reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja kiedyś słyszałam, że opryszczka wargowa wyklucza tą narządów płciowych, ale nie wiem czy to prawda. Poza tym jak masz jedną kulkę to pewnie nie to. Czasem potrafi się zrobić zapalenie mieszka wlosowego, albo jakiś inny wyprysk i boli i swedzi, a w tym miejscu zbiera się ropa pod skórą.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Muszę się komuś wyzalic sorry Dziewczyny, ale tym razem ja mam doła nie chcę walić do bliskich, bo będą patrzeć na mnie jak na wariatke, albo z litościa.
Pisałam dziś, że poznaliśmy płeć...czuje, że moja druga połowa jest zawiedziona. Siedzę i płaczę tak mi przykro i beznadziejnie się czuję:( Rozmawialam z nim mówi, że się cieszy, ale był nastawiony na kogoś innego, że on nie wie jak obchodzić się z dziewczynkami.. A ja się czuję okropnie.

Asia gratulacje [emoji3]. Kasia.zosia jestem taka sama. Już mój D mnie gania i powtarza że nie mogę się tak dawać wykorzystywać. Teraz się powoli uczę mowić NIE. Cieżko mi to idzie. Turluturlu nie zamartwiaj się. Tak jak dziewczyny piszą, to może być zwykła krostka. Ja dzisiaj miałam okropny dzień. Obudziłam się z bólem głowy i katarem. Przyplątała się grzybica, poszłam umówić się na wizytę do lekarza, powiedzieli że to nic takiego i mam czekać dwa tygodnie. Młoda tak długo się szykowała do szkoły że się w końcu spóźniłyśmy. Masakra jakaś. Dobrze ze już koniec.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Asia3003 hmmm rozumiem ze Ci przykro, ale moze Twoj maz ma jak ja... Zanim poznalam plec strasznie nastawilam sie na dziewczynke, kupowalam sukienki mowilam do brzuszka po imieniu itp.. A jak zrobilan test z apteki na plec i wyszlo ze chlopiec to zaczelam plakac i gadac glupoty ... A pozniej zaczelam mowic synus do brzuszka, na usg potwierdzili ze chlopiec i sie cieszylam ;) moze Twoj maz sie za bardzo nastawil na konkretna plec jak ja...

Asia - po pierwsze gratulacje zdrowej coreczki :) a maz sie oswoi, nie boj sie. Moj jak sie dowiedzial poprzednim razem, ze bedzie synus to byl ucieszony, bo (taki sam tekst) nei wie co sie robi z dziewczynkami, ze niby co, warkocze bedzie robil? lalkami sie bawil? ale to czysta glupota a dziewczynki i tak zazwyczaj zostaja "coreczkami tatusia". Nos do gory! Bedzi dobrze! i daj mu kupic wszystkie ciuchy itp!

turuturulu ( o ile nie namieszlaam w nicku :p ) - a ta chrostka to dokladnie tak jakby bardziej w srodku? czy faktycznie moze byc od wloska np ? Mi sie czasami takie robia-boli jak diabli, ale przechodzi.. ja mam bardzoe czesto opryszczke na ustach i w nosie, choc odkad sie przprowadzilam tutaj to duuuuuzo rzadziej. W ciazy mialam ze 2 razy ale zaraz jak mnie swedzi to zofirax krem i dziad nawet nie zdazy urosnac, ha! a do lekarza zawsze mozna zadzwonic, od tego oni sa!

a tak wogole to snilo mi sie , ze urodzilam i na snie wiedzialam ze to dopiero 22 tydzien poczatek i dziwilam sie, ze to taki duze dziecko (chlopiec) i cycusia ladnie mi je :D I tak starsznie chcialam wam napisac na forum o tym :D ale wiecie jak to w snach - nie moglam w klawiature trafic :)

Tak ogolnie w pt moze dowiem sie kto wierci sie pod serduszkiem

Turuturulu ja tez miewam takie kuleczki, bardzo czesto na zgieciach, na pachwinach ale na wargach tez sie zdazaja. U mnie to wlasnie zazwyczaj taka twarda chrostka, ktora po jakims czasie sie sama goi ale doskwiera mi swad w tym miejscu czesto.

Asiu na pewno ciezko Ci z jego zachowaniem ale to na pewno minie! I tak jak pisze Ellie ja tez po tym jak okazalo sie, ze zamiast chlopca bedzie dziewczynka to nie moglam sie przestawic, bylo mi z tyn troche nieswojo. Ale to po pewnym czasie przeszlo. Mojemu tez sie zdazyly teksty typu "To kto bedzie ze mna na ryby jezdzil?" albo "A ja myślałem, ze bede dlubal z nim przy motocyklu". Ale po pewnym czasie zaczal mowic, ze to na pewno bedzie coreczka tatusia i ona tez na ryby moze bedzie chciala jezdzic, a juz na pewno on ja zarazi miloscia do wody i bedzie z nim nurkowala. Zdaje sobie sprawe, ze to dla Ciebie trudny okres i smuci Cie jego zachowanie ale musisz dac rade i przeczekac, nie ma innej możliwości i zobaczysz, ze za jakas chwile bedzie zakochany w corci! Glowa do gory, trzeba zawsze widziec pozytywy!

Monsku trzymam kciuki, zeby udalo sie podejrzec! Na usg na poczatku wrzesnia, ktore mialo potwierdzic plec dzidzius zlozyl nozki na krzyz, zakryl sie calkowicie i lezal do nas bokiem ciagle. Lekarz stwierdzil, ze to ewidentnie na zlosc :D A potem bylam na naglej wizycie bo myslalam, ze cos jest nie tak i okazalo sie, ze ladnie bylo widac coreczke. To chyba dlatego, ze ja wzielam z zaskoczenia :D

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Asiu nie dziw mu się, faceci tak mają, nastawil się na syna, poukladal sobie coś tam w głowie, a lekarz mu to zepsuł. Z doświadczenia - Klaudia jest oczkiem w głowie mojego męża, jest w niej zakochany po uszy. Zobaczysz,że Twój mąż też się przekona:) daj mu trochę czasu i na razie nie wracaj do tematu.
Też jestem odrobinkę zawiedziona płcią, ale waŻne, żeby dziecko było zdrowe, może nie będzie tak rozrabiac jak Adam

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Asia ja zawsze chciałam mieć samych synów a mam już coreczke i powiem Ci to jest taka radość :) taka mala słodziutka kruszyna (syn był b.duży :)). A jak biegnie do tatusia jak wraca z pracy to mój mąż jest taaaki szczęśliwy :) jeśli nie teraz to na pewno mu przejdzie jak się urodzi i będzie jego oczkiem w głowie :)
Monsku no jak to nie mogłaś pisać przez sen :D

reklama
Asia a zreszta powiedz mu co ma robić z córeczka :) to samo co z chłopcem :) mogą się przecież bawić autkami, mogą razem łowić ryby, auta naprawiać czy co tam Twój lubi robic. Wyrosnie wam wtedy dziewczyna, która będzie umiała/lubiła takie rzeczy :)

Do góry