reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Miciurk-ka my dopiero slub wzielismy pol roku temu a karte zaczelismy teraz zalatwiac bo nie wyobrazam sobie nie poleciec do domu z dzieckiem... Niemcy rzeczywiscie blizej chociaz z tego co ogladam wiadomosci to nie chcialabym tam mieszkac ... Ja to juz mozna powiedziec ze w ciazy bylam po przylocie tutaj hahah przez pierwszy rok jedzienia "amerykanskiego" przytylam 20 kg wiec mam niezle doswiadczenie, pozniej schudlam wszystko ale juz inaczej jadlam.. Teraz w ciazy przyszly zle nawyki i boje sie ze z ciaza to bedzie 40 kg :( Caly czas jestem zapisana na basen i postanowilam od 2 trymestru troszke pochodzic. Co do sera to ja wczoraj tez nie wytrzymalam i zjadlam oscypka ale wxzesniej go usmazylam... W piatek pobilam rekord placzu.. 5 razy...

reklama
U nas pierwszy tydzień drugiego trymestru przyniósł wszelkie problemy gastryczne... Jak nie zatwardzenie przez 3 dni tak później biegunka, zapalenie dróg moczowych i tak w kółko :( już się taka ciężka czuje, nic nie pomaga...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam termin na 1 luty a caly czas mi sie wyswietla ze jestem w 1 trymestrze... Od ktorego tygodnia liczycie drugi?

My mieszkamy w Pl, ale szczerze gdyby była okazja wyjechać to już dziś bym się pakowała:p mały biznes ciężko się w tym kraju prowadzi zwłaszcza jak się człowiek nie miga od podatków itp itd. Rodzina to już nam się tak we znaki dała,,że kartka na święta wystarczyłaby w zupełności. :p

Drugi trymestr to ja liczę jakoś od 13 t 2 d .

U mnie mdłości na przemian ze zgagą... bleee ale jeszcze 3 tyg i bd z górki :)
Mam ogromny ciąg na lody... I tylko się modlę żeby były bez salmonelli :p

Ellie - rozumiem Cię , tylko ty masz gorzej ze względu na odległość , bo ja generalnie w Irlandii 10 lat i wiem co to tęsknota za rodziną ale też mimo niby małej odległości jestem w Polsce raz ewentualnie 2 razy w roku, już nie wspomnę ze zawsze poświęcam wakacje gdzieś i jadę do domu żeby zobaczyć bliskich, a co Ciebie skłoniło do wyjazdu (bo ja młoda i głupia hah)

U mnie podobnie tzw. Plan porodu się układa , zobaczę jak za drugim razem ale za 1 przychodziła co chwile pytała czy jakieś p. Bólowe chce itp. Az tak dobrze nie mam żeby sale były 1 osobowe hah, no ale cóż podejrzewam ze z opowieści koleżanek u kuzynek o opiece w naszym miejscowym szpitalu to ciesze się ze urodze tu ,

Pola - prawda , chociaż ty chyba prawnikiem.jestes dobrze pamiętam ? :) jeśli chciałabyś mieszkać w irl to musisz przez jakiegoś prawniczego boarda tutaj przejść żeby uzyskać pozwolenie - generalnie do zrobienia ale pewnie dużo walenia z tym, ja zrobiłam kilka modułów prawniczych i mam taki dyplom i to właśnie tez tylko w irl. Bo z prawa irl. I mogę się z tym cmoknac w Polsce niestety,

Rozmaryn - ja zawsze tłumacze sobie ze ludzie jakoś sobie radzą , i naprawdę multum ludzi buduje domy jakoś źle nie mają ale chyba za długo już tu jestem i mnie gdzieś niesie dalej aniżeli do Polski chociaż domek to bym chciała mieć aby był w pogotowiu hihi , strasznie mi się system przedszkolny podoba w Polsce w porównaniu z Irl gdzie wszystko prywatne płatne i O wiele bardziej "cienkie" , w Polsce bardziej domowo przyjaźnie i cena przystępna - bardzo mi szkoda ze mały nie ma takiego przedszkola tutaj

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

mi by sie juz nie chcialo :-))) jestem 11 lat po skonczonej aplikacji i po egzaminie mialam tak dośc nauki ze obiecalam sobie -nie brzmi to dobrze-ze poza nauka j obcych juz nie bede nic zdawac ...

Drugi trymestr to ja liczę jakoś od 13 t 2 d .

tez tak licze

a u mnie wrocila cholerna zgaga i znowu nic nie moge przelknac :-(

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
Dziewczyny udanego tygodnia życzę! Bez nadmiernych dolegliwości :) Ja lecę zaraz do fryzjera, a później wizyta na budowie (babcie obie specjalnie przyjeżdzają zobaczyć postępy) i endokrynolog.

Do góry