reklama
Kruczyca
Fanka BB :)
Na pewno będzie czekamy na wieściMasakra z tymi mdłościami jak to męczy, a na dodatek gardło zaczęło boleć.. Dziewczyny dziś mam wizytę u lekarza trzymajcie kciuki żeby był zarodek z serduszkiem
Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki!!!! Daj znać po wizycie!Masakra z tymi mdłościami jak to męczy, a na dodatek gardło zaczęło boleć.. Dziewczyny dziś mam wizytę u lekarza trzymajcie kciuki żeby był zarodek z serduszkiem
Ayran
Asia3003 trzymamy kciuki
Ja w pierwszej ciązy w ogole nie robiłam usg genetycznego, bo moja gin zerknęła tylko na tą kość nosową, czy coś tam i stwierdziła że nie ma takiej potrzeby Także ominął mnie taki wydatek. Tym razem robię, mam większą świadomość i raczej wiem co bym zrobiła gdyby wykryto poważną wadę.
Ja w pierwszej ciązy w ogole nie robiłam usg genetycznego, bo moja gin zerknęła tylko na tą kość nosową, czy coś tam i stwierdziła że nie ma takiej potrzeby Także ominął mnie taki wydatek. Tym razem robię, mam większą świadomość i raczej wiem co bym zrobiła gdyby wykryto poważną wadę.
Elenna
Ja robie tylko usg.
Test PAPPA jest tylko w kierunku zespołu patau, edwordsa i downa. W sumie to przy tych schorzeniach to jedyne co można dla dziecka zrobić to się przygotować na jego przyjście albo podjąć decyzję o aborcji.
W dodatku dla mnie to badanie to tylko statystyka. Nic pewnego. Dla kobiet po 35 r ż test PAPPA jest za darmo.
Test PAPPA jest tylko w kierunku zespołu patau, edwordsa i downa. W sumie to przy tych schorzeniach to jedyne co można dla dziecka zrobić to się przygotować na jego przyjście albo podjąć decyzję o aborcji.
W dodatku dla mnie to badanie to tylko statystyka. Nic pewnego. Dla kobiet po 35 r ż test PAPPA jest za darmo.
O i właśnie o to badanie prenatalne i z krwi mi chodziło. Kurczę to nie wiem jak lekarz mi to zrobi badanie bo przyjmie mnie w tym 9tyg5dni..A potem 13tyg5dni bo urlop ma. Ze ja wiecznie musze miec wszystko na ostatnia chwile robione. A krew pasuje pobrac po usg, chyba wczesniej bez sensu? Nie wyrobie sie, juz to czuje. I już się będę stresowaćBadania prenetalne składają się z usg genetycznego i testu genetycznego z krwi matki. Wykonuje się między 11 a 13t6d ciazy. Usg określa przyziernosc karkowa, czy jest widoczna jest kość nosowa i ogólnie jest wszystko na miejscu. Jeśli lekarza coś niepokoi wtedy zaleca test pappa który określa jakie jest prawdopodobieństwo zachorowania, lub wady u danego dziecka. Ale mi lekarz powiedział że jeśli w rodzinie nie ma tego typu historii, wiek matki ok itp i nie chce się usunąć ciazy jeśli coś by było nie tak to usg w zupełności wystarczy. I ja narazie ide tylko na usg. Nad testami będziemy myśleć jeśli byłoby coś nie tak.
Asia Kciuki za wizytę!!!
Kruczyca
Tak test z krwi robi się dopiero po usg. Na pewno zdążysz ze wszystkimO i właśnie o to badanie prenatalne i z krwi mi chodziło. Kurczę to nie wiem jak lekarz mi to zrobi badanie bo przyjmie mnie w tym 9tyg5dni..A potem 13tyg5dni bo urlop ma. Ze ja wiecznie musze miec wszystko na ostatnia chwile robione. A krew pasuje pobrac po usg, chyba wczesniej bez sensu? Nie wyrobie sie, juz to czuje. I już się będę stresować
Asia Kciuki za wizytę!!!
Dziewczyny czy, ktora z Was mysli o nifty albo podobnym tescie? ja rozmawialam z moim lekarzem i polecil mi to badanie,dodam ,ze jest spec.perinatologii
Ja myślałam, ale cena niestety nie do przełknięcia. 6 czerwca mam wizytę i mam porozmawiać z lekarzem o badaniach usg i testach pappa. Przyznam, ze nie do końca ufam testom z krwi, z tego co czytałam jest to naprawdę statystyka. Lekarz namawia ze względu na wiek 39 lat. Najchętniej zrobiłam bym tylko usg prenatalne i jak wszystko będzie ok to zrezygnowałabym z badania krwi. Porozmawiam jeszcze z lekarzem i zobaczymy.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama