reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Monsku super wieści :)

U nas jeżeli chodzi o imiona to na razie na pierwszym miejscu Natalia , Anastazja a chłopiec Tyberiusz , Filip ale do lutego zapewne wszystko się zmieni :)

reklama
A ja dzisiaj mezowi przedstawilam liste imion - statystyki o ktorych wspominalam. To przy brajanach i dżesikach zwatpil i kazał to wylaczyc bo tylko nerw go tracil :D wiec chyba tez poczekamy az bedzie wiadomo kto zamieszkal i wtedy bedzie burza mózgów.

A my po pierwszym USG, wg tego genetycznego wszystko ok, jeszcze tylko wyniki z krwi i bedziemy wiedziec, nie powiem bo straaaasznie mi ulzylo :)

ale fajnie, ze ciagle nas przybywa! Fajnie sie Was czyta; czytam o pomidorach i mysle czy ja tez powinnam jakies zaprawy zrobic? potem o slubie- przypomina mi sie wlasny..kogos mdli - mnie tez :) itd itd

ja pewnie do bozegonarodzenia bede pracowac, jak bedzie wszystko ok

Z jednej strony zazdraszczam tej pracy bo jak leże kolejny miesiac w domu to niedlugo na dupie odlezyn dostane. Ani nigdzie wyjsc bo ciagle plamie i kluje. I siedze tak ten truten.
Ja moj ślub milo wspominam - nic bym nie zmienila. Nie mielismy wesela a obiad dla najblizszych a po 2 tyg impreze dla znajomych. Dla mnie -idealnie :) Nic na siłe, nic na pokaz, zero disco polo, zero wodzirejów, pierwszych tanców, oczepin. A jak dojdzie do chrzcin za hen hen to tez zrobie po swojemu :) A nie imprezy na niewiadomo ile osób.

Z tymi mdlosciami to moge sie podzielic bo jakby juz coraz lzej sie robi, ale z mila checia oddam to co zostalo :D

No my mamy zagwostke jeśli chodzi o imiona - bo bym chciała uniwersalne żeby tak samo się pisało i w Irlandii i w Polsce , tylko jakie tu wybrać , mi się Aurelia podobało ale W . Mówi ze nie ma mowy , dla facecika nam się Remigiusz podoba ale gdzie taki Remek w Irlandii będzie cały czas musiał spelowac swoje imię (a to wkuu) , Tymoteusz mi się podoba ale też nie damy tak, a co nam zostaje to nie wiem będzie ostre myślenie ja starodawnego nie dam bo do synka nie będzie pasowało i tak o . Jeszcze patrze na numerologie plus do nazwiska trzeba dopasować - czyli będziemy wołać "dzidzia niech samo sobie dziecko wybierze jak dorośnie hahha[emoji14](żarcik)[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

No my mamy zagwostke jeśli chodzi o imiona - bo bym chciała uniwersalne żeby tak samo się pisało i w Irlandii i w Polsce , tylko jakie tu wybrać , mi się Aurelia podobało ale W . Mówi ze nie ma mowy , dla facecika nam się Remigiusz podoba ale gdzie taki Remek w Irlandii będzie cały czas musiał spelowac swoje imię (a to wkuu) , Tymoteusz mi się podoba ale też nie damy tak, a co nam zostaje to nie wiem będzie ostre myślenie ja starodawnego nie dam bo do synka nie będzie pasowało i tak o . Jeszcze patrze na numerologie plus do nazwiska trzeba dopasować - czyli będziemy wołać "dzidzia niech samo sobie dziecko wybierze jak dorośnie hahha[emoji14](żarcik)[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Znajoma dala niedawno synkowi (tez z lutego tylko 2016) na imię Benjamin, wiec calkiem unwersalnie, a druga znajoma której mąż jest Niemcem nazwała córkę Emilia. Mojego syna imię tez Niemcom nie sprawia problemu-Jan, a w przedszkolu nauczyli się mówić Jas. Słyszałam tez wśród dzieci obcokrajowców imiona Angelika, Julia, Sara, Ludwik, Dawid, Daniel, Damian

Z tymi mdlosciami to moge sie podzielic bo jakby juz coraz lzej sie robi, ale z mila checia oddam to co zostalo :D
ja wciąż sobie powtarzam, że jak to ma być objaw zdrowej ciąży to niech tak będzie, ale też oddałabym już moje dolegliwości żołądkowe - bo jak na razie to wszyscy mi mówią, że strasznie schudłam, a jak miałam nie schudnąć skoro mało co zjadłam przez ostatnich 5-6 tygodni ;)

U nas będzie Mikołaj albo Kaja
emoji4.png

Widzę, że Mikołaj będzie bardzo popularny
emoji1.png

ja mam Kaje moja 10 letnia córka

ja tez nie miałam wesela tylko obiad dla rodziny i tydzień później impreza dla znajomych - wyszło b fajnie,

Liliana - 27.05.2014
Czekamy na drugie maleństwo - 13.02.2017
U nas będzie Mikołaj albo Kaja [emoji4]
Widzę, że Mikołaj będzie bardzo popularny [emoji1]

Liliana - 27.05.2014
Czekamy na drugie maleństwo - 13.02.2017

moja 10 letnia córka ma na imię Kaja

a ja tez nie miałam wesela tylko obiad dla rodziny i tydzień później impreza dla znajomych wyszło b fajnie

reklama
Z jednej strony zazdraszczam tej pracy bo jak leże kolejny miesiac w domu to niedlugo na dupie odlezyn dostane. Ani nigdzie wyjsc bo ciagle plamie i kluje. I siedze tak ten truten.
Ja moj ślub milo wspominam - nic bym nie zmienila. Nie mielismy wesela a obiad dla najblizszych a po 2 tyg impreze dla znajomych. Dla mnie -idealnie :) Nic na siłe, nic na pokaz, zero disco polo, zero wodzirejów, pierwszych tanców, oczepin. A jak dojdzie do chrzcin za hen hen to tez zrobie po swojemu :) A nie imprezy na niewiadomo ile osób.
karnataka - ja dopoki moge to ide do pracy, z ludzmi sie pogada, wesolo jest - potem sie nasiedze w domu. Ale ja nie mam (odpukac) zadnych problemow.. my tez mielismy obiad elegancki dla najblizszych, potem u nas w domu ciag dalszy i to bylo to co chcialam, bo ja nie przepadam za duzymi imprezami, tancami itp co innego uczestniczyc w weselisku a co innego byc gwiazda takiej imprezy :D

z imion podoba mi sie Helenka i Emilka, a dla chlopca to nie wiem, cos wymyslimy, zeby mozna bylo w obydwu jezykach wymowic bez lamania jezyka :)

Do góry