reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kosik_3 nie dziwię się, że Ci przykro bo kazda by się nastawiła, że wszystko ruszy i zobaczy maleństwo. Nie denerwuj się, może jutro już nie będzie problemu i Cię przyjmą [emoji4] Głowa do góry kochana, juz niedługo! Może Cię pocieszy to, że mi do terminu jeszcze 24dni zostały [emoji19]

.jagodka ja też przesyłam siły! I tak twarda z Ciebie babka!

Super_mysz gratulacje!

reklama
Gratulacje¡!!!!!!!! A ja nie chce jeszcze. Mężowi udzieliło się wicie gniazda i postanowił wymienić panele w przedpokoju choć nie było takiej konieczności na już ale się uparl. Dzięki temu mam burdel w całym mieszkaniu.

Super_mysz Gratulacje!!

Marzenka Tobie również Gratulacje! !

Rozmaryn Czyli polecasz gaz? Ja chce z tym rodzić, dostajesz go od początku w tym szpitalu gdzie chce rodzić. To jest gaz rozweselajacy - Tlen i podtlenek azotu. Jedni chwala inni nie.

Ja po wizycie u położnej...No szyjka wysoko dalej, brak rozwarcia :/ Położna moja nie ma dyżurów do 13 - tego w moim szpitalu i namawia mnie na szpital w którym pracuje - tam gazu nie ma ,a ja innego polepszacza nastroju nie dostanę, żadne znieczulenia nie wchodzą w grę. No i ten szpital stosuje jak dla mnie terror laktacyjny. Wisi tablica 130x70cm odnośnie karmienia piersią i tego czego na ich oddziale nie stosują i stosować nie wolno - żadne butelki,smoczki,kapturki...I punkt który mnie oburzyl dotyczący leków które matka musi przyjmować ,a które uniemożliwiają karmienie i brzmiał w stylu " takie leki będą matce odstawiane'. Bym chyba nie zła awanturę tam zrobiła,za narażenie mnie na utratę życia.

Super_mysz Gratulacje!!

Marzenka Tobie również Gratulacje! !

Rozmaryn Czyli polecasz gaz? Ja chce z tym rodzić, dostajesz go od początku w tym szpitalu gdzie chce rodzić. To jest gaz rozweselajacy - Tlen i podtlenek azotu. Jedni chwala inni nie.

Ja po wizycie u położnej...No szyjka wysoko dalej, brak rozwarcia :/ Położna moja nie ma dyżurów do 13 - tego w moim szpitalu i namawia mnie na szpital w którym pracuje - tam gazu nie ma ,a ja innego polepszacza nastroju nie dostanę, żadne znieczulenia nie wchodzą w grę. No i ten szpital stosuje jak dla mnie terror laktacyjny. Wisi tablica 130x70cm odnośnie karmienia piersią i tego czego na ich oddziale nie stosują i stosować nie wolno - żadne butelki,smoczki,kapturki...I punkt który mnie oburzyl dotyczący leków które matka musi przyjmować ,a które uniemożliwiają karmienie i brzmiał w stylu " takie leki będą matce odstawiane'. Bym chyba nie zła awanturę tam zrobiła,za narażenie mnie na utratę życia.

Airfix ja tez polecam gaz, oba porody wczesniejsze mialam na gazie ... i jak dla mnie super. Troche tak jakbys na lekkim haju byla... wszytsko do ciebie dociera, wszytsko czujesz ale lekko przytlumione.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jagoda nie denerwuj się. Ja miałam identycznie od 1 w nocy bole i rozwarcie na 4 aż do 10 rano i byłam tak zła i sfrustrowana ze nic i jeszcze każdy stekal ze to 4 dziecko i powinno być szybko, a od 10 do 11.10 tak się rozkrecilam ze urodzilam

Airfix polecam. Trochę mnie otumanił w najgorszym momencie, jak już nie dawałam rady. Minus taki ze trzeba leżeć lub siedzieć. Ogólnie polecam poród aktywny, piłka chodzenie prysznic i masaż kręgosłupa (mój mąż robi to idealnie) no i oddychanie. Położne w ogóle namawiały mnie na poród na stojąco ale albo gaz albo to.

reklama
Dziewczyny ale szalejecie! I znowu masowo wszystkie rodza [emoji1] Gratulacje dla wszystkich, jagodka trzymam kciuki zebys jak najszybciej zobaczyła Wiktorka!

Czy mogę prosić, żebym w nastepnej fali porodów i ja się znalazła? [emoji16] Prosze, proszę, proosze!

Przecież Ty jeszcze prawie miesiąc masz, nie spiesz się - czekaj na mnie. Pamiętaj ostatni będą pierwszymi :p

Super mysz gratulacje :D

Do góry