reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

MumToBe- może warto iść prywatnie na wizytę ? Ja byłam i się dowiedziałam ze krwiaka mam i biorę leki - mimo że krwawienia nie miałam , chyba jescze trochę Ci brakuje do 12 tygodnia ciąży wiec moim zdaniem długo czekać nie wolno jeśli masz jakieś plamienia, najważniejsze żeby nie była to żywa krew, dla własnego spokoju radziłabym sprawdzić

Jeju dziewczyny to ja mam chyba wszystkie smaki świata - raz na ostre raz na słodkie , coś zagryze czymś kompletnie innym - dziś mnie koleżanka poczestowala obiadem a w przerwach loda lizałam hah,

Ja mam tak ze kompletnie rano to mi się nie chce nic jeść niedobrze i zbiera na wymioty itp. Później już po południu troszkę lepiej, zapachy różne mnie drażnią - cały czas mi coś w mojej kuchni śmierdzi ! Masakra ! Wchodzić mi się tam nie chce bo zdzierzyc nie mogę zapachu haha . No ale dziecko musi coś jeść to się zmuszam,

Airfix - ja sobie w irl przepisuje z prywatnego na nfz , i zostawiam receptę biorę druga i tyle , ja chyba też będę brać coś bez jodu .. idę badać hormony bo nie wiem czy wszytsko ok, jakie masz objawy ? Jak można wiedzieć ?

W ogóle ciągle mi jest zimno czy ktoś się orientuje czy to przez to ze czegoś mi brakuje witamin hormony ? Cały czas pod kocem w kurtce zimno miii,

Dziecko moje ukradło koleżanki córce rower i nie chciał z niego zejść i nie mogłam do domu zagonic ani złapać hah, taki szybki skubaniec a rower duży a smigał ze hej. Zmęczony padł śpi jak suseł :)

Kami - mi się tez ostrego chce ze hoho, to dużego juz synka masz , napewno w podróży tyle już nie wysiedzisz co wcześniej . A na ile synek przyjeżdża do Ciebie ?

Oj pochwalilam ze się dobrze czuje wieczorem a tu mnie zemdliło hah ... zawsze tak jest jak pochwale ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja jem wszystko i słodkie i słone i ostre, ale z przewagą na słodkie... I to wciągam tonami. :p jedyne co to dziś mi chipsy na placu zabaw śmierdziały, ale to dobrze bo mnie ostatnio ciągnęło do nich strasznie :p

Mumtobe tez myślę, że może lepiej do lekarza pójść. Do 12 tyg jeszcze daleko, lepej się upewnić czy to nic poważnego. Ja mieszkam w Finlandii i tutaj tez usg dopiero w 12 tyg. Ale poszlabym prywatnie, albo zadzwoń do swojej przychodni/szpitala/lekarza i powiedz, że masz plamienia i ze się martwisz. Powinni się Tobą zająć.

Ja.mam tak samo, raczej słone. Słodkie właśnie zadko, a na jogurty nie dobrze mi się robi. Przed ciążą jadłam dość sporo. Zresztą niedobrze mi jak nic nie jem, jak jem to.jest ok.

Ja biorę codziennie witaminy i kwas foliowy dla kobiet w ciąży z zaleceń położnej fińskiej firmy. Mam nadzieje, ze prawidłowo.
Dzisiaj lecę do Polski, 2 h lot. Tyle się w internecie naczytalam, czy można latać czy nie, że już sama nie wiem. Trzeba być pozytywnej myśli. A wy macie jakieś doświadczenia z lataniem w ciąży?
Ja w tej ciąży ju, lecialam w 4 tyg, nic mi nie było.
Jutro pójdę oddać krew i mocz, a we wtorek.do.lekarza i pierwsze usg.

Ktoras pisała, że jej zimno. U mnie to.samo, mam.swetr, kurtkę dzinsowa, druga kurtkę od męża i się.trzese.

Hej dziewczyny :) mam pytanie - czy któraś z was miała brązowe plamienie? Mi się sporadycznie zdarza... takie jednorazowe co kilka dni. Mieszkam w uk i na pierwszą wizytę (w dodatku z położną) muszę czekać do 12 tc :crazy:. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamień, ale mieszkałam i prowadziłam ją w pl. Tu jest zupełnie inna historia...wiem że jeśli to zgłoszę u lekarza rodzinnego to odpowie mi że do 12 tc wszystko może się zdarzyć :( martwię się..
Kochana ja jestem po 5 poronieniach, brązowe plamienia świadczą o niedostatecznie wysokim progesteronie. Potrzeba wspomóc maluszka Duphastonem bądź Luteina. Do 12tyg to za dlugo. Wiem ze wizyty u pl lekarzy są drogie ale ja bym już nie patrzyła na to chcąc utrzymać ciążę. Chyba ze masz możliwość kupienia gdzieś któregoś z tych leków?

