reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

To ha chyba mojego na jakąś konsultacje z Twoim mężem umówie, bo mój to nawet zapomina, że w ciąży jestem[emoji14]o usg prenatalnym przypominam nu 3 razy w tygodniu a i tak za każdym razem jest zaskoczony także tego....

.

i tak i tak niedobrze ;-) bo ja czasem czuje sie jak niewolnica ;-) tego nie rob, lez, itp itd :-) najlepsza opcja wysrodkowana by byla[emoji1]

A ja tak apropos trzeciej ciazy, bo jest tu nas sporo. Ostatnio słyszałam że trzecie dziecko rodzi się najszybciej i najlatwiej? Co myslicie? :)

drugie poszlo polowe szybciej ni pierwsze, wiec teraz licze na expres [emoji3] [emoji12] [emoji6]

ja w planach też miałam pracować i krwiak zweryfikował wszystkie plany :-( :(

to tak jak u mnie, dwie poprzednie ciaze pracowalam do samego konca, a teraz od 9 tyg w domu ze wzgledu na krwiaka

U nas jeżeli chodzi o imiona to na razie na pierwszym miejscu Natalia :)

u nas poki co Natala lub Nadia [emoji3]

U nas będzie Mikolaj
dla chlopca poki co Mikolaj lub Kubus [emoji1]
Witam nowe mamusie!
no to zaczynamy 14 tydz i drugi trymestr [emoji7] [emoji307] [emoji7] [emoji307] [emoji7]
jutro genetyczne, ale nie moge sie doczekac!
te z nas, ktore tu pisza przepisy, wrzuccie je na watek przepisowy, bo tu zagina ;-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
Anna kciuki za jutro:)

Wrzuciłam sos i jeszcze jedno ciasto na przepisowy.

Spałam jak dziecko po tej nierównej walce z pomidorami;) Na szczęście dobrze się czuję, czyli nie przesadziłam, ale wieczorem musiałam odpocząć. Mąż zrobił wczoraj zakupy na piątkę, wszystko tak jak chciałam (opłaca się chodzić na zakupy razem;)). Muszę jeszcze przejrzeć wszystko, dziś kupić mięsko, jutro rano je zamarynować. Teściowa kupiła mi na wsi jajeczka na tort:) Dziś powinien mi przyjść opłatek na tort i jakieś tam pierdoły cukiernicze. Chyba się uda na spokojnie z tym wyrobić do niedzieli:)

i tak i tak niedobrze ;-) bo ja czasem czuje sie jak niewolnica ;-) tego nie rob, lez, itp itd :-) najlepsza opcja wysrodkowana by byla[emoji1]

drugie poszlo polowe szybciej ni pierwsze, wiec teraz licze na expres [emoji3] [emoji12] [emoji6]

to tak jak u mnie, dwie poprzednie ciaze pracowalam do samego konca, a teraz od 9 tyg w domu ze wzgledu na krwiaka

u nas poki co Natala lub Nadia [emoji3]

dla chlopca poki co Mikolaj lub Kubus [emoji1]
Witam nowe mamusie!
no to zaczynamy 14 tydz i drugi trymestr [emoji7] [emoji307] [emoji7] [emoji307] [emoji7]
jutro genetyczne, ale nie moge sie doczekac!
te z nas, ktore tu pisza przepisy, wrzuccie je na watek przepisowy, bo tu zagina ;-)

8599e6ydh9ss8jgy.png
u mnie pierwsze było 4 razy szybciej od drugiego a i taka oba byly mega szybko żeby trzecie urodziła się co najmniej jak drugie to będzie ok. Chciałabym chociaż raz urodzić bez wywoływania

