reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Airfix polecam. Trochę mnie otumanił w najgorszym momencie, jak już nie dawałam rady. Minus taki ze trzeba leżeć lub siedzieć. Ogólnie polecam poród aktywny, piłka chodzenie prysznic i masaż kręgosłupa (mój mąż robi to idealnie) no i oddychanie. Położne w ogóle namawiały mnie na poród na stojąco ale albo gaz albo to.

U nas można i gaz i stać, nie ma nakazu leżenia.
Bardzo mądre położne, ja uważam ze to wygodna pozycja. I aktywność chodzenie, piłka, naprawdę pomaga.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Barnek, rozmaryn I o to mi chodzi, żeby mnie otumanilo hahah na "trzezwo" kolejnego porodu nie przeżyje [emoji23] ogólnie chodzi mi o coś co pomoże mi przestać koncentrować się na bólu.
Jak wybiorę szpital z gazem to położna może nie dojechać, jak wybiorę szpital w którym położna moja jest to gazu nie ma ale można z wanny korzystać. Teraz będę myśleć...

Barnek, rozmaryn I o to mi chodzi, żeby mnie otumanilo hahah na "trzezwo" kolejnego porodu nie przeżyje [emoji23] ogólnie chodzi mi o coś co pomoże mi przestać koncentrować się na bólu.
Jak wybiorę szpital z gazem to położna może nie dojechać, jak wybiorę szpital w którym położna moja jest to gazu nie ma ale można z wanny korzystać. Teraz będę myśleć...

Ja tez mam obawy jak przeżyje.. na sama myśl mnie wykręca....gaz jest ok, bo faktycznie lekko uśmierza ale na tyle ze Wszytsko czujesz.

Z drugiej strony dobra położna tez jest wazna. Ja miałam super przy drugim porodzie.

Barnek Czuć to mogę..choć bólu po oxy to nie zapomnę nigdy..Ale żebym nie koncentrowala się na tym przesadnie ze boli. Bo wtedy łatwo się poddam i spanikuje ,a chce podejść do tego porodu inaczej.

Barnek Czuć to mogę..choć bólu po oxy to nie zapomnę nigdy..Ale żebym nie koncentrowala się na tym przesadnie ze boli. Bo wtedy łatwo się poddam i spanikuje ,a chce podejść do tego porodu inaczej.

To chyba dobra polozna jest lepsza niż gaz... jednak reaguje na bierząco i wie czego Ci potRzeba w danej chwili.

Ja na moj poród mam taki plan, moj m o tym wie i ma mi przypominać, ze tak chciałam na trzeźwo bez bólu;) :
- nie chce znieczulenia
- wezmę gaz ale najpóźniej jak sie da
- chce jak najpóźniej do szpitala jechac, a tak być w domu
- mam muzke do oddychania i na niej chce sie skupić
- aktywny poród, chodzenie i piłka, bujanie sie

To moje punkty ;)

Super_mysz - GRATULUJĘ !!!
images

Kosik_3 nie dziwię się, że Ci przykro bo kazda by się nastawiła, że wszystko ruszy i zobaczy maleństwo. Nie denerwuj się, może jutro już nie będzie problemu i Cię przyjmą [emoji4] Głowa do góry kochana, juz niedługo! Może Cię pocieszy to, że mi do terminu jeszcze 24dni zostały [emoji19]

.jagodka ja też przesyłam siły! I tak twarda z Ciebie babka!

Super_mysz gratulacje!

Dziękuję Klauduska za słowa otuchy ! :)

reklama
Do góry