reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Młoda ja mam 3× 1 dawka 100. I nic poza tym.

A rozmawiałam z endokrynologiem, bo gin polecił mi witaminy dla ciężarnych i mogę łykać te z jodem bez obaw. :)

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hej laseczki

Monsku- wiem co czujesz, z tymi gadaniami o córce "a może będzie " " oby byla" " fajnie by było żeby była corka" itp itd. , ja generalnie mam uczulenie na takie gadki i chyba raczej nie będę torelowac i coś odpowiem

Martus001 - fajnie ze trafiłaś na dobrego gina który wie co robi i jest szczery ale też nie burzy nadzieji od razu będąc chamem jak tu co niektórzy się zdarzają, trzymam kciuki za fasolkę, i oby beta przyrosla , pokaz jakie tam obrączki wybrałaś - ja juz mam podejrzany jeden wzór ale zastanawiam się czy dla faceta taka jest wystarczająco " męska " hehe, bo ma wzór na niej

Kruczyca- no w końcu łóżko dotarło ! To dobrze - czyli wybraliście właściwe skoro noc przespana :)

Fabimama- a w jakim banku jesteście bo słyszałam że bank of Ireland ma takie problemy , teraz ze nie działa i nie zaplacisz ani nic ...itp.

Rozmaryn- zazdroszczę wakacji na czekam na ten dzień aż w końcu gdzieś pojadę oprócz do Polski zobaczyć rodzinę (bez obrazy dla nich) hehe ale czuje się winna jak nie pojadę 2 razy w roku a wydaje jak na wczasach nie wiadomo gdzie, gdzie jedziecie ?

Elenna- gratulacje fasolki, to luteine masz tak ? I to znaczy ze nie miałaś badania usg przez brzuch? Ja miałam krwiaka i torbiel i juz zniknął po 2 tygodniach brania lekow - oszczędzaj się, lez dużo nie dzwigaj nic, a jak zareagowali wszyscy na ciążę :) ?

Airfix - ja mam trochę takich dretwien, noga czasem ręka , ale ty to pewnie lepiej powiedz lekarzowi na następnej wizycie.

Mi cały czas zimno, właśnie sobie odpoczywam, :) i się już zastanawialam co będę nosić w grudniu jak będzie tak zimno i będzie duży brzuch hah. Ja to musze mieć plan na wszystko hah.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka - mi tez jest ciagle zimno, az smiech, ze w lecie polara zakladam i welniane skarpety :) no i wiem co czujesz, ze jak wakacje to do Pl. My jezdziemy w jednym roku do Pl a w drugim gdzies indziej, zeby troche swiata zobaczyc, choc i z tym kiepsko ostatnio bo z pieniazkami cieniutko.

Wlasnie wszamalam duzy kawal pizzy i trawie, dziwne ze od pizzy nie mam mdlosci :p

Komiksy ja ostatnio robiłam pizzę i o dziwo też dobrze mi wchodziła :-) Micur-ka jedziemy do małej agroturystyki nad Jeziorko na pograniczu Kaszub i Borów Tucholskich

Emma Z chęcią bym przyjela trochę :) mnie lekko mdli tylko i dzis po witaminach mnie ciągnęło mega mocno.

Elenna Też byłam u endokrynologa i pytałam o witaminy. Kazał brać z joden bo ze mi on nie potrzebny ale dziecku tak:) wiec kupiłam te które lekarz kazał

Miciur-ka Na pewno powiem o tych dretwieniach. Już bym chciała wizytę mieć bo martwię się...jajnik bardzo boli, piersi przestały boleć i zmalaly. Ja zglupieje jeszcze 11dni:)

