reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
dziekuje dziewczyny. tylko ze u nas jeszcze jest taki problem ze mała od 2 tygodni nie przybiera na wadze, wazy 2720 czyli dokładnie tyle ile w dniu wypisu ze szpitala. pałozna kaze dokarmiać, lekarz wogole olał sprawę- a ja nie wiem co robic. pokarm raczej mam bo zjada i spokojnie spi

A ile razy moczy pieluchę w ciągu dnia? Powinna tak kolo 6, to znaczy ze je dość dużo. Nie zasypia zanim się naje?
Zobacz tu na ten artykuł, może coś ci się skojarzy. Czasem jest przerwa w przybieraniu na wadze, bo tak dzidziusie rosną skokowo
Link do: Niemowlę nie przybiera na wadze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Barnek chcialabym żeby u mnie się to tak na spokojnie potoczylo, zebym mogła sie przygotowac do szpitala [emoji4] Oby reszta porodu byla szybka i przyjemna na tyle ile to możliwe!

Misia-A no wykorzystam ta sytuacje i pojde na egzamin jakby nigdy nic, może sie nie skapnie ze sie pomylił i nie bede musiala juz pisac kolokwium [emoji16]

Gamka mam nadzieję, że u mnie jutro bedzie ten wyjatek i porobie cos w domu bo niedlugo nam zabraknie sztuccy [emoji23]

Klauduska czesto sie tak spkojnie toczy. Zobacz sama ile tu dziewczyny pisaly na spokojnie, za nim do szpitala pojechaly i poród sie na dobre zaczął.

Ja myślałam ze juz Wszytsko wiem na ten temat... a tu prosze skurczy właśnie brak a jak sa to słabe i nierugularne... a juz byłam pewna ze urodzę dzis...

Barnek zdaje sobie sprawe ale i tak mysle, ze jak bedzie to nikt nie wie bo kazdy porod jest inny. Tak samo sobie życzę zeby dziecię urodziło sie szybko w malym bólu i oby za bardzo mnie tam na dole nie pokiereszowalo [emoji1]

Od jakiegoś czasu dzidzius wyciaga mi nogi pod same zebra. Ciagle brzuch mam pod same piersi i nozki albo wystają pod nimi, albo z prawej strony brzucha. Myślałam, że im bliżej porodu tym dziecko mniej bedzie sie ruszalo ze wzgledu na brak miejsca i bedzie pozginane tam na dole, zwlaszcza ze juz dawno jest w kanale rodnym glowka do dolu a ona ciagle wyciaga rece na dole a nogi pod samymi cyckami [emoji19]

Barnek zdaje sobie sprawe ale i tak mysle, ze jak bedzie to nikt nie wie bo kazdy porod jest inny. Tak samo sobie życzę zeby dziecię urodziło sie szybko w malym bólu i oby za bardzo mnie tam na dole nie pokiereszowalo [emoji1]

Od jakiegoś czasu dzidzius wyciaga mi nogi pod same zebra. Ciagle brzuch mam pod same piersi i nozki albo wystają pod nimi, albo z prawej strony brzucha. Myślałam, że im bliżej porodu tym dziecko mniej bedzie sie ruszalo ze wzgledu na brak miejsca i bedzie pozginane tam na dole, zwlaszcza ze juz dawno jest w kanale rodnym glowka do dolu a ona ciagle wyciaga rece na dole a nogi pod samymi cyckami [emoji19]

Klauduska mój mały to samo robi, w nocy sie z boku na bok nie mogę przeturlac tak mnie zebra bolą [emoji58]

NatkaPolka otoz to! Do tego brzuch zamiast mi sie opuszczac to mam coraz wyżej [emoji16] Jak sie wkurze to ja przepycham na dol i wtedy rekami grzebie [emoji1]

Sojnabig gratulacje!! Nareszcie się doczekałaś :)
Barnek trzymam kciuki oby szybko poszło :)
Marti22 dzisiaj miałam położna i pytała czy KP, ja ze tak ale dokarmiam. Reguła przy KP jest taka że ile razy jest przystawiany to tyle ma zrobić kupek [emoji33] jestem w szoku bo potwierdza się że na dobę może iść nawet 20 pampersow!!! To słowa położnej, ale po dzisiejszym dniu stwierdzam że po każdym KP kupna była i jadł bardzo często.

Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka

Sojnabig gratulacje!! Nareszcie się doczekałaś :)
Barnek trzymam kciuki oby szybko poszło :)
Marti22 dzisiaj miałam położna i pytała czy KP, ja ze tak ale dokarmiam. Reguła przy KP jest taka że ile razy jest przystawiany to tyle ma zrobić kupek [emoji33] jestem w szoku bo potwierdza się że na dobę może iść nawet 20 pampersow!!! To słowa położnej, ale po dzisiejszym dniu stwierdzam że po każdym KP kupna była i jadł bardzo często.

Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka

Marzenka serio to pierwsze słyszę taka teorie...

reklama
Do góry