reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Mi to dużo rzeczy zalatuje takim smarem samochodowym i taka guma, opona ;) nawet w stokrotce na zakupach co raz mi mechanikiem zalatywalo :D będzie chłopak :D

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Fabimama,ja w pierwszej ciazy rzucilam tydzien po zrobieniu testu. Teraz czuje,ze bedzie ciezej,ale zobaczymy.

Też bym się ucieszyła jakby mnie dopadły jakieś mdłości, ciąża wydałaby się bardziej realna ;)

Nie wierzę :D Ja dzisiaj wąchałam ciasto na pizze, że coś mi zalatuje moczem ! To powinno być wpisane jako oficjalny ciążowy objaw, skoro tyle tu nas z tą przypadłością :D

35 kg WOW ! Super wynik :) Nie wiem ile teraz ważysz, ale ile by to nie było to teraz dzieciątko najważniejsze :) A masz bardzo restrykcyjną dietę? Może nawet nie musisz jej specjalnie zmieniać, tylko się nie głodzić ? :) Dietetyczka napewno ci pogratuluje i podpowie co powinnaś zmienić w diecie ;)
78kg... pewno tak będzie jak mówisz. Dieta nie jest restrykcyjne.. to raczej zdrowy tryb odżywiania się dużo warzyw i owoców kurczak rybka wołowina jogurty kaszę itp. ;)

34bwcsqvxs7xh9od.png

Fabimama ja chodziłam w zeszlej ciąży do Grzegorza Piskulaka polecam bardzo. Ale musze sie zorientować czy jeszcze przyjmuje, bo dwa tygodnie przed moim terminem porodu musial iść na zwolnienie, walczyl z rakiem. A pierwszy trymestr miałam prowadzony przez Miśkiewicza, to jest mój gin ale on prowadzi tylko pierwszy trymestr ciąży potem pomaga dobrać ginekologa który pracuje w szpitalu w ktorym chce sie rodzic. A plec to mi dojrzal na tych badaniach w 12-13 tygodniu :) i ci lekarze z Gdyni sa
Ja mam nadzieje ze w tej ciąży mnie omina mldosci. W zeszlej wymiotowalam przez cala :( przez pewien okres aż krwią wymiotowalam tak podrażnione wszystko miałam. Na razie tylko lewy jajnik mnie pobolewa :)

Ostatnia edycja:
Martuś, całą ciąże? :o Masakra, nie zazdroszczę :/ Ale pewnie nie przytyłaś zbyt wiele ? ;) Nawet nie myślałam
że to mozliwe żeby mdłości męczyły tak długo.

Dziewczyny, a kiedy te mdlosci sa najbardziej nasilone?
Ja dzisiaj w 5 tyg i zadnych mdlosci nie mam. Kilka dni temu zmeczona bylam ale teraz juz nic, nawet piersi przestaly mnie bolec..
Chyba bym wolala miec te wszystkie objawy przynajmniej bardziej realna by ta ciaza byla, choc moj maz mowi, ze wahania nastroju to mam ;) ja nie zauwazylam :D

Przytylam ok 9 kg, ale mala byla spora, urodzona w 42 tyg i lozysko miałam ogromne :)
Niestety cala, na poczatku wszyscy mnie pocieszali ze po 1 trymestrze przejdzie, a tu niespodzianka. Do tego dlugo pracowałam do 8 miesiąca, no i studia miałam wiec zdarzalo mi się wymiotować np w krzakach. Raz mijala mnie jakas kobieta, ja o 12 z zajęć wracałam i niestety musiałam przy krzakach sie zatrzymać, a ona skomentowala ze '12 dopiero a młodzież pijana chodzi!' (brzucha jeszcze nie miałam dużego). Nawet nie miałam jak jej odpowiedzieć nic.

reklama
Dziewczyny, a kiedy te mdlosci sa najbardziej nasilone?
Ja dzisiaj w 5 tyg i zadnych mdlosci nie mam. Kilka dni temu zmeczona bylam ale teraz juz nic, nawet piersi przestaly mnie bolec..
Chyba bym wolala miec te wszystkie objawy przynajmniej bardziej realna by ta ciaza byla, choc moj maz mowi, ze wahania nastroju to mam ;) ja nie zauwazylam :D

Ewpa, nie ma jednego scenariusza, możesz wcale nie mieć mdłości. To twoje pierwsza ciąża? Nie ogarniam jeszcze kto jest w pierwszej, a kto już ma dzieci :) Ja w pierwszej ciązy nie miałam typowych wymiotów, a jakieś wstręty i smrody to mi się pojawiły chyba około 8 tygodnia. Był dramat, bo pracowałam w restauracji i co chwilę smażyłam krewetki z czosnkiem, jakieś orientalne sosy, cebula, masaaaaakra. A już najgorszy z najgorszych był elektryczny grill do pieczenia kurczaka.. Masakra. Jeszcze rok później mi się robiło niedobrze jak przypomniałam sobie ten zapach palącego się tłuszczu. :p

Do góry