reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Monsku sauna w ciąży jest absolutnie zabroniona:szok:
Mi sie tez tak kiedyś wydawalo, tzn tak się ogólnie przyjmuje. Ale poznałam w przedszkolu syna dziewczynę z Rumunii i u nich sauna w ciąży to norma. Mówiła tez ze była dla relaksu parę dni przdu porodem i aż się zdziwiłam ze to nie wywołało skurczy. Miała planowana cesarke.

Ostatnia edycja:
Wiesz jak ktoś całe życie chodzi do sauny, to pewnie trochę inaczej to wygląda, niż od czasu do czasu, organizm jest przyzwyczajony. Ja do sauny w ciąży nigdy bym nie poszła. Nagły wzrost temperatury jest niebezpieczny dla dziecka. Zmienia się ciśnienie krwi, może dojść do niedotlenienia dziecka. Nawet mówi się o tym, żeby nie korzystać z ciepłych kąpieli czy jacuzzi.

Wiesz jak ktoś całe życie chodzi do sauny, to pewnie trochę inaczej to wygląda, niż od czasu do czasu, organizm jest przyzwyczajony. Ja do sauny w ciąży nigdy bym nie poszła. Nagły wzrost temperatury jest niebezpieczny dla dziecka. Zmienia się ciśnienie krwi, może dojść do niedotlenienia dziecka. Nawet mówi się o tym, żeby nie korzystać z ciepłych kąpieli czy jacuzzi.
Właśnie dlatego się zdziwiłam jak mi o tym opowiadala. Ja i tak nie znosze ciepla i kocham zimę wiec u mnie też odpada. Nie.korzystam nigdy z saun, solariow, nie opalam się na sloncu, nie biorę gorących kapieli.

jagodka - tutaj kazdy w domu ma saune i my chodzimy jesien-wiosna 1-2 razy w tygodniu, wiec raczej przyzwyczajona..tyle,ze ja jestem krocej, bo sauna obniza cisnienie i teraz jakos nie lubie goraca.. ale jeste to relax. Mysle, ze to kwestia przyzwyczajenia organizmu i wlasnego nastawienia :)
Tak w ramach ciekawostki, bylismy w PL i przechodzilismy kolo sauny, ja sie zatrzymalam zobaczyc jaki regulamin,a tam,ze dzieci ponizej 3r.z. absolutnie zabronione! A tutaj jets podejscie, ze dziecko idzie pierwszy raz, na krotko, jak tylko"na dupie sam siedzi" :)

znow szarobury dzien, chyba powoli trzeba sie przyzwyczaic do tego :/ ja moze zdaze popracowac z rana za kompem poki chlopcy spia :)

Monsku no właśnie o tym piszę, że to zależy od tego jak bardzo przyzwyczajony jest organizm. Matka, która okazjonalnie w czasie urlopu odwiedziła sobie 3 razy saunę, a potem przez rok nic i nagle idzie do sauny w ciąży wg mnie jest nierozsądna. Najgorszy podobno jest pierwszy trymestr, bo można poważnych szkód narobić. Skoro Ty chodzisz regularnie i masz zdrowa ciążę, to być może nie ma przeciwwskazań. A tak z ciekawości, gdzie mieszkasz, że sauna taka popularna?:)

Dziś ma podjechać brat z bratową na kawę, porównamy brzuchy:D
Jejku ale mi czoło zsypało, jakbym uczulenie miała, taka kaszka, hormony szaleją, bleeee..
A Wy jakie macie plany na niedzielę? No i co na obiad?:D - mi teściowa podrzuciła pierożki ruskie, bo sama wczoraj lepiła:)

Monsku no właśnie o tym piszę, że to zależy od tego jak bardzo przyzwyczajony jest organizm. Matka, która okazjonalnie w czasie urlopu odwiedziła sobie 3 razy saunę, a potem przez rok nic i nagle idzie do sauny w ciąży wg mnie jest nierozsądna. Najgorszy podobno jest pierwszy trymestr, bo można poważnych szkód narobić. Skoro Ty chodzisz regularnie i masz zdrowa ciążę, to być może nie ma przeciwwskazań. A tak z ciekawości, gdzie mieszkasz, że sauna taka popularna?:)

Dziś ma podjechać brat z bratową na kawę, porównamy brzuchy:D
Jejku ale mi czoło zsypało, jakbym uczulenie miała, taka kaszka, hormony szaleją, bleeee..
A Wy jakie macie plany na niedzielę? No i co na obiad?:D - mi teściowa podrzuciła pierożki ruskie, bo sama wczoraj lepiła:)

Ja z tym czołem mam to samo.... My dziś na obiad do moich rodziców, bo siostra ze szwagerem przyjechali na weekend ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czolo jak czolo, ale skronie, broda, szyja i plecy!!! Czuje sie jakbym miala 15 lat :)

jagodka - ja mieszkam w Finlandii

reklama
Do góry