reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Cześć mamuśki. Mam prośbę, powiedzcie co wam najbardziej podchodzi z jedzenia. Chodzę głodna już od dawna ale na nic nie mam ochoty. Zapachy mi nie przeszkadzają ale jak zobaczę jedzenie to mnie odpycha. Mdli mnie już z głodu, nie mam na nic siły a przy dzieciach nie mogę sobie pozwolić na leżenie .

Dla mnie słodkie może nie istnieć, mam ciagle ochotę na mięsiwo [emoji14] i w ogóle na słone rzeczy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ryby, których należy unikać:
szczupak
okoń
merlin
miecznik
rekin
sandacz
miętus
wątróbki z dorsza, innych ryb
węgorz
surowe owoce morza
ryby zimnowędzone oraz wędzone, niewiadomego pochodzenia
Ryby, które można spożywać bez ograniczeń:
ryby, pochodzące z otwartych mórz, oceanów, np. dorsz, makrela, sielawa
potrawy ze śledzi, paluszki rybne, kawior
łososie morskie, oceaniczne
sieje
śledzie, pochodzące z połowów oceanicznych
świeże ryby, z renomowanych wędzarni

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

A tuńczyk ??? Ostatnio mam. Fazę i mieszam go z jajkiem na miękko i na kanapkę ładuje [emoji4]

A tuńczyk ??? Ostatnio mam. Fazę i mieszam go z jajkiem na miękko i na kanapkę ładuje [emoji4]

Tuńczyki żyją w słonej wodzie, a w mięsie ich mogą odkładać się duże ilości rtęci. Częste spożywanie tuńczyka może spowodować poważne wady rozwojowe dziecka.
Tunczyk ogólnie jest kiepska ryba, jest wiele zdrowszych i bezpieczniejszych rybek :)

Tuńczyki żyją w słonej wodzie, a w mięsie ich mogą odkładać się duże ilości rtęci. Częste spożywanie tuńczyka może spowodować poważne wady rozwojowe dziecka.
Tunczyk ogólnie jest kiepska ryba, jest wiele zdrowszych i bezpieczniejszych rybek :)

Dzięki [emoji8] odpuszczę sobie tego tuńczyka ....

Kurde powiem wam ze wszędzie jest chemia. ...kurczaki na antybiotykach....itp. itd....

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Pewnie ze tak. Ja nie wierze w te ekologiczne uprawy itp ;) no bo jakim cudem.. Chyba że ktoś ziemię sprowadził z kosmosu, a wodę i powietrze wychodowal w laboratorium (tez bardzo naturalne by to musiało być, prawda? :D) ale na pewne produkty, obróbki, pochodzenie poprostu trzeba zwracać większą uwagę w ciąży bo to nie idzie już tylko przez nasz organizm który już niejedna chemię przyjął, ale też i nowiusienkie, zdrowe i bezbronne ciałko naszych malenstw :) wszystko z umiarem i troszkę większą ciekawością skąd i dlaczego i będzie dobrze :)

Japko ja też mam problem z jedzeniem :/ nie zjem to mi słabo .Ochoty na cokolwiek nie mam. Jedynie serki waniliowe, mleko czekoladowe i słodycze. Wczoraj spaghetti mi weszło nawet... wciskam ma siłę obiad w siebie bez chęci bo już 3kg schudłam. Dziś mnie mdlic zaczęło od rana do południa ze mordowalam się z wypiciem tego mleka czekoladowego pół dnia.

Martus U nas podobne podejście u lekarza na NFZ...mało tego nie ma końcówki do brzucha tylko dopochwowe więc trzeba potem jeździć i tak prywatnie na usg.

Czy któraś ma możliwość wypisania recepty na Luteine 100 na ryczałt? Bo ja zbankrutuje. Wizyta 200zl,badania 250zl,Luteina 120zl ,witaminy 120zl...to jakaś paranoja!

reklama
Japko ja też mam problem z jedzeniem :/ nie zjem to mi słabo .Ochoty na cokolwiek nie mam. Jedynie serki waniliowe, mleko czekoladowe i słodycze. Wczoraj spaghetti mi weszło nawet... wciskam ma siłę obiad w siebie bez chęci bo już 3kg schudłam. Dziś mnie mdlic zaczęło od rana do południa ze mordowalam się z wypiciem tego mleka czekoladowego pół dnia.

Martus U nas podobne podejście u lekarza na NFZ...mało tego nie ma końcówki do brzucha tylko dopochwowe więc trzeba potem jeździć i tak prywatnie na usg.

Czy któraś ma możliwość wypisania recepty na Luteine 100 na ryczałt? Bo ja zbankrutuje. Wizyta 200zl,badania 250zl,Luteina 120zl ,witaminy 120zl...to jakaś paranoja!
Rodzinny powinien przepisać receptę jak mu pokażesz ta od gina

Do góry