reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Turluturlu - mi w miesiąc przybrał ok 300 gram i gin nie mówił mi nic na temat, że to coś złego. W szpitalu też. Łożysko wydolne, przepływy ok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Turluturlu to tylko przewidywana waga może być różnie, nie ma co sie denerwować na zapas;) ważne że waga przybywa, chociaż troszkę :) tak w ramach ciekawostek: mojej koleżance na usg dzień przed porodem powiedzieli że małe dziecko, waga 3200, urodziła i sie okazało że odrobinę ponad 4kg waży :p

Nie tylko Ty, bo ja też ;) wprawdzie u mnie to jest raczej na zasadzie, że chcę dotrwać do 10 lutego, bo wtedy do kina idę :D a potem niech się dzieje co chce :D
Właśnie co Ci lekarz mówi na temat przyrostu? Z tego co pamiętam czasem jest tak, że łożysko jest niewydolne i wtedy są małe przyrosty wagi i faktycznie wtedy szybciej rozwiązują ciążę

I ja również i tez do 10 conajmniej bo wtedy mam termin :D
U mnie budyń był ze 3 razy w zeszłym tygodniu :D cały dla mnie bo nikt w domu nie je :D a wcześniej 3 razy był kisiel :D
Trochę mnie zgaga męczyła przez ostatnie dni i okazało się ze pomaga mi błyskawicznie... cola :D

Dziewczyny które mają problem ze swędzącymi nogami. Ja tak narzekałam i znalazłam sposób. Krem od oparzeń słonecznych. Wszystko jedno jaki byleby było napisane że bezpieczny w ciąży. Jak zaczynało swędzieć to smarowałam, przestawało za każdym razem. Traz na szczęście problem minął. Też chciałabym juz urodzić, tymbardziej że położna mnie nastraszyla. Młody ułożony główka w dół ale podobno ma tak dużo miejsca ze może sie odwrocić. To samo było z Majka.

Asia3003 ja planuję rodzić przy mojej gin prowadzącej i myślę dać jej 200zl extra.. Podobno całkiem inna jest, bardzo opiekuje się pacjentka i wszystko naj; raczej krytykuje takie zachowanie ale to mój pierwszy poród i wolę mieć zapewnioną opiekę.

Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka

Też chciałabym juz urodzić, tymbardziej że położna mnie nastraszyla. Młody ułożony główka w dół ale podobno ma tak dużo miejsca ze może sie odwrocić. To samo było z Majka.
moja do tej pory nie odwrócona :) w poprzek sobie siedzi, ale z tego co pamiętam mówili mi, że jak głową w dół się odwróci to ciężej jest z tego położenia wyjść :)

U mnie 2000g na 35 tygodni, rośnie, ale wolno (ostatnio 150g przez 16dni), przepływy w łożysku ok.
Zastanawiam sie ile jeszcze może urosnąć, bo u mnie planowane cc miało być w połowie lutego, ale teraz to nie wiem co zrobią. Na razie mam chodzić na usg co tydzień.

reklama
Ja dzisiaj tez 37+0 i rownież sie niecierpliwie bo tydzień temu na usg wyszło, ze synek ma Ok 3300-3400 wiec bardzo chętnie bym juz urodziła bo aż sie boje jak duży będzie jesli doczekam do terminu [emoji30][emoji28]

Do góry