reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Cześć dziewczyny ;)
Ostatnio mało się udzielam ale albo czasu brakuje albo siły ;p
Zajmuje się przygotowaniami do ślubu (1 października wychodzę za mąż) albo staram się ogarniać powoli mieszkanie tak konkretnie ;)
A wieczorami najczęściej książka z rękę i mnie nie ma.
Jutro idę porobić wyniki, muszę mieć na poniedziałek. I tak myślę czy jeśli jutro zrobię też tarczycowe wyniki to 26.09 dla lekarza będą "świeże" czy lepiej w przyszłym tygodniu je zrobić?

Gratuluję potwierdzonych płci ;)
I witam nowe dziewczyny ;)

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maryliese z początku to nie byłam pewna czy to to, ale od 3 dni się powtarza i teraz już wiem, że to maluszek [emoji4] jeszcze trochę i Ty i reszta mamuś poczujecie. Pewnie od razu to będą kopniaczki, a nie żadne motylki [emoji6]. Tu w Holandii jest całkiem inaczej. Usg zazwyczaj tylko 3, miałam do tej pory raz pobieraną krew i można powiedzieć, że to tyle [emoji3] wizyta u położonej raz na miesiąc i wtedy ciśnienie mi mierzy i pomaca brzuch, zapyta o samopoczucie i koniec wizyty [emoji3]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też nie lubię zagniatania i wykladania formy więc.... Mój to robi :-D i ciasta robimy razem
Moj robi wszystko co "maczne", pierogi, pizze,drozdzowe [emoji2]
witam nowe lutoweczki [emoji6]
Nuska najwspanialszego na nowej drodze zycia [emoji307]
Sojnabig smacznej szarlotki [emoji2]

8599e6ydh9ss8jgy.png

Może się Wam trochę przedstawię. Mam nadzieję, że mogę to zrobić tutaj [emoji4] Mam 27 lat. Jest to moja druga ciążą, niestety pierwszą straciłam w 8 tygodniu miałam wtedy 18 lat.
Od ponad 4 lat mieszkam w Holandii. Od początku ciąży wszystko jest dobrze. Dwa razy miałam robione usg. Ostatnie w 11 tygodniu i wtedy widziałam jak moje maleństwo machało nóżkami i rączkami. Piękne przeżycie. Jeszcze nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka badanie połowkowe mamy 29 września i wtedy być może się dowiemy [emoji6] zaczęliśmy 18 tydzień. Pierwsze ruchy mojego maleństwa poczułam w 17 tygodniu. Od 3 dni codziennie czuje delikatne trzepotanie [emoji7]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
witam cie kochana ja jestem w 19 tc dziś milam prentalne i jest to super tak ladnie widać dziecko zycze i jak najlepej

wygląd pycha godz 22 a ja mysle o niej jak możesz daj przepis to jutro upieke
Jabłka akurat mam od teściowej, bo ona robi takie w sloikach a jeśli chodzi o ciasto to: 4 szklanki mąki, szklanka cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 żółtka, jedne całe jajko, kostka (250g) margaryny do pieczenia. Wszystko razem zagniatamy, kule ciasta wkładamy na pół godziny do lodówki. Połowę ciasta rozwalkowujemy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na to idą jabłka. Druga część ciasta ścieram ba tarce na dużych oczkach prosto na jabłka. Piekłam 50 minut w 180st ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jabłka akurat mam od teściowej, bo ona robi takie w sloikach a jeśli chodzi o ciasto to: 4 szklanki mąki, szklanka cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 żółtka, jedne całe jajko, kostka (250g) margaryny do pieczenia. Wszystko razem zagniatamy, kule ciasta wkładamy na pół godziny do lodówki. Połowę ciasta rozwalkowujemy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na to idą jabłka. Druga część ciasta ścieram ba tarce na dużych oczkach prosto na jabłka. Piekłam 50 minut w 180st ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom[/QUdziekuje

Do góry