Dziewczyny tyle nerwow co ja sie najadlam w tej poczekalnii to nie pamietam siedzialam i poplakiwalam chlopu w rekaw czy oby napewno bedzie dobrze ,I JEST serduszko bilo:) wedlug usg to koniec 5 tygodnia lekarz mowi ze jest o tydzien mniejsze ale mial jakies kiepskie usg,wiec sie nie stresuje, teraz wracam do swojego lekarza,bo ty tylko nieplodnosc lecza,
elena ciesze sie razem z Toba
monsku tak to ja jestem starasza pani oczywiscie ze troche zartuje z ta starsza ale sie ciesze ze jestes w podobnym wieku
a co do plci wiecie mi naprawde wszystko jedno...wiadomo corka chce siostre a syn brata tu cytat ,,fajnie by bylo klockami lego bym sie pobawil.....,,tylko zapomnial ze najpierw sa duplo a nie technic;) a nam wszystko jedno ZDROWE tylko tego pragne -jak my wszystkie..
miciurka tak dzieci wiedza stare juz sa to nie ma co ukrywac .zareagowaly fajnie ale od dawna wiedza ze chcemy dziecko ,jak marudze tak ,,troszke,, bardzo to corka chodzi i jeczy pod nosem,,jeszcze tylko 8 miesiecy jeszcze tylko 8 miesiecy,,:):)

Hej laseczki

Monsku- wiem co czujesz, z tymi gadaniami o córce "a może będzie " " oby byla" " fajnie by było żeby była corka" itp itd. , ja generalnie mam uczulenie na takie gadki i chyba raczej nie będę torelowac i coś odpowiem

Martus001 - fajnie ze trafiłaś na dobrego gina który wie co robi i jest szczery ale też nie burzy nadzieji od razu będąc chamem jak tu co niektórzy się zdarzają, trzymam kciuki za fasolkę, i oby beta przyrosla , pokaz jakie tam obrączki wybrałaś - ja juz mam podejrzany jeden wzór ale zastanawiam się czy dla faceta taka jest wystarczająco " męska " hehe, bo ma wzór na niej

Kruczyca- no w końcu łóżko dotarło ! To dobrze - czyli wybraliście właściwe skoro noc przespana :)

Fabimama- a w jakim banku jesteście bo słyszałam że bank of Ireland ma takie problemy , teraz ze nie działa i nie zaplacisz ani nic ...itp.

Rozmaryn- zazdroszczę wakacji na czekam na ten dzień aż w końcu gdzieś pojadę oprócz do Polski zobaczyć rodzinę (bez obrazy dla nich) hehe ale czuje się winna jak nie pojadę 2 razy w roku a wydaje jak na wczasach nie wiadomo gdzie, gdzie jedziecie ?

Elenna- gratulacje fasolki, to luteine masz tak ? I to znaczy ze nie miałaś badania usg przez brzuch? Ja miałam krwiaka i torbiel i juz zniknął po 2 tygodniach brania lekow - oszczędzaj się, lez dużo nie dzwigaj nic, a jak zareagowali wszyscy na ciążę :) ?

Airfix - ja mam trochę takich dretwien, noga czasem ręka , ale ty to pewnie lepiej powiedz lekarzowi na następnej wizycie.

Mi cały czas zimno, właśnie sobie odpoczywam, :) i się już zastanawialam co będę nosić w grudniu jak będzie tak zimno i będzie duży brzuch hah. Ja to musze mieć plan na wszystko hah.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Tak mam luteine.
W pierwszym trymestrze( i chyba na początku II, już nie pamiętam jak miałam z córką ) robią usg przez pochwowe.
Rodzina zareagowała pozytywnie. O dziwo nawet teściowa zadzwoniła, że bd się małą zajmować, a sis M z chłopakiem bd w firmie pomagać to i M bd miał czasu dla nas więcej.
Także wszystko wyszło zadziwiająco pozytywnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy Wy też macie takie potworne mdłości??? Ledwo to wytrzymuję...
ja mam mdlosci praktycznie caly dzien a nawet w nocy jak wstane siusiu....
Monsku jako mama dwoch chlopcow wiem co czujesz -"oby corcia byla" [emoji6] a dla nas przecie grunt, zeby zdrowe bylo.
Jeszcze 2 tyg w pracy, a na reszte wakacji l4 bo juz nie ogarniam...

8599e6ydh9ss8jgy.png

Do góry