reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja podobnie jak Kasia:D Jeszcze tydzień temu pływałam w basenie. No i schody mam w domu, więc sporo jednak po nich chodzę;)

reklama
Moj ma dzisiaj urodziny, wiec mu daruje zlosliwosci ale wczoraj od rana 2 razy na zakupach, sprzatanie, ciasto 4 h robilam a on nie chcial mi pojechac do sklepu doslownie 700 metrow :( wiec mial przechlapane...
Ja dzisiaj planuje basen i teraz w pracy jestem to moze malutka wezme na spacerek :)

Dziewczyny które czuja ruchy juz...czy sa one takie delikatne ledwo odczuwalne czy mocne, porownywalne do kopniaczkow? :-) mam wrazenie ze od wczorajszego usg moja mala sie rozszalala i coraz mocniej i czesciej ja czuje. Wieczorem dostalam takiego kopniaka ze az zabolalo i zastanawiam sie czy to mozliwe juz na tym etapie w pierwszej ciazy. Ale chyba wyobraźnią az tak mnie nie ponosi :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Możliwe takie kopniaczki [emoji5] tzn chyba bo Też pierwsza ciąża i Na początku też lekkie smyranie A ostatnio coraz mocniejsze [emoji5] ostatnio nawet tatuś zaliczył kopniaczka[emoji4]

Ja podobnie jak Kasia:D Jeszcze tydzień temu pływałam w basenie. No i schody mam w domu, więc sporo jednak po nich chodzę;)

Pytam bo wczoraj jeszcze jeździłam na rowerze. A niedługo zaczynamy znowu treningi z tańca towarzyskiego i póki dam radę to chciałam chodzić nawet do końca tylko potem darować sobie wysiłkowe ćwiczenia a zostać przy technicznych. Trenerka nawet jeszcze nie wie o ciąży:-D
I tak nas zabije bo całe wakacje nie byliśmy na ani jednym practice....

Misia rower spokojnie, tylko wybieraj trasy bez dziur, takie mikrowstrząsy nie są wskazane, ale jeździć można, jeśli ciąża jest zdrowa. Ja bardzo żałuję, bo chętnie bym pojeździła, a mi nie wolno. Taniec myślę, że tym bardziej - znasz swój organizm i będziesz wiedziała kiedy już nie dajesz rady. Trenerce też powinnaś powiedzieć.
A ruchy coraz mocniejsze, co bardzo mnie cieszy, lubię wiedzieć, że jest ok, ruchy mnie uspokajają. Nadal nie czuję codziennie, ale już wyraźniejsze. Na porządnego kopa jeszcze poczekam pewnie ze 2-3 tygodnie;), mąż jeszcze dłużej

I tak jeżdżę mniej niż nawet miesiąc temu. Jakoś tak naturalnie odchodzi ochota chyba ;-) nie no powiem powiem trenerce, nie wiem kiedy...ale powiem ;-) jak mi brzuch przeszkodzi w ustawieniu z partnerem to sama zauważy :-D
A co do ruchów to ja dosłownie czasem czasem coś poczuje jakiś mocniejszy kop.
Przy pierwszym to było fajnie caly brzuch latał od tych kopniakow ;-)

U mnie bardzo delikatne ruchy takie musniecia ale za to prawie non stop :)
Od kilku dni mam bol po lewej stronie pod biustem.... Mialyscie albo macie cos takiego? Takie klucie...

Ja sportowo chodzę na spacery z dziecmi i dla sportu gram mężowi na nerwach :D
ja podobnie [emoji16] [emoji12] [emoji16]

Dziewczyny które czuja ruchy juz...czy sa one takie delikatne ledwo odczuwalne czy mocne, porownywalne do kopniaczkow? :-) mam wrazenie ze od wczorajszego usg moja mala sie rozszalala i coraz mocniej i czesciej ja czuje. Wieczorem dostalam takiego kopniaka ze az zabolalo

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie sa i musniecia i kopniaczki, ale poki co nie sa bolesne

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
U mnie są już wyraźne kopniaczki ale jeszcze nie bolesne:) ostatnio rzadziej i w innych miejscach je czuję, pewnie maluszek się odwrócił

A jeśli chodzi o ćwiczenia to spacery z synkiem i dźwiganie go tak mnie wykańcza, że na inne ćwiczenia już siły nie mam

Do góry