MumToBe- może warto iść prywatnie na wizytę ? Ja byłam i się dowiedziałam ze krwiaka mam i biorę leki - mimo że krwawienia nie miałam , chyba jescze trochę Ci brakuje do 12 tygodnia ciąży wiec moim zdaniem długo czekać nie wolno jeśli masz jakieś plamienia, najważniejsze żeby nie była to żywa krew, dla własnego spokoju radziłabym sprawdzić

Jeju dziewczyny to ja mam chyba wszystkie smaki świata - raz na ostre raz na słodkie , coś zagryze czymś kompletnie innym - dziś mnie koleżanka poczestowala obiadem a w przerwach loda lizałam hah,

Ja mam tak ze kompletnie rano to mi się nie chce nic jeść niedobrze i zbiera na wymioty itp. Później już po południu troszkę lepiej, zapachy różne mnie drażnią - cały czas mi coś w mojej kuchni śmierdzi ! Masakra ! Wchodzić mi się tam nie chce bo zdzierzyc nie mogę zapachu haha . No ale dziecko musi coś jeść to się zmuszam,

Airfix - ja sobie w irl przepisuje z prywatnego na nfz , i zostawiam receptę biorę druga i tyle , ja chyba też będę brać coś bez jodu .. idę badać hormony bo nie wiem czy wszytsko ok, jakie masz objawy ? Jak można wiedzieć ?

W ogóle ciągle mi jest zimno czy ktoś się orientuje czy to przez to ze czegoś mi brakuje witamin hormony ? Cały czas pod kocem w kurtce zimno miii,

Dziecko moje ukradło koleżanki córce rower i nie chciał z niego zejść i nie mogłam do domu zagonic ani złapać hah, taki szybki skubaniec a rower duży a smigał ze hej. Zmęczony padł śpi jak suseł :)

Kami - mi się tez ostrego chce ze hoho, to dużego juz synka masz , napewno w podróży tyle już nie wysiedzisz co wcześniej . A na ile synek przyjeżdża do Ciebie ?

Oj pochwalilam ze się dobrze czuje wieczorem a tu mnie zemdliło hah ... zawsze tak jest jak pochwale ;)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Mi też jest strasznie zimno:/ choć zwiekszylam sama dawkę leku na tarczyce bo już czułam się koszmarnie i to zimno przestało tak doskwierac bardzo to i tak dalej sie ubieram w kurtki,swetry bo przychodzi moment że czuje się jak sopel lodu :) Tarczyce w ciazy mam badać co miesiąc. Wczoraj mnie mdlilo od rana do późnego południa, i z tym jedzeniem problem.

Mumtobe tez myślę, że może lepiej do lekarza pójść. Do 12 tyg jeszcze daleko, lepej się upewnić czy to nic poważnego. Ja mieszkam w Finlandii i tutaj tez usg dopiero w 12 tyg. Ale poszlabym prywatnie, albo zadzwoń do swojej przychodni/szpitala/lekarza i powiedz, że masz plamienia i ze się martwisz. Powinni się Tobą zająć.

Ja.mam tak samo, raczej słone. Słodkie właśnie zadko, a na jogurty nie dobrze mi się robi. Przed ciążą jadłam dość sporo. Zresztą niedobrze mi jak nic nie jem, jak jem to.jest ok.

Ja biorę codziennie witaminy i kwas foliowy dla kobiet w ciąży z zaleceń położnej fińskiej firmy. Mam nadzieje, ze prawidłowo.
Dzisiaj lecę do Polski, 2 h lot. Tyle się w internecie naczytalam, czy można latać czy nie, że już sama nie wiem. Trzeba być pozytywnej myśli. A wy macie jakieś doświadczenia z lataniem w ciąży?
Ja w tej ciąży ju, lecialam w 4 tyg, nic mi nie było.
Jutro pójdę oddać krew i mocz, a we wtorek.do.lekarza i pierwsze usg.

Ktoras pisała, że jej zimno. U mnie to.samo, mam.swetr, kurtkę dzinsowa, druga kurtkę od męża i się.trzese.
Hej możesz lecieć. Spokojnie tylko spaceruj po samolocie kilka razy...

85993e3kbt9gkxpn.png

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi ;) w poniedziałek zadzwonię do mojego gp i poproszę o wizytę. Póki co nie panikuję bo to plamienie zdarza mi się naprawdę sporadycznie i być może organizm się oczyszcza... nie wiem... zobaczę co mi powiedzą.

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi ;) w poniedziałek zadzwonię do mojego gp i poproszę o wizytę. Póki co nie panikuję bo to plamienie zdarza mi się naprawdę sporadycznie i być może organizm się oczyszcza... nie wiem... zobaczę co mi powiedzą.

Mi lekarz jak bylam na pirteszej wizycie mowil, ze moge krwawic, bo widac bylo ze jeszcze troche krwi starej bylo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do podróży w ciąży to właśnie wracamy z Krakowa, byliśmy kilka dni u rodziny. Dzisiaj zrobimy z 600 km, bo najpierw do Poznania po kota, a potem jeszcze do moich rodziców na kolejne kilka dni ;)

Szkoda ze nie jestem w stanie być na bierzaco tak z telefonu, niby nadrobilam, a już nie pamiętam co kto pisał ;)

Robi się nas coraz więcej, super :D

Co do waszych narzekań na dolegliwości, to chętnie przyjelabym jakies jedne malutkie mdłości albo jadlowstret do czegoś xD u mnie stan całkowicie normalny,
raz tylko mnie odrzucilo od kawy, ale teraz znowu mam ochotę jak zawsze.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry