reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Asia - zawsze się taka na poczekalni sie znajdzie ,

Ja mam taki "wstręt" do mięsa ze jak ktoś mi poda gotowe to oj zjem (bo jakoby musze ) bo nic nie jem aż tak w ciągu dnia , ale tak żeby zrobić mięso to nie dzięki przechodzę na vegetarianizm :D hah

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny. Czytam o tym jak was od mięsa odpycha i się śmieje bo u mnie na odwrót. Ja, wegetarianka od sześciu lat rzucam się na wędlinę. Do mięsa nie ciągnie ale bez wędliny bym teraz nie przeżyła. Z mdlosciami mam w kratkę, wczoraj umierałam a dzisiaj czuje się tak jakbym w ciąży nie była. No i zębów myć nie mogę bo po minucie mycia wymiotuje, masakra

Też mam kryzys od dwóch dni, mdłości nie chcą odpuścić, a jedzenie to tylko na siłę i mega obrzydzenie do drobiu:baffled:

Dziewczyny a ja na odwrót jem jak szalona. Żadnych mdłości, non stop tylko zachcianki. Jak zrobię zakupy to zjem wszytko w przeciągu dwóch dni.

Asia3003 w ciąży się chyba zmniejsza tolerancja na takie osoby :D

Trzymam kciuki, żeby ten mój apetyt przeszedł na Was! :)

Myslicie, że to możliwe, żeby w 8tc urósł mi brzuch dwa razy większy niż był w ciąży? Nie dopinam sie juz w żadne spodnie. Nie wiem czy to ciągłe nieustające wzdęcia, czy juz jakieś oznaki rosnącego brzuszka.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie właśnie mega zgaga nawiedziła jak się dowiedziałam, że pieniędzy ze zwolnienia ani macierzyńskiego nie zobaczę.. Jestem zatrudniona na pół etatu w rodzinnej firmie i właśnie się dowiedziałam, że nawet jak przejdę na cały to i tak na zwolnieniu ZUS średnią z roku liczy, a nie z aktualnej umowy, więc jakieś grosze.. Nieprzyjemne rozczarowanie :( Musiałabym się zwolnić i od nowa zatrudnić, ale wtedy na bank się przyczepią, że fikcyjne zatrudnienie i kasa do zwrotu będzie.

Klauduska raczej wzdęcia ;) No chyba, że kg też przybyło.

Ja kryzys jedzeniowy dalej mam, mdłości się nasilają; przechodzą po zjedzeniu słodkiego. Odrzuca mnie zapach wędzonych rzeczy fuj i słonych. Dziś rybka na obiad też i sałatka szwedzka słodka hehe

Klauduska Ja od wczoraj w jeansach typowo ciazowych od wczoraj chodzę, bo dość ze brzuch mi nie wchodził w żadne to jeszcze mam wrażenie ze boczki i tyłek u mnie chudzielca urosły.

Wszystkozajęte ja też na umowie mam pół etatu i po pierwszym miesiącu zwolnienia dostałam przelew taki jak zawsze dostaję wypłatę. Na umowie mam najniższą krajową a faktyczną wypłatę dwa razy wyższą.

Wszystkozajęte ja też na umowie mam pół etatu i po pierwszym miesiącu zwolnienia dostałam przelew taki jak zawsze dostaję wypłatę. Na umowie mam najniższą krajową a faktyczną wypłatę dwa razy wyższą.

Tak, ale ja pół etatu miałam tylko żeby mieć świadczenia. A praktycznie cały dochód mój to umowy o dzieło i zlecenia.

reklama
Klauduska można tak zrobić, ale tu jest ryzyko, że ZUS zażąda zwrotu świadczeń (już po ich wypłaceniu) zw na fałszywe zatrudnienie - czyli firma zatrudnia Cie tylko po to żebyś poszła na zwolnienie (znam 2 takie przypadki :() Ale wyglada na to, że nie mam innej opcji :(

Do góry