reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Nie mogę usunąć :( o 5 rano obudziła mnie położna bo ciśnienie sprawdzała i tętno dziecka, dziewczyne obok podłaczyła pod ktg i nie sciszyła sprzętu i mnie wybudziło to kompletnie... ehhh :(

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
.jagodka gratulacje! [emoji8] Pięknie poszło, najważniejsze że się samo zaczęło i Wiktorek zdrowy [emoji4]

Kasia.zosia ja z jednej strony może jeszcze aż tak nie "schizuje" bo mam 3 tygodnie do terminu. Ale stwierdziłam, że czas zacząć pomagać dzidziusiowi, może zrobi mi prezent i do końca lutego wyjdzie. Za to moj K teraz mi zakazał rodzić, a Dusi wychodzic bo on ma warte i nie możemy mu tego zrobić i urodzić same. Ale poza tym cały czas chodzi i gada, że on już by tak chciał zobaczyc małą i wiedziec czy będzie zdrowa, i do kogo podobna. I chyba czasem ta niecierpliwość częściej wychodzi od niego niż ode mnie [emoji1] Wczoraj jak mialam ochote na czułości to mi się nie dawał dotknąć nawet bo seks może przyspieszyć wszystko [emoji23] I dopiero jutro mozemy cos zdziałać, jak wróci juz ze służby...

Kosik_3 biedaku Ty ;c Motywuj się tym, ze juz lada moment i bedziesz tulic malenstwo! [emoji4]

Gamka też tak stwierdzam, zwłaszcza ze siedzę sama, bez rodziny w poblizu, w czterech scianach [emoji19] Ale ja akurat wyciagam tego mojego wszedzie, w czwartek bylismy na festiwalu pizzy w pizza hut (nie polecam pizzy tam ani troche, ble ble ble), wczoraj zrobilismy wyprawę po chyba wszystkich budowlanych w mieście i oglądaliśmy łóżka w ikea. Co prawda ja mam termin dopiero na 28 lutego ale siedzenie samemu pol dnia w domu doprowadza mnie do szalu [emoji21]

La_nina nie ma się co stresowac mimo wszystko. Najwazniejsze, ze ufasz lekarzowi a jak on mowi, że nie ma powodu do obaw to chill out!

A tak odnosnie tego, ze któraś się boi tej dużej wagi to ja tez sie ostatnio balam bo na wszystkich badaniach usg Dusia byla bardzo duza jak na swoj "wiek" a zwlaszcza na mnie, przed Bozym Narodzeniem usłyszałam od lekarza, ze dzidziuś jest bardzo duzy i jest duża szansa, ze zakonczy sie to cc bo ja jestem bardzo szczupla. A maleństwo rośnie jak na drozdzach i on obstawia dosc spora wage. Dla mnie to bez roznicy jaki bedzie porod, oby dzidzius byl zdrowy. No ale tez sie denerwowalam. No i co? Moj wspanialy, nieogarniety lekarz na ostatniej wizycie mierzyl ostatecznie mala i okazało sie, ze teraz rosnie juz o wiele wolniej i z wagi na kilka tyg do przodu, teraz waga jest na kilka dni do tylu względem terminu [emoji1] A on stwierdza "No tak przecież Pani jest taka drobna, ze nie mozliwe jest zeby dziecko bylo duze" no i zaczęłam się zastanawiać czy on ma rozdwojenie jaźni czy to ja nie nadążam za nim [emoji23]

Klaudusia ja na studiach pracowałam w PizzaHut i pizza była cudowna. Do dziś mi brakuje :-( tylko to było takie PizzaHut razem z KFC więc mieliśmy ograniczoną ilość pizz. Jak ja bym sobie zjadła zingera z podwójnym majonezem o ja!!która mi wyśle bo do kfc mam daleko niestety

Ja sie nie nastawiam na rodzenie w terminie (czyli do pon), ale tez jestem bardziej wyluzowana, bo pierwszy byl rodzony w 41+6. Tutja nawet ktg mi nie robia..pojde we wtorek, zeby pokazac sie i powiedziec jak sei czuje. POtem znow w nast wtorek i wtedy dostane skierowanie na wywolanie.

Starajcie sie zyc "normalnie" a was zakonczy :p

Barnek - i jak wysiedzialas tyle w kinie? My bylismy wczoraj u tesciow, ale to luz, bo po 2-3 godz siedzenia rozlozylam sie na kanapie :)

Opryszczka nagle wyskoczyla na usta, eh szukam zofiraxu po calym domu :)

Sojna wodze ze humor dopisuje, jak już się zacznie to szybko pójdzie, taka będziesz mieć radosc i motywacje :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Już mi się nie chce płakać :p tu tylko rotacja, przychodzą, rodzą, wychodzą a ja dalej leżę... Liczę na to , że w tym tygodniu urodze :D w nocy odpadł kolejny kawałek czopa, dziś rano sluz jak białko ale różowy

Już mi się nie chce płakać :p tu tylko rotacja, przychodzą, rodzą, wychodzą a ja dalej leżę... Liczę na to , że w tym tygodniu urodze :D w nocy odpadł kolejny kawałek czopa, dziś rano sluz jak białko ale różowy

nie chcę krakać ale jak mi zaczynał wychodzić biało różowy śluz to szyjka się rozwierała... Już bliżej niż dalej. Swoją drogą jak oni chcą żebyś na czczo rodziła? Przecież to trzeba mieć siły

reklama
Monsku - tak, śniadanko już na mnie czeka :D 3 kromki chleba, liść sałaty, plaster szynki i kostka masła :D mniam :D ale spoko, mamuśka mnie wczoraj zaopatrzyła w kabanoski :D

Rozmaryn - właśnie ja też tego nie rozumiem totalnie. Jestem taka głodna, że mi burczy w brzuchu, ja mam tak, że jak dłużej nie jem to zaraz mi niedobrze i kręci mi się w głowie.. A oni tu wychodzą z Założenia, że nie można jeść, bo jakby coś się działo i trzeba byłoby zrobić cesarke to co wtedy.. Ale przecież zacząć się coś dziać może nawet po śniadaniu... :p mimo że przed śniadaniem była cisza :D

Do góry