Ellie - rozumiem Cię , tylko ty masz gorzej ze względu na odległość , bo ja generalnie w Irlandii 10 lat i wiem co to tęsknota za rodziną ale też mimo niby małej odległości jestem w Polsce raz ewentualnie 2 razy w roku, już nie wspomnę ze zawsze poświęcam wakacje gdzieś i jadę do domu żeby zobaczyć bliskich, a co Ciebie skłoniło do wyjazdu (bo ja młoda i głupia hah)
U mnie podobnie tzw. Plan porodu się układa , zobaczę jak za drugim razem ale za 1 przychodziła co chwile pytała czy jakieś p. Bólowe chce itp. Az tak dobrze nie mam żeby sale były 1 osobowe hah, no ale cóż podejrzewam ze z opowieści koleżanek u kuzynek o opiece w naszym miejscowym szpitalu to ciesze się ze urodze tu ,
Pola - prawda , chociaż ty chyba prawnikiem.jestes dobrze pamiętam ?
jeśli chciałabyś mieszkać w irl to musisz przez jakiegoś prawniczego boarda tutaj przejść żeby uzyskać pozwolenie - generalnie do zrobienia ale pewnie dużo walenia z tym, ja zrobiłam kilka modułów prawniczych i mam taki dyplom i to właśnie tez tylko w irl. Bo z prawa irl. I mogę się z tym cmoknac w Polsce niestety,
Rozmaryn - ja zawsze tłumacze sobie ze ludzie jakoś sobie radzą , i naprawdę multum ludzi buduje domy jakoś źle nie mają ale chyba za długo już tu jestem i mnie gdzieś niesie dalej aniżeli do Polski chociaż domek to bym chciała mieć aby był w pogotowiu hihi , strasznie mi się system przedszkolny podoba w Polsce w porównaniu z Irl gdzie wszystko prywatne płatne i O wiele bardziej "cienkie" , w Polsce bardziej domowo przyjaźnie i cena przystępna - bardzo mi szkoda ze mały nie ma takiego przedszkola tutaj
Napisane na GT-I9301I w aplikacji
Forum BabyBoom