reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ellie123 ja też w grudniu ślub brałam :) 1.12 :) zimą jest mniejsza spina, nie ma tłoku na salach, za talerzyk taniej, nie trzeba wszystkiego 2 lata wcześniej zamawiać, dla mnie same plusy. Jakoś we wrzesniu zaczynaliśmy dopiero ogarniać weselne tematy, tylko sale zamówiliśmy wcześniej bo byliśmy zdecydowani.

reklama
wszystkozajete my tez w sumie we wrzesniu zdecydowalismy o slubie :) tylko ze ja bralam tylko cywilny a wszystko zorganizowala firma bo slub bralismy daleko od domu. Ale stresik byl spory, dlatego nie wiem czy w ciazy bym dala rade :)

Ja też brałam ślub w długiej "księżniczce":) Było śmiesznie, bo zamówiliśmy termin w kościele, salę, orkiestrę, nawet fotografa i kamerzystę.. i się okazało, że jestem w ciąży, a termin porodu był dwa tygodnie przed terminem ślubu:D Długo się nie zabezpieczaliśmy, ja miałam duże problemy hormonalne i lekarz powiedział, że tylko z lekami... No i tak zatrybiło, że ślub przekładaliśmy na listopad:) a w kwietniu wzięliśmy cywilny:) Na kościelnym ochrzciliśmy córkę, wszystko się udało, ja się pobawiłam, było super:)

Byłam z młodą w kinie - wolę już to niż kulki. Polecamy epokę lodowcową:)

Elenna - jogurt bleeee...;) Żadnych jogurtów nie mogę przełknąć

Mąż. Cieszy się. Pyta jak się czuje, czeka na wieści z wizyt, ale bez fajerwerków, ot kolejna ciąża;) U nas trochę inaczej do tego podchodzimy po tych 3 poronieniach, wszyscy boją się cieszyć

.jagodka zreszta przy kolejnej ciazy pewnie u naz tez juz nie będzie tak emocjonujaco. Powiem wam szczerze, ze nie do konca jeszcze dociera do mnie, ze niedlugo będę miala wielki brzuchol. Zwlaszcza ciekawie bedzie na uczelni [emoji3]

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

.jagodka zreszta przy kolejnej ciazy pewnie u naz tez juz nie będzie tak emocjonujaco. Powiem wam szczerze, ze nie do konca jeszcze dociera do mnie, ze niedlugo będę miala wielki brzuchol. Zwlaszcza ciekawie bedzie na uczelni [emoji3]

Nie ma tyle czasu na pewno, bo trzeba się jeszcze zająć dzieckiem. W pierwszej ciąży chodziliśmy na wizyty razem, z Adamem mąż był tylko na usg 3d, teraz jeszcze nie był - jak pójdzie wcześniej do pracy 19 to może zdąży i pójdzie teraz na prenatalne, ale to zobaczymy. Ważne, że był przy porodach:)

Ellie - super kiecki a ty miałaś cywilny czy kościelny tez ? Miłego urlopowania :D

Rozmaryn- podziw ze urodziłas dzidzie z taką waga i dzięki Bogu nic się nie stało ,

Klauduska -o to podobnie bo u nas miał być lipiec 2017 haha :) , podpowiedz mi kobieto jak wy to macie zaaranzowane ze daliście rade z organizacją w tak szybkim czasie, i ile.myslisz.cale "zajscie" wyniesie na ile gości itp. (Jeśli nie chcesz tu na ogólnym to chętnie na priv. Przyjmę jakie kolwiek info i rady ja nie mam pojęcia ile to nas może kosztować) chociaz teraz przez to ze szybko to i drogo nie chcieliśmy tylko z najbliższymi i cywilny, rodzice rodzina chrzesni, ja to bym chciała jeszcze poszczególne ciocia zaprosić no ale kurcze chyba się nie da bo i koszt większy - a planowaliśmy wesele za rok to z wyliczeń wyszło 65-70 osób - tych wszystkich co byśmy chcieli , teraz stanęło ze może cywilny teraz a kościelny kiedyś

A ja z dzidzia się płci nie dowiaduje wiec kupuje juz :) . A mam dwa wory po synku jeszcze także na drugiego syna jak coś to gotowa :D . Hehe

Elenna- współczuję dolegliwości , niestety tak to jest jak się pochwali jaja ;) - ja juz siedzę cicho w tym temacie hihi

Jagódka- to niezła była u was impreza łączona hihi , my też mieliśmy taki pomysł ze może dalej niech będzie ten lipiec za rok i juz ochrzcic dziecko przy okazji haha, ale nie wiem sama już chyba wole żeby był ślub przed dzidzia ,

Ja to ogolnie myślę że uwierzę w to ze będę miała drugie dziecko jak dotknę i będę trzymać na rękach hahha , ale pełno chodzi pan z brzuszkami u mnie :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka zawsze tak jest, że jak jesteś w ciąży to nagle wkolo się pojawia tyle innych dziewczyn w ciazy :D może się je po prostu szybciej zauwaza.
My mieliśmy ślub konkordatowy, dwa dni na remizie. Za jedzenie (zreszta fantastyczne) za osobę placilismy 150 zl. Ale tak naprawdę poza zaliczkami my za wszystko zapłaciliśmy po weselu z prezentow, nie dość ze nam się zwróciło wszystko to jeszcze sporo zostalo, gości było 115.

