reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

U mnie z objawów to raczej wieczorna zgaga niż poranne mdłości.. Ja właśnie po usg tarczycy (mam Hashimoto) - guzki i zmiany się zmniejszają, sama tarczyca niestety minimalnie też, ale generalnie jest bardzo ładnie :) Pod koniec tygodnia jeszcze trójkę tarczycową z krwi zrobię.

reklama
Czyli przyjmiecie:)))) Witam Kruczyca- z powodu wyniku markerow plodnosci -0,58 i analizie usg rezerwy jajnikowej,generalnie 2 tygodnie temu bylismy umowieni na podpisanie papierow do in vitro ale cos mnie tknelo aby zrobi test ciazowy...przed wizyta

Gratuluje...:) ja rownież milion schorzeń, obniżona rezerwa, poronienia....i jest, mam swoją cudna kropeczke bez in vitro, bez leków :) musisz wierzyć tak jak ja, ze to wlasnie teraz bedzie dobrze

Dziewczyny , napiszcie mi cos więcej o tych badaniach prenatalnych, testach....w którym tygodniu sie to robi, które z krwi, a które lekarz? Ja wizytę bede miec w 9,5 tyg, a kolejna 13,5 tyg ciazy.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

AIRFIX-dziekuje za slowa wsparcia bo naprawde ten strach jest okropny,a o jakich badaniach myslisz?my zdecydowalismy sie na nifty w 10 tygodniu ciazy ,jesli masz jakies pytania pisz:)

Warto jest robić nifty od razu? Moja gin powiedziala ze najpierw tradycyjnie usg i pappa, a jeśli bedzie cos niepokojącego to wtedy nifty

Gratuluje...:) ja rownież milion schorzeń, obniżona rezerwa, poronienia....i jest, mam swoją cudna kropeczke bez in vitro, bez leków :) musisz wierzyć tak jak ja, ze to wlasnie teraz bedzie dobrze

Dziewczyny , napiszcie mi cos więcej o tych badaniach prenatalnych, testach....w którym tygodniu sie to robi, które z krwi, a które lekarz? Ja wizytę bede miec w 9,5 tyg, a kolejna 13,5 tyg ciazy.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Badania prenetalne składają się z usg genetycznego i testu genetycznego z krwi matki. Wykonuje się między 11 a 13t6d ciazy. Usg określa przyziernosc karkowa, czy jest widoczna jest kość nosowa i ogólnie jest wszystko na miejscu. Jeśli lekarza coś niepokoi wtedy zaleca test pappa który określa jakie jest prawdopodobieństwo zachorowania, lub wady u danego dziecka. Ale mi lekarz powiedział że jeśli w rodzinie nie ma tego typu historii, wiek matki ok itp i nie chce się usunąć ciazy jeśli coś by było nie tak to usg w zupełności wystarczy. I ja narazie ide tylko na usg. Nad testami będziemy myśleć jeśli byłoby coś nie tak.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi też gin na pierwszej wizycie powiedziała, ze przy braku chorób genetycznych w rodzinie i przy wieku matki poniżej 35 lat powinno byc wszystko dobrze :)

Warto wiedzieć że te testy ani trochę nie szkoda dzidziusiowi a mogą pomóc dlatego chcę je zrobić ;) mimo że nie ma wskazań, nic na tym nie tracę przecież

reklama
Do góry