reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Monsku co tam inne kraje jak w Polsce każdy lekarz ma "swój styl". Jestem w 3 ciąży i dalej zastanawiam się jak to jest wszystko liczone... Tak naprawdę to w którym jestem miesiącu i kiedy skończę 1 trymestr?

reklama
Ja w Usa. Jak narazie lekarza sa bardzo mili, generalnie wszystko super tylko mialam infekcje i przepisali mi lek doustny gdzie bylo napisane zeby nie przyjmowac w ciazy, moja siostra skontaktowala sie w polsce z ginekologiem i powiedzial ze nie mozna doustnych w ciazy... Na kolejnej wizycie powiedzualam ze nie wzielam tej tabletki bo balan sie o dziecko.. To bardzo mila lekarka powiedziala ze nigdy by nie skrzywdzila mnie czy dziecka.. I powiedziala ze sie pogorszylo i musze wziasc krem 7 dni w tygodniu ( ucieszylam sie ) ale odbieram z apteki a tam napisane ze nie przyjmowac w ciazy zwlaszcza w 1 trymestrze ... Myslalam ze zemdleje...

Ellie - jak długo w USA mieszkasz ? Szczerze to fajnie masz pozazdrościć możliwości większe ale też wszystko większe co nie zawsze dobre ale chyba zależy gdzie się mieszka konkretnie - mnie się marzyła kanada ale chyba teraz już jest poza zasięgiem niestety bo jak dzieci , ex by w życiu się nie zgodził a ja bez syna nie pojechała bym bo jak dziecko zostawić ,

Niektóre leki po konsultacji z lekarzem można brać , mi mówił ze clotrimazolum mam smarować krem jeśli by coś się działo (swędzenie) itp. Ale u mnie wszystko ok nic się nie dzieje, lekarz przecież też Cię nie skrzywdzi ale fakt faktem że swój rozum trzeba mieć - mi kiedyś koleś przepisał lek na który mam uczulenie dobrze ze czytam ulotki zawsze bo by była akcja

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej właśnie jestem w 11 tyg i mam termin na 11 lutego. Mam nadzieję że do tego czasu wszystko sprawnie pójdzie bo narazie jest ciężko strasznie. Ciążowe dolegliwości dają się weznaki do tego były plamienia a teraz bóle dosłownie jak w czasie okresu przez rozrastajaca się macica. Najważniejsze że wszystko ok z małżeństwem resztę jakoś przeżyję pozdrawiam

Miciur-ka juz ponad 3 lata jestem.. Masz racje mozliwosci wieksze, generalnie lepiej sie zyje ale brakuje bliskich, znajomych a niestety odleglosc jest spora no i wizy... Ludzie tutaj sa strasznie mili, na recepcji jak powiedzialam ze jestem w ciazy to tak sie cieszyli jakby mnie znali kilka lat duzo pomogli z ubezpieczeniem itp... Ale wlasnie mialam problem z tym lekiem .. Mowilam ze w rodzinie rodzice maja cukrzyce a nawet nie mialam pobrania krwi na cukier i kilku innych badan.. Za to slyszalam ze porod jest duuzo lepszy.. Wypelnia sie ankiete w szpitalu i sie wypelnia jak ma wygladac porod tzn czy cce sie znieczulenie, muzyke, osoby towarzyszace itp itd duze jednoosobowe sale z lazienka i podobno przyjemniej.. Ja widze duzo za i w Polsce i tutaj :) wiec nie wiem gdzie lepiej...

reklama
Miciur-ka juz ponad 3 lata jestem.. Masz racje mozliwosci wieksze, generalnie lepiej sie zyje ale brakuje bliskich, znajomych a niestety odleglosc jest spora no i wizy... Ludzie tutaj sa strasznie mili, na recepcji jak powiedzialam ze jestem w ciazy to tak sie cieszyli jakby mnie znali kilka lat duzo pomogli z ubezpieczeniem itp... Ale wlasnie mialam problem z tym lekiem .. Mowilam ze w rodzinie rodzice maja cukrzyce a nawet nie mialam pobrania krwi na cukier i kilku innych badan.. Za to slyszalam ze porod jest duuzo lepszy.. Wypelnia sie ankiete w szpitalu i sie wypelnia jak ma wygladac porod tzn czy cce sie znieczulenie, muzyke, osoby towarzyszace itp itd duze jednoosobowe sale z lazienka i podobno przyjemniej.. Ja widze duzo za i w Polsce i tutaj :) wiec nie wiem gdzie lepiej...

masz dobre podejście, bo też mi sie tak wydaje ze życie poza Polską ma swoje minusy ale też pełno plusów jak i też zostanie tutaj...ja zawsze podziwialam takie osoby jak Ty , kt decydują sie na emigrację, choć tez pewnie bylabym bardziej otwarta na wyjazd gdyby nie moje wykształcenie kt jest coś warte tylku w Pl

Do góry