Miciur-ka my w nastepnym roku mielismy miec 110 gosci. A teraz najblizsza rodzina (moja jest strasznie liczna) i wyszlo 40 osob. Na wieksze wesele mielismy 60tys. Na to zamierzam wydac max 15tys i to w ostateczności. Na mojej wsi jakies 2/3lata temu pobudowali sale gminna, nowa ladna sala w beżach, ciemne brazowe nowe stoly i wynajęcie jej na impreze to koszt 400zl. Sale mamy od czwartku/piatku do poniedziałku. Obojetne im czy impreza jest jedno czy dwudniowa. Nasze wesele jest jednodniowe, a w niedziele zapraszam najblizsza rodzine i robimy "doprawiny" i sprzatamy sale. Do tego znalezlismy kucharke z dwoma kelnerkami to 1000zl za calosc. Obraczki 1,5tys. Kamerzysta 1200zl (na to wieksze wesele dwudniowe mielismy lepszego za 3500zl), dj 800zl. Tyle, ze wszystko troche po znajomosci. Moja mama ma artystyczna duszę i nie pracuje wiec zajela sie dekoracjami. Duzo zamowila z allegro. Stol wiejski zbija tesciu, mieso takie swojskie od znajomego rodzicow. Moj tata tez wędzi mieso, wujo robi sery korycinskie. Ciasta pieka mamy, babcie i ciocie. Kosciol 1000zl.....No i jeszcze cale zakupy, alkohol, spozywka, owoce, jakies cukierasy. Probuje schodzic z kosztów jak sie da. Kosciola nie chce wcale ozdabiac bo szkoda mi kasy a biala suknia pieknie bedzie wygladala na tle starego kościoła [emoji4] I to tak w skrócie.

Powiem Ci, że i tak chcielismy bardzo swojskie wesele wiec mi to az takiej różnicy nie robi. Trochę boli mnie brak fotografa ale nie mam juz miejsca w sali. Nie chce dolozyc nikogo bo bedsie ciasno a tak to jest sporo miejsca do tanczenia. W załączniku wrzucam jeszcze fajny pomysl na szampana [emoji3]

Załączniki

• 1470151383260.jpg
    1470151383260.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 67
Miciur-ka my w nastepnym roku mielismy miec 110 gosci. A teraz najblizsza rodzina (moja jest strasznie liczna) i wyszlo 40 osob. Na wieksze wesele mielismy 60tys. Na to zamierzam wydac max 15tys i to w ostateczności. Na mojej wsi jakies 2/3lata temu pobudowali sale gminna, nowa ladna sala w beżach, ciemne brazowe nowe stoly i wynajęcie jej na impreze to koszt 400zl. Sale mamy od czwartku/piatku do poniedziałku. Obojetne im czy impreza jest jedno czy dwudniowa. Nasze wesele jest jednodniowe, a w niedziele zapraszam najblizsza rodzine i robimy "doprawiny" i sprzatamy sale. Do tego znalezlismy kucharke z dwoma kelnerkami to 1000zl za calosc. Obraczki 1,5tys. Kamerzysta 1200zl (na to wieksze wesele dwudniowe mielismy lepszego za 3500zl), dj 800zl. Tyle, ze wszystko troche po znajomosci. Moja mama ma artystyczna duszę i nie pracuje wiec zajela sie dekoracjami. Duzo zamowila z allegro. Stol wiejski zbija tesciu, mieso takie swojskie od znajomego rodzicow. Moj tata tez wędzi mieso, wujo robi sery korycinskie. Ciasta pieka mamy, babcie i ciocie. Kosciol 1000zl.....No i jeszcze cale zakupy, alkohol, spozywka, owoce, jakies cukierasy. Probuje schodzic z kosztów jak sie da. Kosciola nie chce wcale ozdabiac bo szkoda mi kasy a biala suknia pieknie bedzie wygladala na tle starego kościoła [emoji4] I to tak w skrócie.

Powiem Ci, że i tak chcielismy bardzo swojskie wesele wiec mi to az takiej różnicy nie robi. Trochę boli mnie brak fotografa ale nie mam juz miejsca w sali. Nie chce dolozyc nikogo bo bedsie ciasno a tak to jest sporo miejsca do tanczenia. W załączniku wrzucam jeszcze fajny pomysl na szampana [emoji3]

Super! :)

reklama
A ja właśnie wracam z IP... Przy robieniu siusiu zauważyłam na majtkach jakąś galaretowata kulke.. Możliwe było że to kawałek czopu... Biegiem do szpitala. Szyjka i dzidzia ok. Okazało się że po stosunku tak może się zdarzyć...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry