reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Asia - zawsze się taka na poczekalni sie znajdzie ,

Ja mam taki "wstręt" do mięsa ze jak ktoś mi poda gotowe to oj zjem (bo jakoby musze ) bo nic nie jem aż tak w ciągu dnia , ale tak żeby zrobić mięso to nie dzięki przechodzę na vegetarianizm :D hah

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny. Czytam o tym jak was od mięsa odpycha i się śmieje bo u mnie na odwrót. Ja, wegetarianka od sześciu lat rzucam się na wędlinę. Do mięsa nie ciągnie ale bez wędliny bym teraz nie przeżyła. Z mdlosciami mam w kratkę, wczoraj umierałam a dzisiaj czuje się tak jakbym w ciąży nie była. No i zębów myć nie mogę bo po minucie mycia wymiotuje, masakra

Też mam kryzys od dwóch dni, mdłości nie chcą odpuścić, a jedzenie to tylko na siłę i mega obrzydzenie do drobiu:baffled:

Dziewczyny a ja na odwrót jem jak szalona. Żadnych mdłości, non stop tylko zachcianki. Jak zrobię zakupy to zjem wszytko w przeciągu dwóch dni.

Asia3003 w ciąży się chyba zmniejsza tolerancja na takie osoby :D

Trzymam kciuki, żeby ten mój apetyt przeszedł na Was! :)

Myslicie, że to możliwe, żeby w 8tc urósł mi brzuch dwa razy większy niż był w ciąży? Nie dopinam sie juz w żadne spodnie. Nie wiem czy to ciągłe nieustające wzdęcia, czy juz jakieś oznaki rosnącego brzuszka.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie właśnie mega zgaga nawiedziła jak się dowiedziałam, że pieniędzy ze zwolnienia ani macierzyńskiego nie zobaczę.. Jestem zatrudniona na pół etatu w rodzinnej firmie i właśnie się dowiedziałam, że nawet jak przejdę na cały to i tak na zwolnieniu ZUS średnią z roku liczy, a nie z aktualnej umowy, więc jakieś grosze.. Nieprzyjemne rozczarowanie :( Musiałabym się zwolnić i od nowa zatrudnić, ale wtedy na bank się przyczepią, że fikcyjne zatrudnienie i kasa do zwrotu będzie.

Klauduska raczej wzdęcia ;) No chyba, że kg też przybyło.

Ja kryzys jedzeniowy dalej mam, mdłości się nasilają; przechodzą po zjedzeniu słodkiego. Odrzuca mnie zapach wędzonych rzeczy fuj i słonych. Dziś rybka na obiad też i sałatka szwedzka słodka hehe

Klauduska Ja od wczoraj w jeansach typowo ciazowych od wczoraj chodzę, bo dość ze brzuch mi nie wchodził w żadne to jeszcze mam wrażenie ze boczki i tyłek u mnie chudzielca urosły.

Wszystkozajęte ja też na umowie mam pół etatu i po pierwszym miesiącu zwolnienia dostałam przelew taki jak zawsze dostaję wypłatę. Na umowie mam najniższą krajową a faktyczną wypłatę dwa razy wyższą.

Wszystkozajęte ja też na umowie mam pół etatu i po pierwszym miesiącu zwolnienia dostałam przelew taki jak zawsze dostaję wypłatę. Na umowie mam najniższą krajową a faktyczną wypłatę dwa razy wyższą.

Tak, ale ja pół etatu miałam tylko żeby mieć świadczenia. A praktycznie cały dochód mój to umowy o dzieło i zlecenia.

reklama
Klauduska można tak zrobić, ale tu jest ryzyko, że ZUS zażąda zwrotu świadczeń (już po ich wypłaceniu) zw na fałszywe zatrudnienie - czyli firma zatrudnia Cie tylko po to żebyś poszła na zwolnienie (znam 2 takie przypadki :() Ale wyglada na to, że nie mam innej opcji :(

Do góry