reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2017

Kochane, niedawno wróciłam z ip. Nie wytrzymałam i ściemniłam, że mam plamienia i boli mnie brzuch. Zbadali, zrobili usg i wszystko w porządku. Mamy serduszko![emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Wygląda na to, że ciąża młodsza i zapewne będę marcówką, ale wyjaśni się dopiero na następnych usg. [emoji4][emoji4][emoji4]
gratuluje super news !!!
a moja gin polecila mi kupic femibion natal I

reklama
Bardzo ciężko znaleźć lekarza który jest dobry i z powołania naprawdę..., większość to frustraci z jakimiś pretensjami,

Misia-A - wejdę na kompa i pododaje ;)

Dziewczyny do wątku na fb można dołączać chyba do końca lipca tak zadecydowały dziewczyny bo jest tam już 47 mam. Wiec jak ktoś chce dołączyć to mówcie :) . Ja zapraszam , osobiście jestem tu i tu , grupa jest ukryta .

Szkoda jednak ze tu juz dziewczyny nie piszą tylko się przeniosły na fb i tyle.

Ja leżę dziecia nie ma słodkie lenistwo dziś :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Duzo piszecie o badaniach prenatalnych.
W srode ginekolog duzo mi mowil o wszystkich badaniach ale ja zawsze jestem tak podekscytowana jak zobacze maluszka, ze niewiele pamietam.. m.in. na nastepna wizyte ide z mezem.
Mam miec za poltora tygodnia badanie przezierności karkowej i gin powiedzial, ze na razie nie ma wskazan do dalszych badan. Czy te dalsze prenatalne badania zaleza ode mnie, czy bede je chciala zrobic? jak to jest?
Pozdrawiam Was

Turluturlu- lekarzowi chodziło o to ze jeśli przeziernosc karkowa wyjdzie nieprawidłowa - wtedy jest powód do skierowania na dalsze badania, wiec nie martw się czekaj na usg prenatalne :) i tyle.

Ja właśnie idę na to usg w niedziele i będziemy sprawdzać przeziernosc doczekać się nie mogę :)

my juz po wizycie, krwiak jeszcze jest, ale dr nastawil mnie pozytywnie, mam nadal duzo lezec, ale cos tam moge porobic.
Dzidzius rozwiniety idealnie do wieku ciazy, ma cake 3.55 cm, serdusio pieknie bije 180 uderzen, jestesmy mega szczesliwi!!! za 3 tyg genetyczne

8599e6ydh9ss8jgy.png

Monsku - tak w ndz. Mam wizyte i usg , bo później mój gin idzie na urlop.

Anna- to super wieści, tylko czasem się nie przemeczaj bo juz coś możesz porobić to nie leć tam na całego ;) tylko oszczędzaj się dalej ile możesz :) .

Eveee a nie mówiłam, że mam dobre przeczucia! Super! Gratuluje!

Ellie ja mam dawkę 0.4 kwasu foliowego. Taką brałam w Foliku i teraz w Prenatal uno.

Miciur-ka tu też już się tworzy stała grupa, która regularnie pisze. :) ja nie narzekam na anonimowość forum. :p

Turlututu właśnie to badanie przezierności karkowej to pierwsze usg prenatalne. Tam robią jeszcze pomiar kości nosowej i jeśli się nie mylę udowej. Jak wychodzą ok to nie kieruje się na dodatkowe badania. Jak coś jest nie tak to najczęściej lekarz zaleca testy z krwi.

Musze się zwlec z wyra i iść po zakupy, co by latorośli ugotować rosół, bo ostatnio tylko to i pomidorowa jej podchodzą.
A no I jeszcze psa trzeba wykąpać i wózek złożyć, bo po roku użytkowania doczekał się pierwszego prania :p

Duzo piszecie o badaniach prenatalnych.
W srode ginekolog duzo mi mowil o wszystkich badaniach ale ja zawsze jestem tak podekscytowana jak zobacze maluszka, ze niewiele pamietam.. m.in. na nastepna wizyte ide z mezem.
Mam miec za poltora tygodnia badanie przezierności karkowej i gin powiedzial, ze na razie nie ma wskazan do dalszych badan. Czy te dalsze prenatalne badania zaleza ode mnie, czy bede je chciala zrobic?
wszystko zalezy od Ciebie moja gin od razu mi powiedziała ze sa mamy kt w ogole nie robia tych badan, nawet pomimo wieku, jest to Twoja indywidualna decyzja, ja np w poprzednich ciazach a ostatnia mialam w wieku 32 lat robilam tylko przeziernosc karkowa ale w tym roku skończę 39 i zrobie prenatalne usg i badanie krwi i mam nadzieję ze na tym skoncze , jezeli wyniki beda ok to nie chce robic badan b inwazyjnych, mysle ze badania prenatalne to b indywidualna sprawa

reklama
Bardzo ciężko znaleźć lekarza który jest dobry i z powołania naprawdę..., większość to frustraci z jakimiś pretensjami,

Misia-A - wejdę na kompa i pododaje ;)

Dziewczyny do wątku na fb można dołączać chyba do końca lipca tak zadecydowały dziewczyny bo jest tam już 47 mam. Wiec jak ktoś chce dołączyć to mówcie :) . Ja zapraszam , osobiście jestem tu i tu , grupa jest ukryta .

Szkoda jednak ze tu juz dziewczyny nie piszą tylko się przeniosły na fb i tyle.

Ja leżę dziecia nie ma słodkie lenistwo dziś :)

to ja tez dolaczylabym do fb , chciałbym pisac tu i tu

Do góry