reklama
kasia.zosia
Moderatorka
Mi sie tez tak kiedyś wydawalo, tzn tak się ogólnie przyjmuje. Ale poznałam w przedszkolu syna dziewczynę z Rumunii i u nich sauna w ciąży to norma. Mówiła tez ze była dla relaksu parę dni przdu porodem i aż się zdziwiłam ze to nie wywołało skurczy. Miała planowana cesarke.Monsku sauna w ciąży jest absolutnie zabroniona
Ostatnia edycja:
U
użytkownik 902
Gość
Wiesz jak ktoś całe życie chodzi do sauny, to pewnie trochę inaczej to wygląda, niż od czasu do czasu, organizm jest przyzwyczajony. Ja do sauny w ciąży nigdy bym nie poszła. Nagły wzrost temperatury jest niebezpieczny dla dziecka. Zmienia się ciśnienie krwi, może dojść do niedotlenienia dziecka. Nawet mówi się o tym, żeby nie korzystać z ciepłych kąpieli czy jacuzzi.
kasia.zosia
Moderatorka
Właśnie dlatego się zdziwiłam jak mi o tym opowiadala. Ja i tak nie znosze ciepla i kocham zimę wiec u mnie też odpada. Nie.korzystam nigdy z saun, solariow, nie opalam się na sloncu, nie biorę gorących kapieli.Wiesz jak ktoś całe życie chodzi do sauny, to pewnie trochę inaczej to wygląda, niż od czasu do czasu, organizm jest przyzwyczajony. Ja do sauny w ciąży nigdy bym nie poszła. Nagły wzrost temperatury jest niebezpieczny dla dziecka. Zmienia się ciśnienie krwi, może dojść do niedotlenienia dziecka. Nawet mówi się o tym, żeby nie korzystać z ciepłych kąpieli czy jacuzzi.
monsku
Fanka BB :)
jagodka - tutaj kazdy w domu ma saune i my chodzimy jesien-wiosna 1-2 razy w tygodniu, wiec raczej przyzwyczajona..tyle,ze ja jestem krocej, bo sauna obniza cisnienie i teraz jakos nie lubie goraca.. ale jeste to relax. Mysle, ze to kwestia przyzwyczajenia organizmu i wlasnego nastawienia
Tak w ramach ciekawostki, bylismy w PL i przechodzilismy kolo sauny, ja sie zatrzymalam zobaczyc jaki regulamin,a tam,ze dzieci ponizej 3r.z. absolutnie zabronione! A tutaj jets podejscie, ze dziecko idzie pierwszy raz, na krotko, jak tylko"na dupie sam siedzi"
znow szarobury dzien, chyba powoli trzeba sie przyzwyczaic do tego :/ ja moze zdaze popracowac z rana za kompem poki chlopcy spia
Tak w ramach ciekawostki, bylismy w PL i przechodzilismy kolo sauny, ja sie zatrzymalam zobaczyc jaki regulamin,a tam,ze dzieci ponizej 3r.z. absolutnie zabronione! A tutaj jets podejscie, ze dziecko idzie pierwszy raz, na krotko, jak tylko"na dupie sam siedzi"
znow szarobury dzien, chyba powoli trzeba sie przyzwyczaic do tego :/ ja moze zdaze popracowac z rana za kompem poki chlopcy spia
U
użytkownik 902
Gość
Monsku no właśnie o tym piszę, że to zależy od tego jak bardzo przyzwyczajony jest organizm. Matka, która okazjonalnie w czasie urlopu odwiedziła sobie 3 razy saunę, a potem przez rok nic i nagle idzie do sauny w ciąży wg mnie jest nierozsądna. Najgorszy podobno jest pierwszy trymestr, bo można poważnych szkód narobić. Skoro Ty chodzisz regularnie i masz zdrowa ciążę, to być może nie ma przeciwwskazań. A tak z ciekawości, gdzie mieszkasz, że sauna taka popularna?
Dziś ma podjechać brat z bratową na kawę, porównamy brzuchy
Jejku ale mi czoło zsypało, jakbym uczulenie miała, taka kaszka, hormony szaleją, bleeee..
A Wy jakie macie plany na niedzielę? No i co na obiad? - mi teściowa podrzuciła pierożki ruskie, bo sama wczoraj lepiła
Jejku ale mi czoło zsypało, jakbym uczulenie miała, taka kaszka, hormony szaleją, bleeee..
A Wy jakie macie plany na niedzielę? No i co na obiad? - mi teściowa podrzuciła pierożki ruskie, bo sama wczoraj lepiła
hej dziewczyny ja jestem styczniowka ale mam znajoma lutowke.znacie już plec?
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
sojnabig
Monsku no właśnie o tym piszę, że to zależy od tego jak bardzo przyzwyczajony jest organizm. Matka, która okazjonalnie w czasie urlopu odwiedziła sobie 3 razy saunę, a potem przez rok nic i nagle idzie do sauny w ciąży wg mnie jest nierozsądna. Najgorszy podobno jest pierwszy trymestr, bo można poważnych szkód narobić. Skoro Ty chodzisz regularnie i masz zdrowa ciążę, to być może nie ma przeciwwskazań. A tak z ciekawości, gdzie mieszkasz, że sauna taka popularna?
Ja z tym czołem mam to samo.... My dziś na obiad do moich rodziców, bo siostra ze szwagerem przyjechali na weekend
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
sojnabig
Czolo jak czolo, ale skronie, broda, szyja i plecy!!! Czuje sie jakbym miala 15 lat
jagodka - ja mieszkam w Finlandii
Haha dokładnie to samo powiedziałam wczoraj mężowi
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom