reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ratunku...mamy doświadczone... Mialam dziś wychodne z kolezanka. Mąż zabrał dziecko i zawiozlam ich do teściów. Nagle telefon od tescia zebym przyjezdzala bo Antek poplakuje i narzeka na brzuszek. Przysnal im potem, zabrałam ich do domu. W domu to samo. Usnal ale skarżyl sie na brzuszek, jest bladziutki. Jak wrócił z przedszkola zachowywał sie normalnie. Pytalam panią, zjadl caly obiadek wiec w domu dostal banana i wode do picia i pojechał do babci. Tam nic juz nie chcial jesc. Wypróżnia sie normalnie. Czy jest cos co mogę mu podać żeby mu ulżyć? Moze to jakaś niestrawność? Ma 2 l i 3 mce.

Możesz zaparzyć mu miętę - tylko nie wiem czy będzie chciał pić. I probiotyk możesz podać

reklama
Turluturlu - z Zelazna bym trochę uwazala. Tam jest straszny przemial. To byl dobry szpital ale kilka lat temu. Sama mam średnie doświadczenia. Od siebie polecam Inflancka, zobacz sobie w necie zdjecia porodowek. Potem wszystkie sale są 2osobowe z łazienkami, szpital odnowiony. Sama ide tam drugi raz.
Ratunku...mamy doświadczone... Mialam dziś wychodne z kolezanka. Mąż zabrał dziecko i zawiozlam ich do teściów. Nagle telefon od tescia zebym przyjezdzala bo Antek poplakuje i narzeka na brzuszek. Przysnal im potem, zabrałam ich do domu. W domu to samo. Usnal ale skarżyl sie na brzuszek, jest bladziutki. Jak wrócił z przedszkola zachowywał sie normalnie. Pytalam panią, zjadl caly obiadek wiec w domu dostal banana i wode do picia i pojechał do babci. Tam nic juz nie chcial jesc. Wypróżnia sie normalnie. Czy jest cos co mogę mu podać żeby mu ulżyć? Moze to jakaś niestrawność? Ma 2 l i 3 mce.

Kasia.zosia - z Antkow są mądre chłopaki . w Polsce to bardzo popularne imię, chociaz w przedszkolu o dziwo jest jedyny pośród Natanow, Alanów i innych Marceli
Ja lubie stare imiona :) ja daje dzieciom na brzuszek tylko węgiel leczniczy (tak samo można go nam brać w ciazy), jest naturalny i nie wchłania się do organizmu, pozostaje tylko w żołądku i jelitach i potem jest wydalany razem ze wszystkimi truciznami, które wiaze. Ja go biorę na zatrucia, ból żołądka i biegunki. Dzieci od roku mogą go spokojnie brac. My raczej w domu mamy tylko podstawowe lekarstwa i tylko te sprawdzone wiec to jedyne co mogę doradzic.

Ja preferuje tylko węgiel w tabletkach najbardziej naturalny ale może być problem z wypiciem.go przez dziecko (trzeba kilka tabletek rozpuscic w wodzie). Wiem ze robią teraz tez w plynie, syrop carbosal się nazywa od 2r.z.

Jagódka a ja właśnie od wielu znajomych słyszałam że robią w Polsce usg jamy brzusznej, mózgu i czasem bider. Mi z Jaskiem w Polsce robili tylko usg bioderek a z zosia w DE usg jamy brzusznej i bioder.
Mi przy żadnym synu nie robili takich badań w szpitalu, jedynie jak pisała Jagodka, pobierali krew na fenyloketonurie i inne choroby, szczepienie plus badanie słuchu. I też badali poziom birubiliny.

5djy3e3kpgua6zwe.png

Zrobilam wczoraj badania i odebrałam wyniki- no niestety próby watrobowe ponad norme, stąd pewnie to swędzenie skóry. Czy ja ciągle muszę mieć pod górę...jeszcze tego mi trzeba. Nawet do lekarza nie dzwoniłam, muszę sama przetrawic to do poniedziałku.

Zrobilam wczoraj badania i odebrałam wyniki- no niestety próby watrobowe ponad norme, stąd pewnie to swędzenie skóry. Czy ja ciągle muszę mieć pod górę...jeszcze tego mi trzeba. Nawet do lekarza nie dzwoniłam, muszę sama przetrawic to do poniedziałku.

Cześć. Chciałabym się przyłączyć, termin na 28 lutego.
Właściwie skłonił mnie do tego post Airfix,ale wątek przeczytałam cały, jestem z Wami od początku.
Nie lekceważ wyniku, skonsultuj się z lekarzem, cholestaza bywa zdradliwa i niebezpieczna, a wyniki mogą sie pogorszyć z dnia na dzień.

Airfix dołączam się, dzwoń do gina. Bardzo mi przykro z powodu złych wyników :(
Wpadłam na warsztaty z Zawitkowskim, kupiłam jedną książkę, mam autograf;D a potem stwierdziłam, że dalsze siedzenie jest bez sensu i sobie poszłam;) gadżety fajne, dostałam szelescik, butelkę chicco, próbki kosmetyków sylveco (stosuję i lubię), skarpetki i próbki wkładek laktacyjnych. Zawitkowski przemiły facet, porozmawialam z nim chwilę, podpytalam o interesujace mnie rzeczy. Warto było;)
Dziś wpadną moi rodzice, mama przywiezie mi bigosik omnomnom, Wiktor się ucieszy hehehe;) Leje u nas okrutnie, ale humor mam bardzo dobry.
Miłego dnia Dziewczyny!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry