reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Dzień dobry Dziewczyny, ale naskrobane...:)
Grabcia kochana, jesteś najlepszą mamuśką pod słońcem, ciesz się swoim dzidziusiem, poród cc czy sn to poród-koniec i kropka. TY go nosiłaś pod serduchem 9 miesięcy i koniec. Nie daj się wkręcić w spiralę negatywnych myśli!!!
Sojnabig-ile Ty jesteś po terminie bidulko? Boże..współczuję...:( To czekanie to musi być koszmar...
Ale się skończy w końcu!!!
.jagódka-czemu butelka jest odradzana na początku, a lepszy kubeczek?
Ja mam tylko butelkę, bardzo jestem nastawiona na karmienie piersią, a jak trzeba będzie dokarmiać to się boję w sumie, bo może jak przystawię butelkę to odrzuci mojego cyca..

Już tak bym chciała tulić córkę, mam 9 dni do terminu, nic się u mnie nie zapowiada, skurczy tyle co kot napłakał, tylko bóle jak na okres, żaden czop nie odpada, never ending story.. w głowie mam tak nakręcone, że już ciężko ze mną wytrzymać.

Sojnabig - bardzo Ci wspolczuje. Nagle przyszedl inny lekarz i zmienil zdanie... Szok co sie dzieje.

Super mysz - ładnie sie rozkrecilo. Powodzenia!

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ale się dzieje widzę tylko luty się zaczął hihi , a dzieciaczki "jak jeden mąż chcą wyskoczyć " [emoji23] ;) hehe,

Gratuluję nowym mamusiom :*

I powodzenia rodzącym, ja meet czasu nie mam usiąść na forum bo mamy latania z maluszkiem, i mam masakrę ze starszakiem nic się nie slucha , odwala akcje - masakra !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu - mam tak samo. Termin za szesc dni, brzuch wysoko, czop nie odszedl, skurczy brak, tylko bole krzyzowe co wieczor i dzisiaj bol jak na okres.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Barnek ja jeżdżę samochodem cały czas :) do lekarza mam ponad 20 km.
Ellie ja miałam dużo pokarmu, Zosia ciągnęła od początku jak smok a i tak na 2 dzień spadła ponad 300g. Myśl pozytywnie i przystawiaj jak najczęściej :)
Turluturlu z butelki jest łatwiej i szybciej, dlatego często dzieciaczki nie chcą wrócić do piersi. W wielu miejscach już maluszki się dokarmia z kubeczka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeszcze mam takie pytanie do tych co samochodem jezdza. Ja jeszcze jezdze ale raczej krotkie odcinki, a dzis porrzebowalabym sie ruszyc dalej...nie jest to duzo bo 30 km w jedna strone ale tak sie zastanawiam.... czy jechac
ja jeżdżę cały czas i dla mnie to żaden problem, mam rodziców 30km od siebie, a ostatnio jestem częstym bywalcem u nich :D ale to Ty sama musisz ocenić czy dasz radę ;)
wszystkim rodzącym życzę szybkich i bezbolesnych porodów :)
a ja muszę się poskarżyć, że moi sąsiedzi postanowili chyba przyśpieszyć mi termin porodu, bo mnie tak wkur...ają :mad: siadło nam światło u małej w pokoju i trzeba było instalację naprawić - no i sąsiadka przyleciała awanturę zrobić, że młota używamy :mad: nie dość, że mnie wkurzyła to jeszcze musiałam małżona uspokoić, bo on to z tych nerwowych i chciał iść do niej zrobić jej awanturę :o a zaś wczoraj gówniara imprezowiczka przyszła mnie umoralniać, że ona chora, a ja o 12 po południu głośno muzyki słucham :mad: (większość moich sąsiadów wie, że lubię słuchać głośno i też wiedzą, że robię to zazwyczaj rano, gdy są w pracy) :mad: powiem Wam, że gdyby nie ta moja szyjka to chyba bym wczoraj urodziła, bo tak mnie skurcze męczyły (włącznie z takimi co próbuje się coś wycisnąć) - z drugiej strony przynajmniej się dowiedziałam, jak to jest mieć skurcze o_O:D

Miciur-ka Oj to starszy brat daje popalić :) Mój na razie czeka na małą , zobaczymy co będzie jak się urodzi. Ogólnie jest halasliwym i ruchliwym dzieckiem więc pewnie też będą spiecia u nas...
Ależ Ci zazdroszczę ze już jesteś po wszystkim. Ja nadal czekam. .

Rozmaryn A jednak;) no teraz się musi udac

Sojnabig No co za lekarze!
Choć ja też proszę położna żebyśmy nie czekały zbyt długo po terminie..choć ona ma teorię " ze dziecko samo wie najlepiej kiedy ma wyjsc". Jak do 10luty nie urodze to na razie zgodziła się na 13-tego na wywołanie.

Super_mysz Lekkiego porodu!

Ja dziś jadę na badanie i czuje ze się coś ruszy .

reklama
tydzień po porodzie trafiłam do szpitala i lezalam przez tydzień później tydzień czekać żeby kroplowki wyparowaly ze mnie czyli w sumie dwa tygodnie przerwy bałam się ze mały już nie złapie piersi ale widać ze biedaczek tęsknił bo od razu złapał A na początku miałam bardzo mało pokarmu dopiero w 3 dobie napłynęło

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry