Jeśli się dostanie ba medycynę...ci bedziemy wiedziec dopiero koncem sierpnia poczatkiem wrzesnia to pierwsze 6 lat jest tak jak by medycyny ogolnej potem zaczynasz prace w szpitalu i tam dopiero specializacja... na szien dzisiejszy mysli o specjalizacji... patologia sądowa... - ciezka dziedzina... jak to mowi chcialby pomogac rodzinom/bliskim dowiedziec sie przyczyny smierci... . Choc wiadomo ze moze jeszcze zmieni zdanie. Nie kazdy radzi sobie emocjonalnie z takim kierunkiem. Jesli nie dostanie sie na medycynę wtedy Science ... czyli chemia biologi i fizyka w jednym. .. skomplikowane na medycene musi mieć 730punktów... matura z 8 przedmiotów.. może dac mu max 800 wiec.. każdy przedmiot musiałby zdać na jakieś 90 %. Na science potrzebuję tylko 340 punktów.Greey- fajnie ze wszytsko ok, nie ma to jak usg - gdybym mogła to bym sobie do domu kupiła i tylko siedziała i obserwowala hihi
Airfix- widzę ze my w podobnym kierunku idziemy zawodowym , ja się przymierzam na prawo rodzinne , już robiłam diploma 2 letnie tu w irl , teraz rozglądałam się za praca w kancelarii ale dzidzia z dzidzia się trafiło od razu ,
Wielkie zaskoczenie po wystaranym 2 lata synu hah.
Elenna- no to mąż nie może być w aż takim szoku skoro dziecko było wystarane - tez w tym przecież uczestniczył hahs
Fabimama- gratulacje dla syna, a on idzie żeby być gp czy w jakim konkretnie kierunku ?
My dziś na pobraniu krwi synka byliśmy - ale jestem mile zaskoczona bo tak się dzieci darły ze hej, jeden chłopczyk tak się wydzierał ze mi łzy naszły i mowie do W. Że skoro płacze na czyjeś dziecko to na swoje to będę wyć razem z nim, a tu szok nawet nie zapłakał ani nic! Puściłam mu bajkę , W. Go trzymał , I wszystko 2 min. I tyle.
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
rozmaryn wyniki toxo powinny byc tego damego dnia wieczorem, jeśli wcześnie zrobiłaś badanie, przynajmniej ja tak miałam :-)
Miciur-ka lekarz mi powiedzial że takie ciąże jak moja kończą się ok. 37 tygodnia więc pewnie urodzą się w połowie stycznia, pierwszą ciążę rozwiązano przez cc więc teraz pewnie będzie tak samo...
Miciur-ka lekarz mi powiedzial że takie ciąże jak moja kończą się ok. 37 tygodnia więc pewnie urodzą się w połowie stycznia, pierwszą ciążę rozwiązano przez cc więc teraz pewnie będzie tak samo...
A ja dziś byłąm na usg ( bo mialam uslyszec bicie serca) ale widać było tylko zarodek, i dr powiedziala ze dopiero w poniedzialek mam sie zglosic ze wtedy juz powinno byc ok. więc ja chyba zwariuje do poniedzialku. dziewczyny po ilu dniach od ostatnij miesiączki mialyście usg gdzie już słychac bylo bicie serca?
Ayran
Fanka BB :)
Zołza, ja w 6 tyg 5 dniu. A ty który masz tydzień? Jak lekarz twierdzi ze w poniedziałek powinno być widać to nie masz co schizowac
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Rozmaryn- jeśli nie byłaś jeszcze na żadnym usg a masz zamiar jechać na urlop to ja bym spr. Przed urlopem czy wszystko ok , żeby sumienie spokojne było ze możesz jechać , z czystym sumieniem itp.
Fabimama- no właśnie o to mi chodziło kim chce zostać czy gp czy jeszcze chciałby się ukierunkować dalej, jeju szczerze podziwiam go za ten kierunek , sama kiedyś się interesowałam i zamiast seriali takich dla nastolatek oglądałam medycynę sądowa , zabójstwa itp. A teraz po ciąży kompletnie zmiekłam , nie wyobrażam sobie mieć takiego zawodu, płakać mi się by od razu chciało, wiem.ze dla takich co mają mają tym doczynienia na codzień to chleb powszedni ale gdzieś to impakt na psychikę musi mieć , tyle się widzi. Podziwiam naprawdę .., ale to musi niezle zakuwac, skoro tyle punktów wymagają wow, trzymam kciuki i daj znać jaka reakcja dzieci .
Ps. Czyli jak nie pójdzie na medycynę to będziesz mogła iść do pracy bo juz się na ten grant nie będzie klasyfikował?! Tak
Zolza1111 -który to tydzień? ja byłam u lekarza 12.06 - a okres miałam ostatni 25.04 , tylko późno owulację miałam bo 13.05, i nie słyszeliśmy bicia serduszka ale widzieliśmy jak pikało ładnie , Lekarz nie mógł złapać bo z każdym moim oddechem się Fasolka przesuwała starałam się wstrzymać oddech no ale nie da się hehe . I po prostu nie mógł trafić, Wg om miałam niby 7 tydzień a wg usg wyszło ze to 5 tydz 6 dzień był, teraz idę w niedziele i zobaczymy czy dzidzia nadrobiła coś . Nie stresuj się, jeśli miałaś późno owulację to się wszystko wtedy w czasie przesuwa , będzie dobrze, jak usłyszysz serduszko od razu się uspokoisz .
Ja mam nadzieje juz posłuchać serduszka w niedziele , oby lekarz trafił tym razem hehe
Fabimama- no właśnie o to mi chodziło kim chce zostać czy gp czy jeszcze chciałby się ukierunkować dalej, jeju szczerze podziwiam go za ten kierunek , sama kiedyś się interesowałam i zamiast seriali takich dla nastolatek oglądałam medycynę sądowa , zabójstwa itp. A teraz po ciąży kompletnie zmiekłam , nie wyobrażam sobie mieć takiego zawodu, płakać mi się by od razu chciało, wiem.ze dla takich co mają mają tym doczynienia na codzień to chleb powszedni ale gdzieś to impakt na psychikę musi mieć , tyle się widzi. Podziwiam naprawdę .., ale to musi niezle zakuwac, skoro tyle punktów wymagają wow, trzymam kciuki i daj znać jaka reakcja dzieci .
Ps. Czyli jak nie pójdzie na medycynę to będziesz mogła iść do pracy bo juz się na ten grant nie będzie klasyfikował?! Tak
Zolza1111 -który to tydzień? ja byłam u lekarza 12.06 - a okres miałam ostatni 25.04 , tylko późno owulację miałam bo 13.05, i nie słyszeliśmy bicia serduszka ale widzieliśmy jak pikało ładnie , Lekarz nie mógł złapać bo z każdym moim oddechem się Fasolka przesuwała starałam się wstrzymać oddech no ale nie da się hehe . I po prostu nie mógł trafić, Wg om miałam niby 7 tydzień a wg usg wyszło ze to 5 tydz 6 dzień był, teraz idę w niedziele i zobaczymy czy dzidzia nadrobiła coś . Nie stresuj się, jeśli miałaś późno owulację to się wszystko wtedy w czasie przesuwa , będzie dobrze, jak usłyszysz serduszko od razu się uspokoisz .
Ja mam nadzieje juz posłuchać serduszka w niedziele , oby lekarz trafił tym razem hehe
Kruczyca
Fanka BB :)
Ja mam mieć na następny tydzień, robiłam wczoraj ale to dlatego że powiedziałam że nie muszę mieć od razu bo dużo babek na badaniach było akurat że mną i robią im na wczorajJuż myślałam że mi mdłości przeszły ale nie za fajnie by było, na dodatek miałam przytulanki z sedesem... Blee. zastanawiam się czy przed wyjazdem na wczasy nie wpaść prywatnie na USG bo planową wizytę mam po urlopie.
Dziewczyny mam do Was pytanie ile czeka się na wyniki toxo? Pamiętam że się czeka ale nie wiem ile
Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miesiączke miałam 4 maja, 6 czerwca byłam by potwierdzić ciąże i był wlasnie pecherzyk ciążowy prawidlowo umieszcozny i dr kazala mi mi przyjsc dzis - ale dzis widziala zarodek ale ze jeszcze nie bylo tego bicia serca i powiedziala zeby w poniedzialek, i tak się zastanawiam czy tok, schizuje moze dlatego ze to pierwsze dziecko , czyli nie mam co panikować, jak to dobrze mieć grupę wsparcia.
reklama