Ostatnia edycja:
Miciur-ka my to mieszkanie sobie zarezerwowaliśmy przedpremierowo, bo oficjalna sprzedaż ruszy we wrześniu. Oczywiście wszystko miało trwać krócej. Wtedy mieliśmy ofertę podaną bardzo korzystną i dlatego się zdecydowaliśmy. Póki co to na własną rękę zrobiliśmy sobie prąd (teść elektryk ) i wymieniliśmy parapety. No i poszedł niewielki zadatek. Staratni to my tak na dobrą sprawę nie jesteśmy bo póki co M prowadzi tam biuro, a wynajęcie lokalu Wyszło by nam podobnie co zadatek. Tylko mój M to jak się na coś uprze to nie ma zmiłuj. Uparł się na to mieszkanie z lokalem i już. Nawet nie bierze pod uwagę nowych ofert które mu podrzucam.
Już nie mam na to sił i wizji, że się gdziekolwiek przeniesiemy przed porodem.

Biustonosze kupiłam w pepco o 8 zł za szt. Poprzednio mi się mega sprawdziły.

Anna mój to mi tylko dyryguje to i tamto nie zrobione... już mam po dziury w nosie. A przed ciążą mi obiecywał, że tym razem to on będzie mu dużo pomagał i z Młodą wychodził na plac zabaw... aha obiecanki cacanki.

Ja dziś wstałam lewą nogą wszystko mnie wkurza...juz M dostał taką burę, że hej... jeszcze mnie w boku boli...chyba znów mam ucisk na moczowód :/
No i znów jest duszno... nie mam siły na nic.
Co do imion to u nas Anastazja lub Szymon.

Miciur-ka my to mieszkanie sobie zarezerwowaliśmy przedpremierowo, bo oficjalna sprzedaż ruszy we wrześniu. Oczywiście wszystko miało trwać krócej. Wtedy mieliśmy ofertę podaną bardzo korzystną i dlatego się zdecydowaliśmy. Póki co to na własną rękę zrobiliśmy sobie prąd (teść elektryk ) i wymieniliśmy parapety. No i poszedł niewielki zadatek. Staratni to my tak na dobrą sprawę nie jesteśmy bo póki co M prowadzi tam biuro, a wynajęcie lokalu Wyszło by nam podobnie co zadatek. Tylko mój M to jak się na coś uprze to nie ma zmiłuj. Uparł się na to mieszkanie z lokalem i już. Nawet nie bierze pod uwagę nowych ofert które mu podrzucam.
Już nie mam na to sił i wizji, że się gdziekolwiek przeniesiemy przed porodem.

Biustonosze kupiłam w pepco o 8 zł za szt. Poprzednio mi się mega sprawdziły.

Anna mój to mi tylko dyryguje to i tamto nie zrobione... już mam po dziury w nosie. A przed ciążą mi obiecywał, że tym razem to on będzie mu dużo pomagał i z Młodą wychodził na plac zabaw... aha obiecanki cacanki.

Ja dziś wstałam lewą nogą wszystko mnie wkurza...juz M dostał taką burę, że hej... jeszcze mnie w boku boli...chyba znów mam ucisk na moczowód :/
O to łącze się w bolu, bo mój też mi w domu prawie nic nie pomaga i z dziecmi tez nie. Ładne imiona, mam b.dobre skojarzenia z Szymonami. A co do wstania lewa noga to trzymaj się! Odpoczywaj!

Ta pogoda też tak działa. Ja opierdzieliłam z rana kuriera, bo debil chyba pierwszy raz dzwonek widział, zanim zeszłam z 3 piętra to już 4 raz dzwonił :realmad:(schodziłam szybko, żeby nie było). A dzwonek mam taki, że napieprza aż łeb pęka "nie miałem pewności, że dzwoni" :confused2:
Odkopałam trochę kuchnię po tych pomidorach, niezłe pobojowisko:laugh2:
13895039_1146821792026171_3901082033964950363_n.jpg

Mój tata przywiózł z działki dziś kolejne 4 skrzynki, na dzień dobry mu podziękowałam, nie mam już serca do tych pomidorów:biggrin2:

reklama
Do góry