaryn - Justyna - 30 l. - Kujawy/Pomorze - TP. - córka 6 lat
Czarna0 - imię - wiek - skąd - 17.02.17 - dzieci?
martyyyyna - Martyna - wiek - skąd - 17.02.17 - córka 2 lata

Oszczędzajcie się ile wlezie. Ja wczoraj podniosłam córkę kilka razy do jakiejś tam zabawki na placu zabaw a potem w nocy bolały mnie więzadła [emoji53]

A z tym szybkim tyciem to może od zbierającej się wody? Ja od kilku dni jestem dość opuchnięta. Obrączki z palca bym nie zdjęła.

Nie śpię od 5. Jakiś idiota chciał przejść na skróty przez nasze podwórko i wykopał nam dziurę w bramie. Już jakiś czas temu było to samo. Mąż zabił deską i teraz wywalili razem z dechą... Potem nie mogłam już zasnąć [emoji53]

Napisane na Redmi Note 2 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja się wczoraj narobilam i też niestety wieczorem bolalo :( czasami zapominam ze muszę się troszkę bardziej oszczędzać.
Gratuluję serduszek kochane bardzo się cieszę :) dajcie o siebie :)
Martyna ja mam alergie na pyłki chwilowo mam spokoj bo jest chlodniej u nas i wieczorami popada ale tak to biorę pół alerteca na noc a w dzień pije wapno. Trochę to wszystko łagodzi no ale malowanie się to mam z głowy bo oczy ciagle lzawia, spuchnieta i ciągle pociagajaca chodze .
Dziewczyny też musicie teraz częściej niż zwykle łapać takie głębsze oddechy? Zauwazylam ze czuje tak jak ktoś by mi siadł na klatkę. Ciśnienie mam oki czyli jak zawsze niskie ;) miłego dnia mamuśki ;)

7u223e3k88z714o0.png
U nas też chłodno ostatnio ; (
dziewczyny lista mamuś na dzien dzisiejszy - zrobie osobny wątek i bede wklejac po prostu nowe mamy - bedzie do wgladu :) aby nie zginelo - na dzien dzisiejszy 23 mamy :)

.....Nick--Imię--Wiek--Skąd--T.P.--Dzieci.....

Miciur-ka
- Edyta - 28 l. - Irlandia - 30.01.17 - syn 3 lata
Magdziocha - Magda - 27 l. - Siedlce - 27.01.17 - dzieci?
Kruczyca - Gosia - 22 l. - Lublin - 01.02.17 - 1 w drodze :)
Han.kowa - Hania - 26 l. - skąd - 01.02.17 - dzieci?
Peri86 - Karolina - 29 l. - skąd - 01.02.17 - 1 w drodze
Ayran - Marta - 25 l. - skąd - 02.02.17 -córka 2 lata
Sojnabig - Ania - 24 l. - Legnica - 02.02.17 - dzieci?
ewelina1238 - Ewelina - 27 l. - Opole - 2-3.02.17 - córka 5 lat
Marzycielkaaa - Paulina - 26l. - Trójmiasto - 06.02.17 -córka (2,5 roku)
Anetka80 - Aneta - 36 l. - Siedlce - 07.02.17 - dzieci?
Aniade - Ania - 32 l. - skąd - 08.02.17 - dzieci?
Mimi-mama - imię - wiek - skąd - 08.02.17 - syn 2,5 roku
Ewpa - imię - wiek - skąd...........tp: 09.02.17 - dzieci?
Fabimama - Beata - 28 l. - Irlandia - 11.02.17 - dzieci?
Anna25 - Ania - 35 l. - Wielkopolska -12.02.17 - dzieci?
Lu-Cyferka - imię -lat - skąd tp: 12.02.17 - 1 córka
Martus001 - Marta - 24 l. - Trójmiasto - 15.02.17 - dzieci?
Airfix - imię - 31 l. - K.Krakowa - termin porodu - 1 syn
Asiczekk - imię - wiek - skąd - termin porodu - dzieci?
Suddenly - imię - wiek - skąd - termin porodu - dzieci?
Rozmaryn - Justyna - 30 l. - Kujawy/Pomorze - TP. - córka 6 lat
Czarna0 - imię - wiek - skąd - 17.02.17 - dzieci?
martyyyyna - Martyna - wiek - skąd - 17.02.17 - córka 2 lata
U mnie 3 chlopcow:)

U mnie z objawów to 3 wielkie! Senność, taki ból piersi ze masakra! , mdłości. .. feeeee. No i oczywiście brak @ :)

Ależ wam zazdroszczę tych wizyt!!!! Moja dopiero końcem lipca...

34bwcsqvxs7xh9od.png

Fabimama- juz poprawione na osobnym wątku :) - ojej oszczędzaj się !

jak jeszcze komuś mam coś dopisać to piszcie co ;).

Mi też dzisiaj wszytsko śmierdzi hehe, kupiłam. Sobie dżem na naleśniki którego teraz zdzierzyc nie mogę heheh,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka Powiadasz ze dzis naleśniki w menu. ..Ja serki waniliowe dzis, reszcie zrobię pomidorowke a ja mam zapas ptasiego mleczka na dzis[emoji14]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciur-ka przyzwyczajam Hanię do chodzenia po schodach poki co ;) Bo mała spryciara wchodzi na pierwsze kilka i kładzie mi się w połowie :p Dzisiaj prowadziłam ją jajkiem-niespodzianką jak osiołka marchewką :D

A co do tabelki to jestem z Poznania :)

Peri89 oj, pewnie się namęczyłaś biedna..
Fabimama, nie da się szybciej gdzieś indziej pojść ? :)

Do góry